KAAN 5. Nesil Savaş Uçağı Projesi

Başlatan AVCI, 15 Aralık 2010, 20:51:06

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 6 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sizce Yerli Savaş Uçağımız Nasıl Birşey Olacak?

Tamamen özgün bir tasarım olacak. Hiçbir uçağa benzemeyecek.
82 (41.8%)
Güney Kore ile ortak olarak KFX'i millileştireceğiz.
17 (8.7%)
SAAB ile ortak stealth bir uçak geliştireceğiz.
40 (20.4%)
F-16 tecrübemizi kullanarak gelişmiş bir F-16 yapacağız.
25 (12.8%)
Projeyi rafa kaldırıp ABD'den uçak alacağız.
17 (8.7%)
Başka bir düşüncem var. Aşağıya yazıyorum.
15 (7.7%)

Toplam Oy Verenler: 196

bU UÇAK DİKEY KALKIÞ YAPABİLEN RADARA GÖRÜNMEYEN YÜKSEK SÜRAT YÜKSEK İRTİFA (UZAYA ÇIKABİLME KABİLİYETİ)MALİYETİ NİSPETEN AZ UÇUÞ VE BAKIM MALİYUETLERİ AZ OLAN BİR UÇAK OLMASI LAZIM BÜYÜKLERİME BU UÇAĞIN MOTOR VE GÜÇ KISMININ PROJELERİNİ VERMEK İSTERİM TAMAMEN KENDİ TASARIMIM OLAN VE UÇAKLAR İÇİN GELİÞTİRMİÞ OLDUĞUM nükleer jeneratör ve nükleer elektrikli jet motoru PROJESİNİ ÜCRETSİZ OLARAK BÜYÜKLERİME SUNMAK İSTERİM BİLİYORUM EKSİKLERİ YANLIÞLARI MUTLAKA VARDIR FAKAT BÜYÜKLERİME BU BİR BASAMAK TEÞKİL EDİCEK VE RESMİ DAHA İYİ ÞEKİLLENDİREBİLECEKLERİNE İNANMAKTAYIM. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: AYDIN - 25 Aralık 2011, 22:13:06
bU UÇAK DİKEY KALKIÞ YAPABİLEN RADARA GÖRÜNMEYEN YÜKSEK SÜRAT YÜKSEK İRTİFA (UZAYA ÇIKABİLME KABİLİYETİ)MALİYETİ NİSPETEN AZ UÇUÞ VE BAKIM MALİYUETLERİ AZ OLAN BİR UÇAK OLMASI LAZIM BÜYÜKLERİME BU UÇAĞIN MOTOR VE GÜÇ KISMININ PROJELERİNİ VERMEK İSTERİM TAMAMEN KENDİ TASARIMIM OLAN VE UÇAKLAR İÇİN GELİÞTİRMİÞ OLDUĞUM nükleer jeneratör ve nükleer elektrikli jet motoru PROJESİNİ ÜCRETSİZ OLARAK BÜYÜKLERİME SUNMAK İSTERİM BİLİYORUM EKSİKLERİ YANLIÞLARI MUTLAKA VARDIR FAKAT BÜYÜKLERİME BU BİR BASAMAK TEÞKİL EDİCEK VE RESMİ DAHA İYİ ÞEKİLLENDİREBİLECEKLERİNE İNANMAKTAYIM.
birkaç küçük foto ekleseniz....büyüklerimize büyük bir proje ama ilgilenmemeleri üzücü. Mesajı Paylaş

ben bi arkadaştan uçağın adının ukab t-1 olacağını duydum.ukab kara kartal yada kara kuş anlamına geliyormuş.bence fevkalade güzel bir isim. Mesajı Paylaş

Değerli arkadaşlar geçen sitemizde SKAYWOLF arkadaşımızın yayınlamış olduğu uçak resimlerinde HERİERİ inceledim ve adamlar eksoz çıkışını kanat altlarından oynar nozulla yaptıklarını fark ettim daha önce incelememiştim sonra TÜRKİYE bunlardan ingiltereden almak istedi fakat her ne hikmetse müttefik olduğumuz halde bize satmadılar şimdi tam ters bir düşünce ortaya atmak istiyorum biz F-16 uçağını az çok üretiyoruz peki bunun bazı kısımlarını modifiye etsen bazı kısımlarını değiştirsek buyrun size bambaşka bir uçak F-16 gibi çevik HERİER gibi dikey iniş kalkış yapabilen av-avcı önleme savaş uçağı nasıl fikir. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: AYDIN - 14 Ocak 2012, 15:00:18
Değerli arkadaşlar geçen sitemizde SKAYWOLF arkadaşımızın yayınlamış olduğu uçak resimlerinde HERİERİ inceledim ve adamlar eksoz çıkışını kanat altlarından oynar nozulla yaptıklarını fark ettim daha önce incelememiştim sonra TÜRKİYE bunlardan ingiltereden almak istedi fakat her ne hikmetse müttefik olduğumuz halde bize satmadılar şimdi tam ters bir düşünce ortaya atmak istiyorum biz F-16 uçağını az çok üretiyoruz peki bunun bazı kısımlarını modifiye etsen bazı kısımlarını değiştirsek buyrun size bambaşka bir uçak F-16 gibi çevik HERİER gibi dikey iniş kalkış yapabilen av-avcı önleme savaş uçağı nasıl fikir.

Boş fikir..

Mesajı Paylaş

Bizim savaş uçağımız havadan karaya atış yapamayacak mı? Mesajı Paylaş

Tabikide yapabilecek orda kastedilen uçağın hava-hava görevlerde daha iyi olması Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: AYDIN - 14 Ocak 2012, 15:00:18
Değerli arkadaşlar geçen sitemizde SKAYWOLF arkadaşımızın yayınlamış olduğu uçak resimlerinde HERİERİ inceledim ve adamlar eksoz çıkışını kanat altlarından oynar nozulla yaptıklarını fark ettim daha önce incelememiştim sonra TÜRKİYE bunlardan ingiltereden almak istedi fakat her ne hikmetse müttefik olduğumuz halde bize satmadılar şimdi tam ters bir düşünce ortaya atmak istiyorum biz F-16 uçağını az çok üretiyoruz peki bunun bazı kısımlarını modifiye etsen bazı kısımlarını değiştirsek buyrun size bambaşka bir uçak F-16 gibi çevik HERİER gibi dikey iniş kalkış yapabilen av-avcı önleme savaş uçağı nasıl fikir.

SKAYWOLF isimli bir üyemiz yok bildiğim kadarıyla. HERİER diye bir uçak da yok. Dolayısıyla resimleri de yok. Hatta biz dikey iniş kalkan bir uçak almak istedik mi ki müttefiklerimiz bize satsınlar. Uydurmayalım... Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Güney Kore ile savaş uçağı konusunda bir çalışma olabilirmiş.Kore cumhurbaşkanıyla yapılan toplantıda cumhurbaşkanımız açıkladı.Bakalım tf-x projesi Koreyle beraber mi yapılacak gerçi italyanlarında teklifi olduğu gazetelerde yazılıyordu.2 yıllık kavramsal tasarım süreci bitmeden bir açıklama yapılmacayak diye düşünüyorum Kore'nin uçak projesi hakkında bilgisi olanlar bilgi paylaşırsa sevinirim
   saygılar

http://www.tccb.gov.tr/haberler/170/81996/turkiyeKore-cumhuriyeti-iliskileri-stratejik-ortaklik-seviyesinde.html Mesajı Paylaş

Arkadaşlar  kavramsal tasarım ne demektir  ???  bu konuda bilgisi olan arkadaşlarımız bilgilendirirse  sevinirim , tasarım deyince  direk projelendirme aklıma geliyor  , bir mimarla  makine mühendisliği arasında tasarım  sözünün bir farklılığı varmı bilmiyorum ama  dediğim gibi  ilk aklıma gelen projelendirme oluyor , yalnışmı  düşünüyorum  ??? Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz