Baynunah Korveti (BAE)

Başlatan nightshade, 02 Ocak 2011, 22:58:07

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Baynunah Korveti (BAE)

BAE, baynunah adında milli korvetini üretmiş dostlar.ben bu haberi yeni duydum ayrıca çokta şaşırdım.BAE nin savunma sanayinin bu kadar gelişkin olduğunu bilmiyordum.

Manufacturer Constructions Mécaniques de
Normandie (CMN) and Abu Dhabi Ship Building
Operator UAE Navy
Length 71.30m
Beam 11m
Draught 2.80m
Cruise Speed 15kt
Maximum Speed Over 32kt Full specifications

baştopu olarak otomelara 76 mm super rapide,gemisavar füze olarak mbda mm40 block 3 exocet kullanıyor.özsavunma için ram kullanıyor.ayrıca dikkatimi çeken milgemden farklı olarak mk 56 dikey lançeri ve 32 essm bulundurması.
bana epey saglam bir alet miş gibi geldi???siz ne düşündünüz Mesajı Paylaş
  • Gösterim 19,235 
  • Yabancı Deniz Sistemleri ile İlgili Haberler
  • 41 Yanıtlar

Normandie (CMN)

Bunu görünce Fransa ile ortak üretimi düsünüyorum kardes :-\

Combattante BR70 sinifi

24 aralik 2003 4 adet ve 9 temuz 2005 2 adet olmak üzere toplam 6 adet BAE tarafindan  Abu Dhabi Ship Building e siparis verilmis
maliyeti 3 milyar dirhem yani 591 milyon euro yada adet basina 136 milyon euro

insaati 2005 te baslayan ilk gemi tam aktif hizmete girmesi vikiye göre 2011 yarisi

Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: sephiroturk - 02 Ocak 2011, 23:14:10
Normandie (CMN)

Bunu görünce derimki Fransa  :-\
evet o kısma bende takıldım aldığım kaynakta yanlış yazılmış olabilir.belkide geminin dizaynı fransızlara yaptırıldı üretim bae de gerçekleşti.eğer böyleyse bu bir çok şeyi açıklar Mesajı Paylaş

bir korvete  fırketyn  kadar silah  yükleme işini  araplardan başkasından beklemezdim zaten... neyse  arapların  bir korvet üretebilecek  kadar  ilerlemiş olduklarını pek sanmam   dediğiniz  gibi  fransızların parmağı vardır. Mesajı Paylaş

Kesin araplar yapmıştır...botu koydukları yere bakın... Mesajı Paylaş

VLS'in nerede olduğunu veya olabileceğini bileniniz var mı?Zira ben vls'in konulabileceği bir hacim göremedim.Belki de bu sınıfın daha sonraki gemilerinde uzatma yapılarak vls yerleştirilecek olabilir.Ayrıca tahrik sistemi su jeti gibi gözüküyor... Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: enes38
bir korvete  fırketyn  kadar silah  yükleme işini  araplardan başkasından beklemezdim zaten...

Bir de İsrailliler..   :)

Abu Dabi'nin bunu dış yardımsız tasarlayıp yapması şu anda mümkün değil zaten.. Askeri gemi, hele ki muharip, silah-sensör yüklü gemi bambaşka bir alemdir.. Mesajı Paylaş

Biz henüz korvet üretemiyoruz değil mi? Mesajı Paylaş
Ne Mutlu Türküm Diyene. Gazi Mustafa Kemal Atatürk

Alıntı yapılan: kanas - 03 Ocak 2011, 13:12:23
Biz henüz korvet üretemiyoruz değil mi?

MİLGEM var ya... Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

gemi savarlar  görünüyorda mk 56 dikey lançeri ve 32 essm  nerede oluyor  bazı  fırketenlerde  ön kısımda  oluyor  ama bunda nereye  sığdırmışlar? üstten  görünen bir  resmini gördüm baktım ama çözemedim... Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz