KAAN 5. Nesil Savaş Uçağı Projesi

Başlatan AVCI, 15 Aralık 2010, 20:51:06

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 7 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sizce Yerli Savaş Uçağımız Nasıl Birşey Olacak?

Tamamen özgün bir tasarım olacak. Hiçbir uçağa benzemeyecek.
82 (41.8%)
Güney Kore ile ortak olarak KFX'i millileştireceğiz.
17 (8.7%)
SAAB ile ortak stealth bir uçak geliştireceğiz.
40 (20.4%)
F-16 tecrübemizi kullanarak gelişmiş bir F-16 yapacağız.
25 (12.8%)
Projeyi rafa kaldırıp ABD'den uçak alacağız.
17 (8.7%)
Başka bir düşüncem var. Aşağıya yazıyorum.
15 (7.7%)

Toplam Oy Verenler: 196

Bu kapakların açılıp kapanmasında hidrolik sistemler mi kullanılıyor yoksa elektirik motorlarmı Mesajı Paylaş

servo motorlar, hidrolik sistemler fly by wire'nın gelmesi ile kaldırıldı. Mesajı Paylaş

Biri Çakıldı Biri Yalpaladı! KAAN'ın Uçuşu F-16'yı da F-22'yi de Solladı

Mesajı Paylaş

Ben hareketli yüzeylerin servo motor iniş takımları ve mühimmat yuvalarındaki salanların hidrolik diye biliyorum

Belki yanılıyorumdur.

Ayrıca hava alıklarının arkasında sidewinder yada Bozdoğan için istasyon olduğunu bilmiyor muydunu?
Yok artık...

Bu özellik
F22
J20
Kaan'da

Var. Mesajı Paylaş

Kaan'ın bilinmezliği gövde altı istasyonu ve kapasitesi,hacmi

Tek mı yoksa ön arka tandem mı yoksa sol sağ tandem mı bilmiyoruz

Sadece temel kotilin konusmasında tek bir dahili silah istasyon yuvası gözüküyordu. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Efes - 05 Mart 2024, 19:04:16
Alıntı yapılan: aydındurmus - 05 Mart 2024, 18:41:37
KAAN her şeyi bittikten sonra boş olarak savaşa girse dahi f-22 f-35 le çok rahat baş eder
Aydınbey Özgüveniniz ve milli duruşunuz çok güzel ama bu sanki biraz kahvehane muhabbeti gibi oluyor

Sy.Efes ne kadar çabuk unutuyoruz bu uçağın bittiği zamanki donanımının içinde EH/ED podu yokmu var dolayısı ile bu uçak elektronik cihaz içeren hiç bir araç tarafından vurulamaz şimdi ben mi kahvehane ağzı ile konuşuyorum yoksa siz çok çabukmu unutuyorsunuz.
Ben yorumlarımı teknik donanım ve geçmişteki saha tecrübelerine göre yorum yapmaktayım.Ya siz neye göre yorum yapıyorsunuz... Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Merzifonlu - 05 Mart 2024, 19:21:51
Alıntı yapılan: Efes - 05 Mart 2024, 19:04:16
Alıntı yapılan: aydındurmus - 05 Mart 2024, 18:41:37
KAAN her şeyi bittikten sonra boş olarak savaşa girse dahi f-22 f-35 le çok rahat baş eder
Aydınbey Özgüveniniz ve milli duruşunuz çok güzel ama bu sanki biraz kahvehane muhabbeti gibi oluyor

Gibisi fazla.

"" bu sanki biraz kahvehane muhabbeti gibi oluyor""

Sy.merzifonlu sizdedemi unutkanlık başladı.

Bu uçağın bitmiş halinin teknik özellikleri nedir iyi bir öğrenin analiz edin ondan sonra tekrar ne diyecekseniz deyin.
Ben öğrendiğim şeyi unutmak için öğrenmiyorum hepsini aklımda saklarım.
Fakat siz ve sizin gibiler unutmaya aşrı meyilli galiba.
80 li 90 lı yıllarda bize amerika gemi yaptırmaz diyorlardı bana bende amerika kim oluyor diye rest çekiyordum.Bugün durum ne KAAN savaş uçağımızı yapıyoruz umarım gençsinizdir zira ancak bununla izah edebilirim dediklerinizi.
Geçmiş yaşanmışlığınızın çok az olduğu için... Mesajı Paylaş

Atlantik Konseyi'nden çarpıcı Türkiye analizi: Avrupa'nın güvenliğini sağlama fırsatı var

Türkiye'nin uluslararası arenada attığı adımları mercek altına alan ABD merkezli düşünce kuruluşu Atlantik Konseyi'nden hayli dikkat çekici bir analiz geldi. Aynı yazıda Türkiye'nin 'Kaan' planına da yer verildi.

https://www.hurriyet.com.tr/dunya/atlantik-konseyinden-carpici-turkiye-analizi-avrupanin-guvenligini-saglama-firsati-var-42417881?utm_source=partners&utm_medium=GazeteKeyfi&utm_campaign=feed Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: tumucin - 06 Mart 2024, 14:03:03
Atlantik Konseyi'nden çarpıcı Türkiye analizi: Avrupa'nın güvenliğini sağlama fırsatı var

Türkiye'nin uluslararası arenada attığı adımları mercek altına alan ABD merkezli düşünce kuruluşu Atlantik Konseyi'nden hayli dikkat çekici bir analiz geldi. Aynı yazıda Türkiye'nin 'Kaan' planına da yer verildi.

https://www.hurriyet.com.tr/dunya/atlantik-konseyinden-carpici-turkiye-analizi-avrupanin-guvenligini-saglama-firsati-var-42417881?utm_source=partners&utm_medium=GazeteKeyfi&utm_campaign=feed
Türk'ün altını oy, yıllarca binbir çeşit tezgah kur, başına olmadık çoraplar ör, birliğine ve dirliğine mütecaviz hareketlerde bulun, ondan sonra sıkışınca "Türkler Avrupa'nın güvenliğini sağlar!"

İstemezük. Geberin. Mesajı Paylaş

İstemezuk , Geberin mi ?

3-5 milyar dolar verin de görün yerli-milli gazete başlıklarını "Avrupa ,Türklerin-Osmanlı'nın koruması altnda"  :D :D :D

Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz