KAAN 5. Nesil Savaş Uçağı Projesi

Başlatan AVCI, 15 Aralık 2010, 20:51:06

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sizce Yerli Savaş Uçağımız Nasıl Birşey Olacak?

Tamamen özgün bir tasarım olacak. Hiçbir uçağa benzemeyecek.
82 (41.8%)
Güney Kore ile ortak olarak KFX'i millileştireceğiz.
17 (8.7%)
SAAB ile ortak stealth bir uçak geliştireceğiz.
40 (20.4%)
F-16 tecrübemizi kullanarak gelişmiş bir F-16 yapacağız.
25 (12.8%)
Projeyi rafa kaldırıp ABD'den uçak alacağız.
17 (8.7%)
Başka bir düşüncem var. Aşağıya yazıyorum.
15 (7.7%)

Toplam Oy Verenler: 196

Anlaşmada uluslararası tahkim varsa tahkime başvuru yapılabilir. Yoksa burada dava açıp, İtalya'da tenfiz veya doğrudan İtalya'da dava açmak da mümkün. Tabi burada malın teslim şekli de önemli, yetki bakımından. Titanyum ayıplı ise , muhtemelen ayıp muayene ve ihbar şartları söz konusu olabilir. Ama sahte sertifika varsa, bu muayene ve ihbar şartlarını ortadan da kaldırabilir. Ayıp değil de titanyum dışında bir mal teslimi varsa bu aluid teslim sayılır, muayene ve ihbar gerekmeksizin davada hak aranabilir. Yine fraud, haksız rekabet, ticari itibar kaybı diğer hukuki kapsamdaki haller olabilecektir. Ancak karşımızdaki şirket bu işler için kurulmuş tabela şirketi veya paravan şirket de olabilir. Mesajı Paylaş

http://youtu.be/OASCWbcJlw8?si=jzov5754aYAYUsvD

Evet Arkadaşlar titanyum krizinde gerçek ortaya çıktı sorun İtalya'nın doğru düzgün kaliteli bir firmadan titanyum almaması hatta sorunu ve kalitesizliği tusaş farkediyor ABD deki spurit firmasına dahi bildiriyor.New York Times üşgüzarlık yapıp ihaleyi tusaş'a atmaya çalışıyor durum bundan ibaret Mesajı Paylaş

O zaman ciger buysa, kedi nerede? Temel beyin agzindan cok onceden depoladik dedigi Titanyum neden sorun oldu simdi?
Mesajı Paylaş

ucak yapmamiz  islerine gelmedi olay bu kadar basit

bahane titanyum Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: MeACuLpA - 03 Ağustos 2024, 21:53:00
O zaman ciger buysa, kedi nerede? Temel beyin agzindan cok onceden depoladik dedigi Titanyum neden sorun oldu simdi?

Eğer İtalyanların hatasını biz ortaya çıkarmışsak ve buna rağmen suçu bize yıkmaya çalışıyorlarsa, bu sadece yıkılması istenilen duvardan çekilen bir diğer tuğladır. Yıkılacak o duvarın altında kim kalır, orası başka tabii... Mesajı Paylaş

Peki Boeing tusaşa şunu derse,
Ben sana şu kalitede titanyumu bul, al ve şu parçalarda kullan dedim. İtalya veya Çin Nereden aldığın beni ilgilendirmez, doğru ürün tedariğinden sen sorumlusun bu yüzden zararıma sen sebep oldun derse? Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Efes - 04 Ağustos 2024, 00:53:00
Peki Boeing tusaşa şunu derse,
Ben sana şu kalitede titanyumu bul, al ve şu parçalarda kullan dedim. İtalya veya Çin Nereden aldığın beni ilgilendirmez, doğru ürün tedariğinden sen sorumlusun bu yüzden zararıma sen sebep oldun derse?

Konu o değil ki. Konu, NY Times gazetesinin iftira niteliğinde habercilik yapması. (Tabi eğer İtalyanların eşekliğini biz keşfetmişsek.) Mesajı Paylaş

NWT IN yeni bir hareketi mi bu ? Daha önceleri de yazmıştım, amerikanın güçlü basın yayın organları bazı grupların elinde silaha dönüşmüştür ve mankafa amerikan halkının algılarına yön verirler, ait oldukları grupların çıkarları neyi gerektiriyorsa onu yazarlar,kazandıkları  pulitzer ödülü filan gözboyamadır al gülüm ver gülüm ve NWTın ait olduğu ailenin kökenine bakınca aslında neye hizmet ettiğini direkt anlarsınız Mesajı Paylaş

Üşendim konunun bütününü anlamaya ama galiba bir ana firma var italyan aracı  üretim almış Türk var. Ürünü makineye takan Amarika ise ihaleyi alan İtalya ise üretimi yapan Türkiye ise suçlu Türkiye dir. İtalya bize şunu kullan dedi diye bir savunma Amerika nın gözünde anlamlı değildir çünkü sana ürünü üretmek için tüm lazım olan resimler ulaşmış orada kullanılacak malzeme yazıyor sen aracını kıramadın onun önerisini dinledin diye üretim sorumluluğundan sıyrılamazsın. İtalya sana şu malzemeyi kullan diyebilir ama alırsın onu metalografik labaratuvarda analiz edersin bu malzeme bu resimdeki değerleri taşımıyor der kullanmazsın. Üretici olmak sorumlulukları olan bir şey imalatçısın sen her şeye tamam diyemezsin bası son sözleri sen söylersin. Elindeki sana ulaşan isterlerdeki değerler ile ürettiğin üründekiler bir birini karşılamıyor ise istediğin kadar anlar bizi İtalya yaktı diye. İlişki ağını tam bilmiyorum ama önemi yok imalatı yapan firma suçu bana o dedi diyerek üzerinden atamaz hatta direk siparişi veren dese bile hayır bu malzeme resimle uyumsuz der revizyon ister istisna ister resim değişince üretimi o malzeme ile yapar. Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Sn.putty malzeme deki sıkıntıyı çıkaran biziz yoksa kimsenin ruhu duymayacak İtalya bu üretimin yada bu üretim ağının malzeme sorumlusu nasıl olurda ihale bize kalıyor bir izahat et istersen biz söylemesek Boeing bile haberi yok

Ona bakarsan ürünü teslim alan Boeing onun testlerinden nasıl geçmişde kabul görmüş onu bir izahat et

İsteseydik boeing'i bile kazıklardık yani haberin olsun Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz