KAAN 5. Nesil Savaş Uçağı Projesi

Başlatan AVCI, 15 Aralık 2010, 20:51:06

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sizce Yerli Savaş Uçağımız Nasıl Birşey Olacak?

Tamamen özgün bir tasarım olacak. Hiçbir uçağa benzemeyecek.
82 (41.8%)
Güney Kore ile ortak olarak KFX'i millileştireceğiz.
17 (8.7%)
SAAB ile ortak stealth bir uçak geliştireceğiz.
40 (20.4%)
F-16 tecrübemizi kullanarak gelişmiş bir F-16 yapacağız.
25 (12.8%)
Projeyi rafa kaldırıp ABD'den uçak alacağız.
17 (8.7%)
Başka bir düşüncem var. Aşağıya yazıyorum.
15 (7.7%)

Toplam Oy Verenler: 196

Bu prototip belki 1-2 uçuş daha yapar ancak fazlası için gerçek görevine yani yer ve sistem testlerine dönecektir. Uçağın boyutu, iniş takımlarının yüksekliği vs. yer ve sistem testleri için tasarlanmıştı. Uçuş için birçok yüzeyde değişiklik yapıldı ancak bu prototipin havada verebileceği ve alınabilecek veri seti bu kadar. Referans keskinliği için belki 1-2 kısa uçuş olabilir ki kanaatimce bunun üstü uçuş sayısı riskli de olacaktır.

Uçuş testleri için üretilen KA(Ğ)AN prototipi piste çıktığında, revizelerle birlikte kısmen farklı uçak görebilmemiz çok olası ve KA(Ğ)AN'ın asıl serüveni o uçakla başlayacak. Mesajı Paylaş

Bilerek ve isteyerek gerçek ölçekli bir prototip yapmayıp bunu uçurmaları gerçekten ilginç olmuş. Elalem uçurmak istediğinde problem yaşayıp, Hindistan misali yılan hikayesine dönerken... Mesajı Paylaş

Doğan Turan kardeşin iletisinden hareketle, niye Kaan da Kağan değil? Son 20-30 yılda gramerimizde bu konuda bir değişiklik mi oldu?
Bu arada, madem çift motorlu uçağımızın adı Ka(ğ)an oldu, tek motorlu muharip bir uçağımız olursa adı Hakan olsun. Mesajı Paylaş

Harbiden hakan ismi mantıklı +1 Mesajı Paylaş

KAAN güzel isim neden takıldınız bu isme? Mesajı Paylaş

İsmin güzelliğinde sorun yok. Takıldığımız yazımında hata olabilir mi acaba? KAĞAN diye bildik hep çünkü. Mesajı Paylaş

Okunuşu KAĞAN ama yazılışı KAAN, aynı Trakya (Tırakya) gibi Mesajı Paylaş

TDK ya baktım KAAN diye bir kelime yok sözlükte. İngilizce uyum için yapılmış Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Alıntı yapılan: putty - 16 Mart 2024, 21:41:39
TDK ya baktım KAAN diye bir kelime yok sözlükte. İngilizce uyum için yapılmış

Ortadaki iki harfin aynı olması simetri için de güzel tercih Mesajı Paylaş

Türkçede yazılış okunuş farklılığı sadece bir iki kelimede vardır. Mesela Mustafa Kemal Paşa adresi Mustakemalpaşa okunur. Kaan için söz konusu olduğunu hiç duymadım, hiç bir yerde rastlamadım. Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz