T-84 Oplot

Başlatan ASQ-1918, 10 Ocak 2011, 17:10:10

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alıntı yapılan: ASQ-1918 - 12 Ocak 2011, 10:15:38
Oplot-M 2009da hizmete girdi. Siparise gore uretiliyor.

Ülke   Ukrayna
Tipi / Görev türü  Ana Muharebe Tankı
Kökeni / Menşei   
Üretici  Malyshev Factory
Tasarımcı  KMDB
Hizmete Giriş  1999
Başlıca Kullanıcılar   Ukrayna
Diğer Kullanıcılar   
Üretim Dönemi   
Üretim Sayısı  233 PT91(Polonya)
63 PT91M (Malezya)
Mürettebat  3
Uzunluk  7.086 m
Yükseklik  2.215 m
Genişlik  3.775 m
Yüklü Ağırlık  46 ton
Azami Hız  65 km/h
Harekat Menzili  540 km
Depo Kapasitesi  1,300 l
Motor  KMDB 6TD-2
Motor Gücü  1,200 HP
Güç / Ağırlık Oranı  26 hp/ton
Zırhı  3.Nesil kompozit zırh
Ana Silahı  KBA-3 125 mm top
Diğer Silahları  7.62 mm KT-7.62 coaxial machine gun
12.7 mm KT-12.7 anti-aircraft machine gun

kaynak: http://tr.wikipedia.org/wiki/T-84
Mesajı Paylaş

motoru ve topu Al-Khalidle ayni.
12.7 lik makinasisa qanilba ayni. Mesajı Paylaş

Burada Oplot-M tankindan bahsediyoruz.

Halada anlamiyorsan anlatmaya calisayim.

T-84

Oplot

Oplot-M

Mesajı Paylaş

Bu tankları T-84 ile karıştırabilirsiniz, Çünkü zaten T-84 ler.. Ama T-84 Oplot M diye geçer adı, Ford Focus C-max Gibi yani... Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: shielt - 12 Ocak 2011, 14:53:33
Bu tankları T-84 ile karıştırabilirsiniz, Çünkü zaten T-84 ler.. Ama T-84 Oplot M diye geçer adı, Ford Focus C-max Gibi yani...
aman  ASQ-1918  duymasın  hani herşeyin doğrusunu o bilirya
t-84 lerin modernize edilmiş olanlarına  oplot m  tankı  diyorlar  ve yeni üretimdede direk olarak  modernize görmüş  olanları üretiliyor

kaynaklar çok  googlede aratsak  birsürü  sonuç çıkıyor
http://www.morozov.com.ua/eng/body/t84.php

http://www.military-today.com/tanks/t84.htm

ayrıca  m-84  Yatagan  adı altında  oplotun  natoya  uyarlanmış olanı var  ve bu tankı  türkiyeye satmak (ortak üretim) için yapmışlar  ama kabul görmemiş. Mesajı Paylaş

Oplot-M bir ust versiyon. Modernizasyon biraz farkli anlama geliyor.

Yatagan Turkiyenin tank ihalesine katilmisti ama o ihale bildiginiz gibi iptal olundu. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: ASQ-1918 - 12 Ocak 2011, 15:45:17
Oplot-M bir ust versiyon, yeni bir tank. Modernizasyon biraz farkli anlama geliyor.

Yatagan Turkiyenin tank ihalesine katilmisti ama o ihale bildiginiz gibi iptal olundu. Bati tanklariyla bir yerde yarisiyordu.
tamam yeni olduğunu biliyorum  hala üretimde  ve bazı ülkelere satışıda yapılmış ama t-84 tankının  yenilenmiş iyileştirmiş olanıymış  kısacası  t-84 tankının lisans altında üreten ülkenin üzerinde bazı yenilikler  yapıp ürettiği tanka oplot-m ismini vermesidir  bildiğim kadarıyla ingilizcen var  benim okuduğum kaynaklar  bu şekilde anlatıyor  yoksa yanılıyormuyum?
bu konuda bilgi sahibi  gibi görünüyorsun  bir soru sormak istiyorum  , bu tanklar madem 2009 da hizmete girdi  nasıl oluyorda 1 yaşındaki tankları ikinci el olarak satıyorlar  yoksa bu tanklardan memnun değiller mi ?  yada neden  ellerindeki   en yeni tankları satıyorlar? Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz