KAAN 5. Nesil Savaş Uçağı Projesi

Başlatan AVCI, 15 Aralık 2010, 20:51:06

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sizce Yerli Savaş Uçağımız Nasıl Birşey Olacak?

Tamamen özgün bir tasarım olacak. Hiçbir uçağa benzemeyecek.
82 (41.8%)
Güney Kore ile ortak olarak KFX'i millileştireceğiz.
17 (8.7%)
SAAB ile ortak stealth bir uçak geliştireceğiz.
40 (20.4%)
F-16 tecrübemizi kullanarak gelişmiş bir F-16 yapacağız.
25 (12.8%)
Projeyi rafa kaldırıp ABD'den uçak alacağız.
17 (8.7%)
Başka bir düşüncem var. Aşağıya yazıyorum.
15 (7.7%)

Toplam Oy Verenler: 196

Alıntı yapılan: SH - 14 Ocak 2024, 22:14:00
Alıntı yapılan: Merzifonlu - 14 Ocak 2024, 19:24:43

TF-10000 ateşlenecek gibi, TF-6000 değil. Zaten 10k üretilirse, 6k üretmek basit bir formalite oluyor.

Üstadım daha önce Mahmut Bey defalarca TF-6000'den gelecek verilerle TF-10000 üretilecek dedi. Size ne böyle düşündürüyor acaba?

İki şey öyle düşündürdü. İlki, TEI'nin geçenlerde yayınladığı görsel TF-10k görseliydi, TF-6k görseli değildi. İkincisi, zamanımız yok. Batı ekolündeki gibi aheste aheste ilerleyemeyiz. Riskli olmasına rağmen, işe doğrudan 10k ile başlayacaklarını düşünüyorum. Mesajı Paylaş

Arkadaşlar hemen rehavete kapılmayalım,

Þu motorlar bir çalıştırılsın, bir görelim bir duyalım sonra hüsrana uğruyoruz... Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Merzifonlu - 14 Ocak 2024, 19:01:15
Alıntı yapılan: serkan1976 - 14 Ocak 2024, 18:56:07
TF-6000/TF10000'den bağımsız bir şekilde KAAN motorunun çalışıldığının resmi ağızlardan dökümü oldu...

Bence pek de bağımsız değiller. Boyut farkı hariç, TF-10000 ile TF-35000'in çok benzer olacaklarını düşünüyorum. Prof. Mahmut Faruk Akşit'in açıklamaları onu ima ediyor aslında.

NOT: Eğer bu iki motorun tek farkı boyut ise, yani iç topolojileri ve by-pass oranları vs aynı ise, TF-10000'in gerçek itkisi, kaba bir hesapla 23000 libre çıkıyor. (Ard yakıcısı açıkken)  ;)
Üstadım 23000 litrelik bir motorumuz olsaydı Hürjete  bu motoru kullanırdık.200 tane f404 motorunu lisans altında üretmek için müzakere yürütüyoruz. Mesajı Paylaş

Yarın büyük gün hayırlısıyla Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Alıntı yapılan: putty - 15 Ocak 2024, 09:13:54
Yarın büyük gün hayırlısıyla

Evet 16 Ocak , bakalım MMU uçacak mı? Mesajı Paylaş

Hazırsa uçsun değilse uçmasın bizde zaman çok bekleriz Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: serkan1976 - 15 Ocak 2024, 09:59:24
Evet 16 Ocak , bakalım MMU uçacak mı?

Bence uçmayacak. Teker kesme testi mi dersiniz, hızlı taksi testi mi dersiniz, ne derseniz deyin. O testin görüntüleri medyaya düşmeden, uçuş muçuş beklemiyorum. Mesajı Paylaş

Teker kesmede yeter bize oda uçma sayılır Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz