Türk Uzay Kuvvetleri Geliyor!

Başlatan armata, 20 Aralık 2010, 17:50:25

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay açıkladı..Bir hayal gerçek oluyor.İşte ayrıntılar....

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay açıkladı: "2020'li yıllarda Türk Hava Kuvvetleri bağımsız bir uzay gücüne sahip olacak"

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) gözünü uzaya dikti. Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay, 2020'li yılarda Türk Hava Kuvvetlerinin (THK) bağımsız bir uzay gücüne sahip olacağını açıkladı.

2050'YE KADAR EN GÜÇLÜ OLMAYA DEVAM

Önümüzdeki yıllarda birbiri ardına fırlatılacak Göktürk uydularıyla Türkiye'nin istihbarat ihtiyacını da çözeceğini vurgulayan Org. Aksay, "2050 yılına kadar bölgenin en güçü Hava Kuvvetleri olmaya devam edeceğiz" dedi.

Org. Aksay'ın çarpıcı değerlendirmeleri, Genelkurmay ATASE Başkanlığı "Silahlı Kuvvetler Dergisi"nin son sayısında yayımlandı. Akşam gazetesinin haberine göre Org. Aksay, özetle şu bilgileri verdi:

2020'li yıllara gelinirken Hava Kuvvetleri Komutanlığı kuvvet yapısında önemli değişikliklerin olması planlanmaktadır. Bu kapsamda, mevcut muharip gücümüze F-35, SOJ (Stand off Jammer), İnsansız Uçak Sistemleri, Uzun Menzilli Hava Savunma Sistemi, Havadan İhbar Kontrol Sistemi entegre edilirken, sahip olunacak uydu sistemleri ile özellikle keşif ve ihbar kontrol alanlarında uzay ortamı da etkin olarak kullanılacaktır.

YERLİ UZAY SANAYİ İLE DESTEKLENECEK

Uzay tabanlı keşif mimarisi kapsamında elektro optik uydu sistemlerinin yanında sahip olunacak radar görüntüleme uyduları ile coğrafyadan bağımsız olarak gece ve gündüz her hava şartında görüntü toplama yeteneği kazanılacaktır. Uzay teknolojilerine yönelik mevcut çalışmalar dikkate alındığında 2020'li yıllarda Türk Hava Kuvvetleri bağımsız bir millî uzay sanayisi ile desteklenen uzay gücüne sahip olacaktır.

SİBER UZAYDA DA VURUCU GÜÇ

Mevcut teknolojik gelişmeler ve değişen tehdit yelpazesi dikkate alındığında; caydırıcılığı sağlamada, krizlere ve tehditlere müdahale etmede en belirleyici vurucu güç olan Hava Kuvvetlerinin sadece havada değil uzayda ve siber uzayda da güçlü olması bir zorunluluk hâline gelmiştir. Bu maksatla THK; uygulamaya koyduğu Havadan İhbar Kontrol (HİK), İnsansız Hava Aracı (İHA), Keşif Gözetleme Uydu Sistemi ve Müşterek Taarruz Uçağı (JSF) gibi projelerle köklü dönüşüm sürecine girmiş bulunmaktadır.

İSTİHBARAT SORUNUNU GÖKTÜRK BİTİRECEK

TSK'nın hedef istihbaratına yönelik uydu görüntüsü ihtiyacını, kara suyu ve hava sahası kısıtlamaları olmaksızın gündüz ve iyi hava şartlarında karşılamak amacıyla başlatılan GÖKTÜRK-1 uydusunun 2013 yılı sonunda yörüngeye atılması planlanmaktadır. GÖKTÜRK-2 Projesi ile Türkiye'de, keşif gözetleme uydularına yönelik teknolojik altyapının oluşturulması; uydu tasarım, entegrasyon, montaj, test ve üretim yeteneğinin geliştirilmesi, çeşitli alt sistemler bazında teknolojik yetenek kazanılması hedeflenmektedir. Uydu yol haritamıza göre uydunun 2012 yılında yörüngeye atılması planlanmaktadır TSK'nın hedef istihbaratına yönelik yüksek çözünürlüklü uydu görüntüsü ihtiyacını gece ve gündüz her hava şartında karşılamak amacıyla başlatılan GÖKTÜRK-3 uydusunun 2014 yılı içinde yörüngeye atılması planlanmaktadır.

ULUSAL SAVAÞ UÇAĞI

A400M uçağı ile stratejik ulaştırma alanında önemli bir kabiliyet kazanılmış olacak; bu sayede Türkiye'nin etki ve ilgi alanındaki bölgeye erişim kabiliyeti artacaktır. Türk Hava Kuvvetleri, envanterine almayı planladığı F-35 uçakları ile mevcut vurucu gücünü önemli oranda artıracaktır. F-35'in gelişmiş ve entegre bir platform olması nedeniyle diğer uçaklara ihtiyaç olmadan tek veya iki F-35 uçağı ile harekât görevi icra edilebilecektir.

Gelecekte millî imkânlarla üretilmiş ve üzerinde her türlü tasarrufta bulunma yetki ve kabiliyetine sahip olduğumuz modern bir savaş uçağı ile bu uçaktan atılacak tüm Hava - Yer ve Hava - Hava mühimmatlarına sahip olmak en önemli hedeflerimizden birisidir."

Þunu iftiharla belirtmeliyim ki mevcut projelerimiz hayata geçtiğinde THK 2050 yılına kadar bölgenin en güçlü Hava Kuvvetleri olmaya devam edecektir.

http://www.stratejikboyut.com/haber/turk-uzay-kuvvetleri-geliyor--48054.html Mesajı Paylaş
  • Gösterim 23,295 
  • Türk Savunma Sanayinden Genel Haberler
  • 45 Yanıtlar



Ne Mutlu Türküm Diyene. Gazi Mustafa Kemal Atatürk

Mustafa Topaloglu nu Uzay Kuvvetleri komutanligina aday gösteriyorum  :D Mesajı Paylaş

bölgenin derken? ortadoğununsa  bu bölgede bizden daha ileride olan israil var , adamların  tamamen kendilerine ait  birsürü uydusu mevcut  bizzat kendileri yaptı ve bizzat kendi  füzeleriyle  yörüngeye  kendileri uçurdu  ,  uzay sanayinde  dünya devleri içerisindeler , şu durumdaki  hava kuvvetlerini  düşündüğümüzde  ortadoğunun en güçlüsümüyüz? bence hayır  ama ikincisiyiz  ,  bir diğer tarafta  bu bölgede balkanların yanı başı komşumuz  rusya var  havacılık ve uzay  alanında şu anda ne düzeyde olduğunu görüyoruz , bence  komutanımız  biraz abartı  konuşmuş    neyse bölgenin en  güçlüsü yada en büyüğü olmasakta  son  yıllarda çiddi anlamda  atılımlarımız oldu inşallah  dahada büyüyeceğiz  birde  bağımsız istibaharat istiyorsak kendi uydumuzu bizzat kendi  füzemizle  kendi imkanlarımızla  uzaya çıkarmalıyız diye düşünüyorum  bu alandada çalışma yapılsa  süper olur. Mesajı Paylaş

10 yıl önce mi haber veriliyor? Mesajı Paylaş

Sanırım ufak hata var; İsrail'in teorik olarak firlatma sistemi kurmak için yeterli teknik bilgiye sahip olmasına katılsam da pratikte böyle bir yeri mevcut değil. Uydularını Hindistan'daki fırlatma üssünden uzaya gönderiyordu diye hatırlıyorum, yanılıyorsam düzeltin.. Mesajı Paylaş

Alıntı Yapbirde  bağımsız istibaharat istiyorsak kendi uydumuzu bizzat kendi  füzemizle  kendi imkanlarımızla  uzaya çıkarmalıyız diye düşünüyorum  bu alandada çalışma yapılsa  süper olur.

çalismalar var diye biliyorum, Göktürk 2, Göktürk 1 den daha düsük kalitede ama yerli üretim olarak yapilacak , füze firlatma platformu kurulacakti Sinop iline .. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: ZenCom - 21 Aralık 2010, 15:20:17
Sanırım ufak hata var; İsrail'in teorik olarak firlatma sistemi kurmak için yeterli teknik bilgiye sahip olmasına katılsam da pratikte böyle bir yeri mevcut değil. Uydularını Hindistan'daki fırlatma üssünden uzaya gönderiyordu diye hatırlıyorum, yanılıyorsam düzeltin..
olabilir  ben  yalnış biliyor  olabilirim  Mesajı Paylaş

Üretelim modifiye falanda ederiz uzay gemilerini LPG falanda takarız yakıt masrafı olmaz nede olsa benzin 4 TL.
5 vites ileri 1 geri klima falan standart oohhh mis gibi gemi. Mesajı Paylaş

Bizim bu konuda artı mız nedir? Kendi fikrimi söyleyeyim; potansiyelimiz, bizim 10 yıllık ve şu anki ihtiyaçlarımız bizi diğer ülkelerin önüne geçiriyor ama gerek teknolojik yeterlilik gerek sürdürülebilirlik  bu alanda en az bir 15-16 yıl gibi bir zaman aralığına ihtiyacımız olacağını gösteriyor..

Gerekli alt yapımız geçen 10 yılda var gözüküyor ama atılan adımlar kaplumbağa gibi. lakin strateji ve ihtiyaçlarımız ayrıca yapılan ve yapılacak projeleri göz önünde bulundurursak bizim bu konular 3-5 yıl gibi bir zamanda hakim olmamız gerekiyor ki 2020 ye sağlam adımla başlayalım..

neden olmasın... Mesajı Paylaş


Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz