KAAN 5. Nesil Savaş Uçağı Projesi

Başlatan AVCI, 15 Aralık 2010, 20:51:06

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sizce Yerli Savaş Uçağımız Nasıl Birşey Olacak?

Tamamen özgün bir tasarım olacak. Hiçbir uçağa benzemeyecek.
82 (41.8%)
Güney Kore ile ortak olarak KFX'i millileştireceğiz.
17 (8.7%)
SAAB ile ortak stealth bir uçak geliştireceğiz.
40 (20.4%)
F-16 tecrübemizi kullanarak gelişmiş bir F-16 yapacağız.
25 (12.8%)
Projeyi rafa kaldırıp ABD'den uçak alacağız.
17 (8.7%)
Başka bir düşüncem var. Aşağıya yazıyorum.
15 (7.7%)

Toplam Oy Verenler: 196

Dün kardiyo  yaparken aklıma dehşet bir fikir geldi TFX için yurt dışında bazı bilim insanları vucudun çeşitli yerlerine yerleştirilen implantlar sayesinde protez takılan insanların düşünerek protezlerini kontrol etmeleri sağlanıyor şimdi bir düşünse ise TFX bu özelliğin kazandırıldığını ve pilotlara implantların takıldığını uçak ve pilot arasında çok güçlü bir bağlantı kurulucak ve pilotun düşünceleriyle uçağı kontrol edebildiğini bu konuda limit yok her türlü işlem gerçekleşebilir ve hava kuvvetlerine çok büyük bir taktik avantaj sağlar ben fikrimi açtım sizce nasıl olabilir neler yapılabilir bu tarz bir uçakla Mesajı Paylaş
IRK, DİN, DİL, MEZHEP ÖNEMLİ DEĞİLDİR ÖNEMLİ OLAN BU ÜLKE İÇİN YAPTIKLARINDIR

Alıntı yapılan: Raptor44 - 26 Haziran 2018, 17:52:03
Dün kardiyoloji yaparken aklıma dehşet bir fikir geldi TFX için yurt dışında bazı bilim insanları vucudun çeşitli yerlerine yerleştirilen implantlar sayesinde protez takılan insanların düşünerek protezlerini kontrol etmeleri sağlanıyor şimdi bir düşünse ise TFX bu özelliğin kazandırıldığını ve pilotlara implantların takıldığını uçak ve pilot arasında çok güçlü bir bağlantı kurulucak ve pilotun düşünceleriyle uçağı kontrol edebildiğini bu konuda limit yok her türlü işlem gerçekleşebilir ve hava kuvvetlerine çok büyük bir taktik avantaj sağlar ben fikrimi açtım sizce nasıl olabilir neler yapılabilir bu tarz bir uçakla
Mobile Suit Gundam: Iron-Blooded Orphans adında meka bir anime serisi var o geldi aklıma bu şekilde insanlar robotlarla bağlantı kuruyor.  Yanılmıyorsam süper teşvik alan şirketlerden birisi İmplant işinde diye biliyorum. Giyilebilir kalp çipinin mucidi Canan dağdeviren gibide bir cevrehe sahibiz zaten. Neden olmasın ama bugünün teknolojisinde zor. Birde uçağın baştan sonra bu özellik dogrultusunda tasarlanması gerekiyor. TF-X için çok uzak ihtimal. Mesajı Paylaş
TURK OGUZ BEGLERİ BUDUN EÞİDİN. ÜZE TENGRİ BASMASAR , ASRA YİR TELİNMESER , TÜRK BUDUN , İLİNGİN TÖRÜNGÜN KİM ARTATI UDAÇI ERTİ ?

Alıntı yapılan: merzifonlu - 26 Haziran 2018, 19:28:15
Pilot kalacak mı ki?  8)
Pilot kalıcak tabiki pilot ve uçak arasında bağlantı çok daha kuvvetli olup uçağın hassas manevraları daha iyi yapmasını uçak kontrolünün çok daha kolaylaşmasından bahsediyorum

Alıntı yapılan: Yabgu - 26 Haziran 2018, 19:26:12
Dün kardiyoloji yaparken aklıma dehşet bir fikir geldi TFX için yurt dışında bazı bilim insanları vucudun çeşitli yerlerine yerleştirilen implantlar sayesinde protez takılan insanların düşünerek protezlerini kontrol etmeleri sağlanıyor şimdi bir düşünse ise TFX bu özelliğin kazandırıldığını ve pilotlara implantların takıldığını uçak ve pilot arasında çok güçlü bir bağlantı kurulucak ve pilotun düşünceleriyle uçağı kontrol edebildiğini bu konuda limit yok her türlü işlem gerçekleşebilir ve hava kuvvetlerine çok büyük bir taktik avantaj sağlar ben fikrimi açtım sizce nasıl olabilir neler yapılabilir bu tarz bir uçakla
Mobile Suit Gundam: Iron-Blooded Orphans adında meka bir anime serisi var o geldi aklıma bu şekilde insanlar robotlarla bağlantı kuruyor.  Yanılmıyorsam süper teşvik alan şirketlerden birisi İmplant işinde diye biliyorum. Giyilebilir kalp çipinin mucidi Canan dağdeviren gibide bir cevrehe sahibiz zaten. Neden olmasın ama bugünün teknolojisinde zor. Birde uçağın baştan sonra bu özellik dogrultusunda tasarlanması gerekiyor. TF-X için çok uzak ihtimal.
Baştan sona tasarımının ona göre yapılmasına gerek yok diye düşünüyorum önemli olan görev bilgisayarı ve diğer elektronik parçalara bu komutları ileticek sistemin olması teşvik alan firmalardan birinin implant işinde olduğunu bilmiyordum bence bu tarz bir işede yoğunlaşabilirler Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Raptor44 - 26 Haziran 2018, 20:45:10
Pilot kalacak mı ki?  8)
Pilot kalıcak tabiki pilot ve uçak arasında bağlantı çok daha kuvvetli olup uçağın hassas manevraları daha iyi yapmasını uçak kontrolünün çok daha kolaylaşmasından bahsediyorum

Hayır üstadım, pilot kalmayacak. İfade edilen teknoloji uygulanabilir hale geldiğinde -takribi bir 30-40 yıl sonra- yapay zeka insandan kat be kat iyi savaş pilotu olacak. Boşuna F-35 için son insanlı uçak denmiyor.

Asıl o teknoloji, felçli hastaların derdine derman olur...

NOT: 60 Yıl ve sonrası içinse, o implantlar öğrenme ve düşünme yeteneğimize quantum sıçraması yaptıracaktır. Yapay zeka işlemcileri beynimizin doğal bir uzantısı haline gelecekler. 8-10 Adet doktora derecesi olan kişiler, son derece sıradan kişiler olacaklar. Elbette doğayı katledip kendi sonumuzu getirmezsek! Mesajı Paylaş

Pilot kalacak mı ki?  8)

Mobile Suit Gundam: Iron-Blooded Orphans adında meka bir anime serisi var o geldi aklıma bu şekilde insanlar robotlarla bağlantı kuruyor.  Yanılmıyorsam süper teşvik alan şirketlerden birisi İmplant işinde diye biliyorum. Giyilebilir kalp çipinin mucidi Canan dağdeviren gibide bir cevrehe sahibiz zaten. Neden olmasın ama bugünün teknolojisinde zor. Birde uçağın baştan sonra bu özellik dogrultusunda tasarlanması gerekiyor. TF-X için çok uzak ihtimal.
Baştan sona tasarımının ona göre yapılmasına gerek yok diye düşünüyorum önemli olan görev bilgisayarı ve diğer elektronik parçalara bu komutları ileticek sistemin olması teşvik alan firmalardan birinin implant işinde olduğunu bilmiyordum bence bu tarz bir işede yoğunlaşabilirler
Çok özür dilerim hocam ben Stent ile implantı karıştırdım , ikiside medical ve insan bedeni ile ilgili olunca kavram kargaşası yaşadım sanırım. Yanlış bilgi vermiş oldum. Mesajı Paylaş
TURK OGUZ BEGLERİ BUDUN EÞİDİN. ÜZE TENGRİ BASMASAR , ASRA YİR TELİNMESER , TÜRK BUDUN , İLİNGİN TÖRÜNGÜN KİM ARTATI UDAÇI ERTİ ?

Alıntı yapılan: Yabgu - 26 Haziran 2018, 21:09:25
Pilot kalacak mı ki?  8)

Baştan sona tasarımının ona göre yapılmasına gerek yok diye düşünüyorum önemli olan görev bilgisayarı ve diğer elektronik parçalara bu komutları ileticek sistemin olması teşvik alan firmalardan birinin implant işinde olduğunu bilmiyordum bence bu tarz bir işede yoğunlaşabilirler
Çok özür dilerim hocam ben Stent ile implantı karıştırdım , ikiside medical ve insan bedeni ile ilgili olunca kavram kargaşası yaşadım sanırım. Yanlış bilgi vermiş oldum.
Estağfurullah nolacak hepimiz insanız

Mesajı Paylaş

Yapay zekayi ne kadar mukkemellestirseler bile Laz zekasi gibi kivrak olamaz.

Laz pilot yetistirelim Mesajı Paylaş

Ahşaptan yangin merdiveni yapsinlar diye mi? Mesajı Paylaş
''Başarının sırrı amaca sadakattir.''

Laz zekası dedinizde,  Türkçe konuşan Þota ve Arçil'e yine Türkçe tercümanlık yapan dayıyı pilot koltuğunda hayal ettim bir an... Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz