KAAN 5. Nesil Savaş Uçağı Projesi

Başlatan AVCI, 15 Aralık 2010, 20:51:06

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sizce Yerli Savaş Uçağımız Nasıl Birşey Olacak?

Tamamen özgün bir tasarım olacak. Hiçbir uçağa benzemeyecek.
82 (41.8%)
Güney Kore ile ortak olarak KFX'i millileştireceğiz.
17 (8.7%)
SAAB ile ortak stealth bir uçak geliştireceğiz.
40 (20.4%)
F-16 tecrübemizi kullanarak gelişmiş bir F-16 yapacağız.
25 (12.8%)
Projeyi rafa kaldırıp ABD'den uçak alacağız.
17 (8.7%)
Başka bir düşüncem var. Aşağıya yazıyorum.
15 (7.7%)

Toplam Oy Verenler: 196

Alıntı yapılan: SH - 20 Kasım 2024, 02:54:45Bir şeyler oluyor

https://x.com/keremhok/status/1858926219015938307

Sonuçta ne oldu şimdi? TF-35000 prototipi yarın ateşlenecek haberi vardı sosyal medyada  :D Mesajı Paylaş

Arkadaşlar olayın aslını savunma konularına hakim bir arkadaşımdan öğrendim. Eray Güçlüer, ilk ateşlemesi yapılan TF-6000 motorunu Milli Muharip Uçağın motoru sandığı için öyle söylemiş. Moralimiz bozulacak ama doğrusu bu. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: sahin1 - 20 Kasım 2024, 18:58:05Arkadaşlar olayın aslını savunma konularına hakim bir arkadaşımdan öğrendim. Eray Güçlüer, ilk ateşlemesi yapılan TF-6000 motorunu Milli Muharip Uçağın motoru sandığı için öyle söylemiş. Moralimiz bozulacak ama doğrusu bu.

Ciddi ciddi böyle bir şeye inanmayın zaten, eray güçlüerin bi boktan anladığı yok, çocuk oyuncağı değil o boyutta bir motor yapmak Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: sahin1 - 20 Kasım 2024, 18:58:05Arkadaşlar olayın aslını savunma konularına hakim bir arkadaşımdan öğrendim. Eray Güçlüer, ilk ateşlemesi yapılan TF-6000 motorunu Milli Muharip Uçağın motoru sandığı için öyle söylemiş. Moralimiz bozulacak ama doğrusu bu.

Bu kadar mal olunmaz ya. Gerçek mi bu ya. Valla bununla oklavalı diye dalga geçiyorlar. Az bile yapıyorlar. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: SH - 20 Kasım 2024, 23:08:20

Bu kadar mal olunmaz ya. Gerçek mi bu ya. Valla bununla oklavalı diye dalga geçiyorlar. Az bile yapıyorlar.

Konuşma içeriği ile yukarıdaki açıklama uyuşmuyor. Adam Eray Güçlüer açık açık F-16'dan daha büyük bir motor olacak, bu sebeple Kaan'ın motor yuvası ona göre yeniden tasarlanıyor/ayarlanıyor babında konuştu. Hiç de öyle TF-6000 ile karıştırma vs gibi gözükmüyor. Mesajı Paylaş

Muhtemelen P1 ve P2 prototiplerince ciddi bir değişiklik göreceğiz.

Motor yuvası yeniden tasarlanıyorsa uçakta pek çok şey değişecek demektir.

Arka dikey ve yatak stabilizatörler, gövde tasarımı falan yeniden ele alınacaktır. Burnunda bir miktar değişmesini, küçülmesini bekliyorum.

Benim beklediğimden de ciddi bir değişiklik olacak gibi.

TF35000 Motoru F110'dan her anlamda daha büyük olacak. Muhtemelen F119vari bir motor olacak TF35000.

F119, F110'dan Hem daha uzun hem de çapı daha büyük. Bu nedenle motor yuvası daha uzun ve geniş olacak. F119, F110'a göre 35 cm daha uzun, çapı da 12 cm daha büyük.

Öyle ki yeniden tasarlanan bir uçak var ortada. P1 ve P2 prototiplerinin 2025'in 3. ve 4. çeyreği gibi ortaya çıkacağı ifade ediliyor ki neredeyse 1 seneye yakın bir süre var.

Ciddi bir değişim, geliştirme yapılıyor belli ki. Mesajı Paylaş

Bu arada Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde G-20 toplantısı için Brezilya'ya gitmişti. Brezilya Cumhurbaşkanı Lula tweet atıp Erdoğan ile Sivil havacılık, savunma, inşaat ve enerji alanlarındaki ortaklıkları görüştük ve tekrardan Brezilya'ya davet ettik demiş.

Brezilyalılar KAAN projesine ortak olmalıyız gibi tweetler atmışlar. Brezilya KAAN için iyi bir pazar olabilir. Mesajı Paylaş

http://youtu.be/di-3DNzVHGw?si=XvNSg9jxwg616NHX

Forumca çok geride kalmışsınız Tf35000 şöyle mı böyle mi derken adamlar vtol'unu yaptı TCG Anadoluya indirdi haberiniz yok...

Bir dinleyin neden dalga geçtiğimi anlarsınız... Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: mehmet05 - 20 Kasım 2024, 23:26:27
Alıntı yapılan: SH - 20 Kasım 2024, 23:08:20

Bu kadar mal olunmaz ya. Gerçek mi bu ya. Valla bununla oklavalı diye dalga geçiyorlar. Az bile yapıyorlar.

Konuşma içeriği ile yukarıdaki açıklama uyuşmuyor. Adam Eray Güçlüer açık açık F-16'dan daha büyük bir motor olacak, bu sebeple Kaan'ın motor yuvası ona göre yeniden tasarlanıyor/ayarlanıyor babında konuştu. Hiç de öyle TF-6000 ile karıştırma vs gibi gözükmüyor.
kulagi cekilmis olabilir diyerek polyannacilik yapalim Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Denizci16 - 21 Kasım 2024, 01:22:12http://youtu.be/di-3DNzVHGw?si=XvNSg9jxwg616NHX

Forumca çok geride kalmışsınız Tf35000 şöyle mı böyle mi derken adamlar vtol'unu yaptı TCG Anadoluya indirdi haberiniz yok...

Bir dinleyin neden dalga geçtiğimi anlarsınız...
Cihad Yaycı öyle demedi ama , o yayını araklayıp kendi sitesinde yayınlayanların sansasyonel haber uydurması.
Söyleşi HaberGlobal TV kanalında yayınlandı, youtube kanalları alıp eğip bükmüşler konuşmasını.
"... biz ilk başta bir gün gelir F-35B de alırız diye planlamıştık o sebeple TCG Anadolu'ya kalkış rampası eklettik, ama gelişen olaylar bizi SİHA konseptinde bir gemiye çevirmek zorunda bıraktı, F35 alamadığımız için KAANın dikey kalkış iniş yapan versiyonunun da fikir olarak çalışıldığını biliyorum belki bir gün bunu da yapabiliriz " dedi Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz