KAAN 5. Nesil Savaş Uçağı Projesi

Başlatan AVCI, 15 Aralık 2010, 20:51:06

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sizce Yerli Savaş Uçağımız Nasıl Birşey Olacak?

Tamamen özgün bir tasarım olacak. Hiçbir uçağa benzemeyecek.
82 (41.8%)
Güney Kore ile ortak olarak KFX'i millileştireceğiz.
17 (8.7%)
SAAB ile ortak stealth bir uçak geliştireceğiz.
40 (20.4%)
F-16 tecrübemizi kullanarak gelişmiş bir F-16 yapacağız.
25 (12.8%)
Projeyi rafa kaldırıp ABD'den uçak alacağız.
17 (8.7%)
Başka bir düşüncem var. Aşağıya yazıyorum.
15 (7.7%)

Toplam Oy Verenler: 196

İzah edilecek bir şey yok aslında. Sana tüm teknik resimler isterler doküman olarak verilip sipariş verilmiş ve ürünler uçağa takılmış ise o ürünlerdeki resimle uyumsuz her hata sana aittir. Hatayı bulmuşuz o demiş bu istemiş filan önemsizdir elinde üretim için gereken resimlerdeki malzeme ile uçağa takılan parçandaki malzeme uyumsuz ise suçlu sensindir. Müşteri şunu dese de sen suçlusundur. Al bu teknik resimler dese malzemeide satın alıp kutuda sana verip bunlarda kullanacağın malzemeler bunlarla parçayı üret ver dese o malzeme hatalı çıkınca da sen suçlusundur. Malzemeyi ölçeceksin resimle mukayese edeceksin uygunsa kullanacaksın müşteri dedi diye sıyrılamazsın. Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Alıntı yapılan: putty - 04 Ağustos 2024, 11:50:12
İzah edilecek bir şey yok aslında. Sana tüm teknik resimler isterler doküman olarak verilip sipariş verilmiş ve ürünler uçağa takılmış ise o ürünlerdeki resimle uyumsuz her hata sana aittir. Hatayı bulmuşuz o demiş bu istemiş filan önemsizdir elinde üretim için gereken resimlerdeki malzeme ile uçağa takılan parçandaki malzeme uyumsuz ise suçlu sensindir. Müşteri şunu dese de sen suçlusundur. Al bu teknik resimler dese malzemeide satın alıp kutuda sana verip bunlarda kullanacağın malzemeler bunlarla parçayı üret ver dese o malzeme hatalı çıkınca da sen suçlusundur. Malzemeyi ölçeceksin resimle mukayese edeceksin uygunsa kullanacaksın müşteri dedi diye sıyrılamazsın.

Hem teknik dokümanları, hem malzemeyi müşteri verdiğinde, bu malzemeden yapacaksın dediğinde, suçlu olan üretimi yapan değil, malzemeyi de veren müşteridir. Hiçbir üretici kendisine verilen malzemenin analizini yapmaz! Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Alıntı yapılan: SKYWOLF - 04 Ağustos 2024, 12:11:50
İzah edilecek bir şey yok aslında. Sana tüm teknik resimler isterler doküman olarak verilip sipariş verilmiş ve ürünler uçağa takılmış ise o ürünlerdeki resimle uyumsuz her hata sana aittir. Hatayı bulmuşuz o demiş bu istemiş filan önemsizdir elinde üretim için gereken resimlerdeki malzeme ile uçağa takılan parçandaki malzeme uyumsuz ise suçlu sensindir. Müşteri şunu dese de sen suçlusundur. Al bu teknik resimler dese malzemeide satın alıp kutuda sana verip bunlarda kullanacağın malzemeler bunlarla parçayı üret ver dese o malzeme hatalı çıkınca da sen suçlusundur. Malzemeyi ölçeceksin resimle mukayese edeceksin uygunsa kullanacaksın müşteri dedi diye sıyrılamazsın.

Hem teknik dokümanları, hem malzemeyi müşteri verdiğinde, bu malzemeden yapacaksın dediğinde, suçlu olan üretimi yapan değil, malzemeyi de veren müşteridir. Hiçbir üretici kendisine verilen malzemenin analizini yapmaz!
+1 Mesajı Paylaş

Hem teknik dokümanları, hem malzemeyi müşteri verdiğinde, bu malzemeden yapacaksın dediğinde, suçlu olan üretimi yapan değil, malzemeyi de veren müşteridir. Hiçbir üretici kendisine verilen malzemenin analizini yapmaz!

Hukuken fazlasıyla karışık bir konu, pek öyle sayılmaz. Yüklenici işin uzmanı sayıldığından malzeme uygunluğu konusunda uyarma yükümlülüğünü yerine getirmezse sorumluluk yüklenici üzerinde kalır. Ancak işi veren işin asıl uzmanı olan kişi olup, yükleniciyi sadece parça üretimi için kullanıyorsa yükleniciyi sorumlu tutmak dürüstlüğe aykırı olacaktır. Ancak her ihtimale karşın bu tip hususları sözleşmeye koymak, sorumsuzluk anlaşması yapmak faydalı olacaktır.  Mesajı Paylaş

Sapma yayınlamak diye bir endüstriyel uygulama vardır bu gibi durumlarda. İnternette sapma yayınlamak nedir diye aratın gırla çıkacaktır.

Hissiyatınız akıl mantığınız ile konuşuyorsunuz yada bir Türk olarak bu size doğru geliyor ondan böyle konuşuyorsunuz. Endüstrinin kendi edebi var kuralları var. Ben zaten şaşırtıcı olsun diye o kışkırtıcı örneği verdim tuzağa düşüp Türk gibi düşünmeyin. Bir Alman Amerikan Japon yan sanayi firmasına bu teknik resimler buda kullanacağın çelik deyip sipariş verirseniz adam işe başlamadan önce malzemeyi ölçer resimdeki değerleri karşılıyor mu bakar olmuyorsa siparişi verenden değişiklik talep eder sapma denir buna geçici bir resim dışılık durumdur siparişi veren mühendislik ekibi değerlendirir tamam der bu malzeme farklı ama biz değerlendirdik onu kullanmana şu adede kadar yada şu tarihe kadar tarih yada miktar ile sapma yayınlar yazıya dökülür eder ondan sonra üretimi yan sanayi yapar.  Ama ya sen üret diye telefonda dersen o iş endüstriyel kurallara göre ayıptır yapmamak gerekir başın derde girerse kendini kurtaramazsın bütün üretim sorumluluğu senin üstündedir malzemeyi kendi verdi dersen ayıbın bir nebze azalır ama yinede hukuk filan karşısında mesela kurtulamazsın. Müşteri ile yan sanayi arasında kaldığı sürece tabiki sorun çıkmaz ama iş büyürse böyle olur işte Mesajı Paylaş

Ölçü bambaşka bir olay malzeme mukavemeti ve malzeme içindeki karışım miktarı bambaşka bir olay

Bu ikisini ölçecek kaç tane üretici var? Laboratuvar isteyen şeyden bahsettiğimizin farkında mısınız?
Teknik resimle bulabilinicek birşey değil

Sallıyorum adam diyorku c35 standardında beton ile inşaat et al sana 100 paket C35 standartında beton paketi halbuki paketin içi c10 standardında üzerine c35 yapıştırılmış o zaman üretici ne yapsın yapabilceği en kallafi şey al sana ürettiğimiz beton paketi buda fişi der,üstelik bu malzemeyi benden iş isteyen gönderdi işin içinden çıkar.

Sizce o italyan firma Boeing anlaşmalı bir satıcısı olmasa gidip İtalyan firmayı boeing'in tedarikcisi olan firmalardan diye gidip malzeme alabilcekler mı Boeing onay vercek mı o italyan harici malzeme ile üretim yapmaya ...

Konuyu iyi anlayın o italyan firma tedarik zincirinde olan bir firma harici bir firma değil Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: mehmet05 - 04 Ağustos 2024, 12:30:41

Hukuken fazlasıyla karışık bir konu, pek öyle sayılmaz. Yüklenici işin uzmanı sayıldığından malzeme uygunluğu konusunda uyarma yükümlülüğünü yerine getirmezse sorumluluk yüklenici üzerinde kalır. Ancak işi veren işin asıl uzmanı olan kişi olup, yükleniciyi sadece parça üretimi için kullanıyorsa yükleniciyi sorumlu tutmak dürüstlüğe aykırı olacaktır. Ancak her ihtimale karşın bu tip hususları sözleşmeye koymak, sorumsuzluk anlaşması yapmak faydalı olacaktır. 

Üretici malzeme farkından dolayı tabi ki uyarır.
Ama malzemenin farklı olduğunu fark ettiğinde. Mesela AISI 304 sac malzemeden parçalar üreteceksiniz. Malzemeyi de müşteri sağlayacak. Müşteri bu iş için S235 sac gönderdiğinde fark edersin. Biri paslanmaz, diğeri değil. 304 yerine 304L gönderirse fark edemeyebilirsin.

Üretim sırasında fark edilemiyorsa zaten bir şey yapmaz. Hiçbir üretici, eğer sözleşmede bu konuyla ilgili özel bir madde yoksa, kullanılmak üzere kendisine verilen malzemeyi analiz etmez! Bu Japonya'da da böyle ABD'de de... Bana bu  iş için bu malzeme verildi. Ben de onu kullandım der geçer. Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Alıntı yapılan: SKYWOLF - 04 Ağustos 2024, 13:06:04
Alıntı yapılan: mehmet05 - 04 Ağustos 2024, 12:30:41

Hukuken fazlasıyla karışık bir konu, pek öyle sayılmaz. Yüklenici işin uzmanı sayıldığından malzeme uygunluğu konusunda uyarma yükümlülüğünü yerine getirmezse sorumluluk yüklenici üzerinde kalır. Ancak işi veren işin asıl uzmanı olan kişi olup, yükleniciyi sadece parça üretimi için kullanıyorsa yükleniciyi sorumlu tutmak dürüstlüğe aykırı olacaktır. Ancak her ihtimale karşın bu tip hususları sözleşmeye koymak, sorumsuzluk anlaşması yapmak faydalı olacaktır. 

Üretici malzeme farkından dolayı tabi ki uyarır.
Ama malzemenin farklı olduğunu fark ettiğinde. Mesela AISI 304 sac malzemeden parçalar üreteceksiniz. Malzemeyi de müşteri sağlayacak. Müşteri bu iş için S235 sac gönderdiğinde fark edersin. Biri paslanmaz, diğeri değil. 304 yerine 304L gönderirse fark edemeyebilirsin.

Üretim sırasında fark edilemiyorsa zaten bir şey yapmaz. Hiçbir üretici, eğer sözleşmede bu konuyla ilgili özel bir madde yoksa, kullanılmak üzere kendisine verilen malzemeyi analiz etmez! Bu Japonya'da da böyle ABD'de de... Bana bu  iş için bu malzeme verildi. Ben de onu kullandım der geçer.

Dediğim koşullarda, dediğim gibi yaparsanız iyi olacaktır. Taraflar mahkemelik olursa olacağı söyledim ben. Bilinmeyen, analiz edilemeyecek malzemeler söz konusu olduğunda bu sözleşmede sorumsuzluk şartı ile belirtilir ise sağlıklı olabilir. Sözleşme şartı, emredici hukuk kuralları harici öncelikle uygulanacaktır . Ancak Kıta Avrupası hukuk sisteminde yüklenicinin uyarma yükümlülüğü vardır. İstisnası ancak iş sahibinin daha uzman kuruluş olması olabilecektir. Tabi esas sorun malzemede olsa bile, davada bir sürü proses hatası vs iddialarla  karşı karşıya da kalabilir yüklenici. Mesajı Paylaş

Sadece hukukla alakalı değil bu mesele. Havacılığın daha da yıldırıcı olmak üzere imalat sanayinin kuralları standartları prosedürleri var. Kulağa aşına geliyor diye mesela ISO 9000 diyelim bu standartlara uyman için o üreteceğin malzemeyi ölçmen senden istenenlerle uyumunu göstermen gerekir. Uyum yoksa ne yapacaklarında bellidir bunu nasıl sümen altı edeceksin yakalanınca belgen gider. İşi kuralına göre yapınca zaten bu hata senin o ürünü üretmene engel olacak. Biri çıkıp ISO 9000 değişti 9001 oldu demesin lütfen misal dedik havacılıkta zaten bunların bin beterleri var. Mesajı Paylaş

Aynen.. Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz