KAAN 5. Nesil Savaş Uçağı Projesi

Başlatan AVCI, 15 Aralık 2010, 20:51:06

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sizce Yerli Savaş Uçağımız Nasıl Birşey Olacak?

Tamamen özgün bir tasarım olacak. Hiçbir uçağa benzemeyecek.
82 (41.8%)
Güney Kore ile ortak olarak KFX'i millileştireceğiz.
17 (8.7%)
SAAB ile ortak stealth bir uçak geliştireceğiz.
40 (20.4%)
F-16 tecrübemizi kullanarak gelişmiş bir F-16 yapacağız.
25 (12.8%)
Projeyi rafa kaldırıp ABD'den uçak alacağız.
17 (8.7%)
Başka bir düşüncem var. Aşağıya yazıyorum.
15 (7.7%)

Toplam Oy Verenler: 196

Sussam gönül razı değil yazsam tesiri yok. Mesajı Paylaş

F-16'nın ilk uçuşunu bilen var mı?

Tam bir fiyaskoydu...

Hızlı taksi testi yapalım derken pilot Phil Striker havalanmak zorunda kaldı ve yalpalayarak zar zor uçağı havalandırabildi.

İnişte ise iniş takımları açılmadı ve F-16 pistin yanındaki çimenlere gövde üzeri iniş yaptı. Bu F-16'nın aynı zamanda ilk kaza kırımıydı.

Biz böyle bir şey yaşayacağımıza varsın geç olsun. Yeter ki başarılı olsun. Yani Kaan'ın bugün uçmadığına çok takılmayın. "Hayırlısı olsun" deyin geçin.

Buyrun F-16'nın ilk uçuşu:

Mesajı Paylaş

18 Mart olabilir Sayın Merzifonlu'nun dediği gibi...

Seçim takvimine de uygun... Mesajı Paylaş

KAAN bugün sürpriz yapıp uçacak diyen aslan yürekli vatansever arkadaşlar varmı Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Aslında bir süpriz bekliyorum içimde bir umut var
Akşam 17'ye kadar belli olur Mesajı Paylaş

Takip ettiğim kadarıyla bir gelişme yok. Yani bugün uçuş olmayacak diyebiliriz.

Mesajı Paylaş

Bugün dahil, 1 hafta içinde teker kesme testini göremezsek, bilin ki bu iş muıhtemelen 18 Mart'a kalmıştır. Mesajı Paylaş

Resmi bir açıklama olmaması şık olmadı.  :(

Aylarca üzerine vurgu yapılarak 27 aralık denmesi zaten en baştan doğru değildi. Çünkü çok paydaşlı böyle büyük bir projede aksama olması çok normaldi ve muhtemeldi.

Ama madem ki en yetkili ağızlar üstüne basa basa 27 Aralık dedi, öyleyse çıkıp resmi bir açıklama da yapılması gerekiyordu. Kimse onlara "neden bugün uçmuyorsunuz" diye zaten sormazdı ve kızmazdı. Çünkü bu tür aksaklıklar havacılık sektöründe normaldi. Benim kızdığım ve hayal kırıklığına uğradığım nokta bu, ortada hiçbir açıklama yok.  >:( Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: buraktunahan - 27 Aralık 2023, 14:19:39Benim kızdığım ve hayal kırıklığına uğradığım nokta bu, ortada hiçbir açıklama yok.  >:(

+1. Açıklama olmaması en kötüsü. Tamamen bir iletişim faciası.

Açıklama olmaması, Sayın Temel Kotil'in tüm beyanatlarını benim nezdimde şüpheli kıldı. "Prototip için motorlarda sorun yok", "Yerli motoru 2028 yılında uçağa monte ederiz." vs vs.

Sorumluluk alıp, "Þu şu nedenden dolayı bugün uçamıyoruz. Bekleyenlerden özür dileriz." diye bilgilendirme mesajı dahi atmayan birisinin beyanlarına neden güveneyim bundan sonra?

Ancak eylemler beni ikna eder artık. Sayın Temel Kotil ikna edemez! Verilen tarihte uçuş olmadı diye değil ha, yanlış anlamayın. Bilgilendirme yapmadığı için ikna edemez. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Merzifonlu - 27 Aralık 2023, 14:40:06
Alıntı yapılan: buraktunahan - 27 Aralık 2023, 14:19:39Benim kızdığım ve hayal kırıklığına uğradığım nokta bu, ortada hiçbir açıklama yok.  >:(

+1. Açıklama olmaması en kötüsü. Tamamen bir iletişim faciası.

Açıklama olmaması, Sayın Temel Kotil'in tüm beyanatlarını benim nezdimde şüpheli kıldı. "Prototip için motorlarda sorun yok", "Yerli motoru 2028 yılında uçağa monte ederiz." vs vs.

Sorumluluk alıp, "Þu şu nedenden dolayı bugün uçamıyoruz. Bekleyenlerden özür dileriz." diye bilgilendirme mesajı dahi atmayan birisinin beyanlarına neden güveneyim bundan sonra?

Ancak eylemler beni ikna eder artık. Sayın Temel Kotil ikna edemez! Verilen tarihte uçuş olmadı diye değil ha, yanlış anlamayın. Bilgilendirme yapmadığı için ikna edemez.

Motor konusunda 100 tane f404'ü 100 tane F110 motorunu Türk hangarlarında görmeden kimse beni motor sorunu yok, olmayacağa inandıramaz. Mesajı Paylaş
Toprakların ucu deniz olan bir ulusun sınırını, halkının kudret ve yeteneğinin hududu çizer bu yüzden mükemmel ve kaadir bir Türk Donanmasına malik olmak gayedir.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz