KAAN 5. Nesil Savaş Uçağı Projesi

Başlatan AVCI, 15 Aralık 2010, 20:51:06

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sizce Yerli Savaş Uçağımız Nasıl Birşey Olacak?

Tamamen özgün bir tasarım olacak. Hiçbir uçağa benzemeyecek.
82 (41.8%)
Güney Kore ile ortak olarak KFX'i millileştireceğiz.
17 (8.7%)
SAAB ile ortak stealth bir uçak geliştireceğiz.
40 (20.4%)
F-16 tecrübemizi kullanarak gelişmiş bir F-16 yapacağız.
25 (12.8%)
Projeyi rafa kaldırıp ABD'den uçak alacağız.
17 (8.7%)
Başka bir düşüncem var. Aşağıya yazıyorum.
15 (7.7%)

Toplam Oy Verenler: 196

Alıntı yapılan: Tigerfish - 01 Mayıs 2023, 12:29:20
Alıntı yapılan: SH - 01 Mayıs 2023, 12:09:35
Alıntı yapılan: VLS - 01 Mayıs 2023, 11:38:12
Alıntı yapılan: VLS - 18 Mart 2023, 13:17:20

Merhaba,

Motor konusunda oluşturulan road-map Altay motorunda yaşanılan sorunlar dikkate alınarak hazırlandı.

TEI bu konuda ciddi şekilde profesyonel olarak çalışmalarını sürdürüyor.

F-110 motor noktasında GE ile herhangi bir problem mevcut değil.Sipariş edilen miktarlar peyderpey gelmekte.

Saygılarımla

Merhaba,

2028 teslim takvimi için motorlar hazır sıkıntı mevcut değil.

Saygılarımla

Bu motorlar ne zaman teslim edildi acaba? Geçen parti ile gelenler miydi?

Yalanım varsa bir at bir yanlışlık varsa bilen düzeltsin. Benim bildiğim kadar bu motorlar her sene altışar adet temin edildi. Daha yüksek adet rakamında kongrenin onayına takılıyor. Kongrede bildiğiniz gibi malum başta bok Menendez olmak üzere temine engel oluyorlar

Bu iPhone'un sesli kumandası beni öldürecek Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: mavi1991 - 30 Nisan 2023, 21:06:57
Þuan ki boyada Radar emici malzeme kullanılmamış mı ?
Öyle gözüküyor mu hiç? Ram kaplama boya çalışmaları daha devam ediyordu.

F35 ve Boramae ile karşılaştır bir Mesajı Paylaş

KAAN , çok beğendim harika isim...👏👏👏👏

Sosyal medya ve tabiki ben de ters köşe olduk... Mesajı Paylaş

Mesajı Paylaş

Bir tane akıllı adam çıkıp demedi mi ya bir ton güzel ismimiz varken balistik füzeye koyduğumuz adı neden uçağa da koyuyoruz diye yahu.Çok şey söylemek istiyorum ama söyleyemiyorum.Mecbur beğenmek zorundayız artık... Mesajı Paylaş

İsim babası Devlet Bahçeli'ymiş. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Bürküt - 01 Mayıs 2023, 16:16:43
Bir tane akıllı adam çıkıp demedi mi ya bir ton güzel ismimiz varken balistik füzeye koyduğumuz adı neden uçağa da koyuyoruz diye yahu.Çok şey söylemek istiyorum ama söyleyemiyorum.Mecbur beğenmek zorundayız artık...
Tam aynı şey değil. Orada Khan deniliyor burada KAAN, anlamları aynı ama yinede yazım farkı var.  Türkçeye uydurulmuş hali, Kağan'da denilebilirdi ama yumuşak g işi bozardı. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: baryshx - 01 Mayıs 2023, 16:23:04
Alıntı yapılan: Bürküt - 01 Mayıs 2023, 16:16:43
Bir tane akıllı adam çıkıp demedi mi ya bir ton güzel ismimiz varken balistik füzeye koyduğumuz adı neden uçağa da koyuyoruz diye yahu.Çok şey söylemek istiyorum ama söyleyemiyorum.Mecbur beğenmek zorundayız artık...
Tam aynı şey değil. Orada Khan deniliyor burada KAAN, anlamları aynı ama yinede yazım farkı var.  Türkçeye uydurulmuş hali, Kağan'da denilebilirdi ama yumuşak g işi bozardı.
Kaan hücum botu için de aynı şeyi söyleyebilir misiniz?Ya da MKE'nin Kaan-717 piyade tüfeği için? Gerçekten moral bozmak istemiyorum ama isim koyma konusunda çok kötüyüz :( Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz