KAAN 5. Nesil Savaş Uçağı Projesi

Başlatan AVCI, 15 Aralık 2010, 20:51:06

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sizce Yerli Savaş Uçağımız Nasıl Birşey Olacak?

Tamamen özgün bir tasarım olacak. Hiçbir uçağa benzemeyecek.
82 (41.8%)
Güney Kore ile ortak olarak KFX'i millileştireceğiz.
17 (8.7%)
SAAB ile ortak stealth bir uçak geliştireceğiz.
40 (20.4%)
F-16 tecrübemizi kullanarak gelişmiş bir F-16 yapacağız.
25 (12.8%)
Projeyi rafa kaldırıp ABD'den uçak alacağız.
17 (8.7%)
Başka bir düşüncem var. Aşağıya yazıyorum.
15 (7.7%)

Toplam Oy Verenler: 196

Çift motorlunun avantajı
1-max hız
2-manevra kabiliyeti(bu sadece motorla olmaz tasarımda çok önemli)
3-uzun menzil(boyuttan dolayı ek yakıt)
4-silah kapesitesi
dejavantajı ise bakım giderleri,daha karmaşık tasarım

Tek motorlunun avantajı
1-İdame masrafları
2-tasarım kolaylığı

Türk hava kuvvetlerine bakıcak olursak f-4 ler son modernizelerle ayakta zor duruyor f-35 ler gelince 54 f-4 envanter dışı.Geriye f-35 ve f-16 kalıyor ikiside tek motorlu block 50 ler dışında hem f-35 in hem f-16 ların menzilleri kısa.Bu durumda kuvvete safkan bir avcı uçağı gerekiyor.Sayın başbakanın ve ekibinin milli projelere destek vermesi hepimizi gururlandırıyor.İnşallah çift motorlu seçilir gelen haberlerde o yöde yani kuvvet çift motorlu istiyor.

Başbakanımız hedefi belirledi hedef 2023 de %100 e yakın milli savunma sanayi 8)
Mesajı Paylaş
ZOR HEMEN İMKANSIZ ZAMAN ALIR
             --------MAROON BERETS--------

Bosbakaninizin Bu secimleri gorecegi supheli, NE 2023'u... Mesajı Paylaş
''Başarının sırrı amaca sadakattir.''

Önemli olan şahıslar değil Türk milletinin bekasıdır. Bu projenin tamamlanması çok önemli, iktidar mücadeleleri etki etmez umarım bu projeye. Mesajı Paylaş

Hangi tarihe ertelendiği hiç bir yerde yazmıyor. Ne zaman olur sizce toplantı. Mesajı Paylaş
Çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan rahat yaşamanın yollarını aramayı alışkanlık haline getirmiş milletler, önce onurlarını, sonra özgürlüklerini daha sonra da geleceklerini kaybetmeye mahkûmdurlar. Mustafa Kemal ATATÜRK

@Skywolf, Avci, Idef'te hic modernize edilen F16 cockpit resimleri cektiniz mi? Eskisiyle bir degisiklik var mi? Mesajı Paylaş

Sayın uyvar formunuzdan birşey kaybetmemişsiniz 8) Mesajı Paylaş
ZOR HEMEN İMKANSIZ ZAMAN ALIR
             --------MAROON BERETS--------

''Başarının sırrı amaca sadakattir.''

Alıntı yapılan: UYVAR - 26 Şubat 2014, 19:06:17
Bosbakaninizin Bu secimleri gorecegi supheli, NE 2023'u...

Milli uçak adından da anlaşılacağı gibi millet ait, boşbakana değil. O olsa da olmasa da yapılır bir şekilde bence. Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Alıntı yapılan: SKYWOLF - 26 Şubat 2014, 23:46:28
Alıntı yapılan: UYVAR - 26 Şubat 2014, 19:06:17
Bosbakaninizin Bu secimleri gorecegi supheli, NE 2023'u...

Milli uçak adından da anlaşılacağı gibi millet ait, boşbakana değil. O olsa da olmasa da yapılır bir şekilde bence.

Bu adamı savunmak istemiyorum ama 2002 den önce ar-ge ye yapılan yatırımlar ortada. Bu iktidardan sonra savunma sanayisindeki millileşmede tekrar sıkıntı yaşıyabiliriz. Mesajı Paylaş
Çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan rahat yaşamanın yollarını aramayı alışkanlık haline getirmiş milletler, önce onurlarını, sonra özgürlüklerini daha sonra da geleceklerini kaybetmeye mahkûmdurlar. Mustafa Kemal ATATÜRK

Alıntı yapılan: Nutuk - 26 Şubat 2014, 21:26:48
@Skywolf, Avci, Idef'te hic modernize edilen F16 cockpit resimleri cektiniz mi? Eskisiyle bir degisiklik var mi?

Ben çekmedim ama modernize edilen uçaklarda değişiklik mutlaka vardır.Yanlış hatırlamıyorsam MFD ler daha büyük olanlarla değişmişti bir kere.Başka değişikliklerde vardır ama araştırmak lazım konuyu. Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz