KAAN 5. Nesil Savaş Uçağı Projesi

Başlatan AVCI, 15 Aralık 2010, 20:51:06

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sizce Yerli Savaş Uçağımız Nasıl Birşey Olacak?

Tamamen özgün bir tasarım olacak. Hiçbir uçağa benzemeyecek.
82 (41.8%)
Güney Kore ile ortak olarak KFX'i millileştireceğiz.
17 (8.7%)
SAAB ile ortak stealth bir uçak geliştireceğiz.
40 (20.4%)
F-16 tecrübemizi kullanarak gelişmiş bir F-16 yapacağız.
25 (12.8%)
Projeyi rafa kaldırıp ABD'den uçak alacağız.
17 (8.7%)
Başka bir düşüncem var. Aşağıya yazıyorum.
15 (7.7%)

Toplam Oy Verenler: 196

TUSAÞ Genel Müdürü Temel Kotil açıkladı:

"KAAN'ın neredeyse uçmaya hazır olması; aerodinamik testler, mekanik testler ve üretim, hidrolik sistem, vuruş sistemi gibi şeyleri bir araya getirdiğimiz anlamına geliyor." Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Archangel99 - 21 Ağustos 2023, 23:21:49
Alıntı yapılan: re - 21 Ağustos 2023, 22:45:44
Asgari ücreti 300 dolar olan ülke vatandaşı olarak 1500 dolar asgari ücreti olan ülke vatandaşlarına köle diyoruz. Kahrolurlar duysalar

Sen de köle olursan asgari ücretin 3000 dolar olur. Lakin bunun bedeli olmayacak mı?

+1 Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Archangel99 - 21 Ağustos 2023, 23:21:49
Alıntı yapılan: re - 21 Ağustos 2023, 22:45:44
Asgari ücreti 300 dolar olan ülke vatandaşı olarak 1500 dolar asgari ücreti olan ülke vatandaşlarına köle diyoruz. Kahrolurlar duysalar

Sen de köle olursan asgari ücretin 3000 dolar olur. Lakin bunun bedeli olmayacak mı?

Asgari ücret gene 3000 dolar olurdu da birilerinin öncelikleri başkaydı.
Adamların ürettikleri metrolara binip açtıkları tünelden geçerken tasarladıkları cep telefonlarıyla lak lak edenlerin başkasını kölelikle suçlaması bir tuhaf oluyor , önce sistematik olarak mahvedilen eğitim sistemini düzeltelim , bir 20 yıl sonra millete köle yakıştırması yaparız. Adamların eğitim sistemini inceleyin.

Kaan'a gelince el mahkum 31 mart a kadar o uçak uçacak, gerekirse iron bird olarak uçar gene uçar. Sorun tasarlanmış şeklin uçması değil sensör füzyonu asıl zor olan kısım orası , bakalım yetkinliğe ne zaman kavuşacak, F-16 filosu bu kadar hızlı yaşlanırken  bir şekilde halletmek zorundayız o heriflerin bizi oyalayıp oyalayıp duracağı çok açık, tüm pot umuzu Kaan'a bastık sinek ikilisi çıkmasa iyi olur
Mesajı Paylaş

Vay arkadaş iyi ki

KFX ile TFX'İ mukayese edeyim dedim konu nerelere gelmiş😂 Mesajı Paylaş

Bir Kore liye siz kölesiniz desek kıçıyla güler biz köleyiz siz efendisiniz öylemi der. Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Aslında şöyle desek daha doğru ifade olur
.

G.Kore bugün ki gelişmişliğin sebebini sonsuz ABD desteğine ve ABD sübvansiyonlarına borçludur desek yanlış olmaz...

Kore otomotiv konusunda bir dev yada gelişmiş ülke doğru mu?

Peki ilk otomobili kaç yılında üretmiş bileniniz var mı?

Ben 1980 Ler de diye biliyorum

Peki biz ilk arabayı 1960 yılında ürettik (devrim) fakat seri üretime Geçiremedik..

Peki ya seri üretime geçirseydik bizde Hyundai gibi markalar oluştursaydık ne olurdu diye düşündünüz mü?..

Bizde ABD etkisindeyiz G.Korede

Fakat onlar 3x gelişirken ,biz 1x geliştik.

Þimdi iki ülke yani biz ve g.Kore ABD etkisinde iken onların bir araba markası yaratıp bizim yaratamadığımız yerde g.Kore ABD mandasıdır demek abes oluyor...

Aynı şekil bir zamanlar Çin den daha güçlü SSCB vardı ve Biz en iyi ABD mütteğiyken tıpkı g.Kore'nin Çine karşı müttefiği olması gibi peki biz neden G.Kore gibi Araç markası veya ağır endüstri oluşturamadık sorgulamamız lazım...

İşte bunu sorguladığımız zaman hangimiz müttefik olmuş hangimiz manda olmuş ortaya çıkar..

Unutmayın SSCB zamanı bizde g.Kore gibi değerli müttefiktik.
Mesajı Paylaş

Gelişmek Türkiye için her zaman teferruat olmuştur. Biz çok rahatlıkla Kore yi misli misli geçeriz şimdi başlasak 25 yıl sonra fransayı bile geçeriz. Sorun ne peki? Sorun 500 yıldır bizi diken üstünde olmaya mecbur bırakan A tipik B tipik türkler sorunudur. Bu bizim ulusal birlik sorunumuzdur ve enerjimizi tüketmektedir. Bir dinsiz olarak bu meselede uzlaşmanızı diliyorum. Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Alıntı yapılan: re - 22 Ağustos 2023, 20:28:19
Bir Kore liye siz kölesiniz desek
Önce bulmamız lazım. Kore'de haftasonu haftaiçi demeden sabah 8 den itibaren günde 12 saat çalışmak, patron gecenin bir yarısı da olsa aradığında koşa koşa gelip mesai yapmak gayet normaldir ve beklenir.
Amerika'daki kölelerin en azından Pazar günleri vardı. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: re - 22 Ağustos 2023, 21:26:07
Gelişmek Türkiye için her zaman teferruat olmuştur. Biz çok rahatlıkla Kore yi misli misli geçeriz şimdi başlasak 25 yıl sonra fransayı bile geçeriz. Sorun ne peki? Sorun 500 yıldır bizi diken üstünde olmaya mecbur bırakan A tipik B tipik türkler sorunudur. Bu bizim ulusal birlik sorunumuzdur ve enerjimizi tüketmektedir. Bir dinsiz olarak bu meselede uzlaşmanızı diliyorum.

Sn RE,
Mümkünse; A ve B yi biraz açarmısınız! Belkide katılıyorum diyeceğim... Mesajı Paylaş

Yanılgı nereden başlıyor biliyor musunuz ? Hyundai bir otomobil şirketi olarak düşünmekle, o halde bir daha inceleyin şu adamların tarihini, hyundai 2.dünya savaşı sonrasında kurulmuş bir sanayi kuruluşu. Ve otomobil üretime girişi çok daha sonraları 1970 leri buluyor diğer Kore otomobil şirketlerini yutuyor filan.
Boston Dynamics diye bir mekatronik sibernetik şirketi vardı bu şirket kime ait ? Dünyanın en büyük tersane güçlerinden biri kime ait ?
Köleler iyi çalışmış doğrusu.

Korelilerle biraz iş hayatında bulunmuş biri bunların iş hayatında ne denli hasta ruhlu olduğunu bilir, çinlileri bile arar duruma gelebilirsiniz. Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz