Sohbet odası

Başlatan Hawkerx, 22 Ocak 2011, 00:30:23

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alıntı yapılan: Denizci16 - 15 Ocak 2025, 22:02:55Arkadaşlar

Konuşmuyorum konuşmayayım diyorum ama;

Hani bu Los Angeles 'taki yangını Gazze'de öldürülen masum insanların diyeti şeklinde görüyorsunuz yada bunu Tanrının gazabı şeklinde görüyorsunuz

Eee O zaman sizin kafanızdaki tanrı,yaratıcı,ilah,Allah vesaire aynı şekil gazzedekileri cezalandırdı yada göz yumdu,sümen altı etti....eee nede olsa herşey Allah'ın izniyle oluyor ya o bakımdan belirttim.Bizim Allahımız o gazzedeki masum siviller ölürken nerdeydi...yada masumların kanımı gerekiyor Allahın bazı kavimleri cezalandırması için.

Ezcümle ile belirtmek gerekirse sizin bu düşünce yapınız bana tanrıyı,Allah'ı sorgulatıyor aynı şekil soğutuyor.Yani daha çok belirtmek gerekirse Allahın çalışma şekli konusunda kafamda deli sorular oluşuyor...

Ayrıca Los Angeles yangını konusunda İsrail'in yaptığı şiddetin cezasının,suçunun Los Angeles'taki yerli halkla bağdaştıramıyorum,ne alakası var.İsrail'in gazzelilere şiddet göstermesini Los Angeles'taki halk mı talep ediyor yada zorluyor.

Neyse Los Angelestaki halk için Allah yardımcaları olsun,onların diliyle belirtmek gerekirse god bless themselves.
Ben bu dünyada fizik kurallarının işlemediğine hiç şahit olmadım. Ateş her defasında insanı yakar. Bir boksör cılız birini o cılız biri istediği kadar haklı olsun her defasında döver. İsrail ile Gazze milyon kere savaşsa şartlar değişmedikçe hep İsrail kazanacaktır.bütün müslümanlar bu dünyada çektikleri bütün bu çilenin sebebini ve çözümünü yine bu dünyanın içinde arar bulur ise ancak kurtulur Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: MeACuLpA - 15 Ocak 2025, 21:51:35Arkadaslar, o milyon dolarlik evlerin degerinin cogu arsa degeri. Evin tek basina oradaki kismi belki 500binden azdir. Yani 5 milyon dolarlik bir malikane/villa yandi denir ama arsanin bir deger kaybi yok, uzerindeki evi de 1 milyon cok daha aza tekrar kurabilirler.

Haklısın sigortanın ödeyeceği bedel binanın yaşına göre yıpranma payı düşüldükten sonra bina maliyeti ve klozuna göre  içindeki eşyaların bedeli olacaktır. 2 milyon dolarlık evin sigorta tazmin bedeli 150.000-200.000 dolar çıkabilir.    Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: SKYWOLF - 15 Ocak 2025, 20:08:20Yangından etkilenenlerin çoğu zaten milyoner. Yanan evlerin çoğu bizimkilerin ancak filmlerde görebileceği lüks malikaneler. Zaten hepsi sigortalı. Biden boşuna zahmet ermiş. Bizim gibi ayda 22000 TL'ye çalışıp hayatta kalmaya çalışan garibanlardan sandı galiba oradakileri. TOKİ falan da deseymiş bari.

Yukarıdaki cümlelerime ek olarak bu yangının Allah'ın gazabı olduğunu sanmıyorum. Dolaylı etkisi vardır tabi de binlerce masum insan katledilirken  onları bombalayan uçakları son bahar yaprakları gibi düşürseydi o zaman işte bu Yaradan'ın işi derdim.

Yalnız bu yangınların bizimkilere benzer yönleri var. Söylentilere çok ve bunlara göre yangın çok yerden başlamış vs. Belki bir  terör saldırısıdır.

Bildiğim kadarıyla sigorta şirketleri son dönemde artan yangınlar nedeniyle artık yangın sigortasını karşılamıyor. Yangına karşı sigorta yapmıyorlar yani. Mesajı Paylaş

Kötülük problemi, sonlu bir ömürde yapılan kötülükler karşılığında sonsuz azap vb. konularla ilgili Enis Doko'nun youtube sayfasını önerebilirim Mesajı Paylaş

Hakli olabilirdiniz ama California'san bahsediyoruz. Demokratlarin yikilmaz kalesi.
California'da yerel hukumet ozel sigorta sirketlerinin sigortalamadigi evleri FAIR plan adi altinda kendisi sigortaliyor, yani ev sahibi isterse devlet guvencesinde evini sigortalayabilir
Alıntı yapılan: Archangel99 - 16 Ocak 2025, 01:16:26
Alıntı yapılan: SKYWOLF - 15 Ocak 2025, 20:08:20Yangından etkilenenlerin çoğu zaten milyoner. Yanan evlerin çoğu bizimkilerin ancak filmlerde görebileceği lüks malikaneler. Zaten hepsi sigortalı. Biden boşuna zahmet ermiş. Bizim gibi ayda 22000 TL'ye çalışıp hayatta kalmaya çalışan garibanlardan sandı galiba oradakileri. TOKİ falan da deseymiş bari.

Yukarıdaki cümlelerime ek olarak bu yangının Allah'ın gazabı olduğunu sanmıyorum. Dolaylı etkisi vardır tabi de binlerce masum insan katledilirken  onları bombalayan uçakları son bahar yaprakları gibi düşürseydi o zaman işte bu Yaradan'ın işi derdim.

Yalnız bu yangınların bizimkilere benzer yönleri var. Söylentilere çok ve bunlara göre yangın çok yerden başlamış vs. Belki bir  terör saldırısıdır.

Bildiğim kadarıyla sigorta şirketleri son dönemde artan yangınlar nedeniyle artık yangın sigortasını karşılamıyor. Yangına karşı sigorta yapmıyorlar yani.
Mesajı Paylaş

sigorta şirketleri klozlarında yangın primini çıkarmışlar dolayısıyla sigortadan %90'ı para alamayacak...Haberlerde ve oturumlarda söylüyorlar... Mesajı Paylaş

Ömemli konu askeri personel dikkatli olsun bilgilendirmek lazım Mesajı Paylaş

ABD yönetimi, yapay zeka için kullanılan gelişmiş çiplerin ihracatının sıkılaştırılmasına yönelik yeni bir düzenlemeyi duyurdu.

Açıklamada, 18 müttefik ve ortak ülkeye yönelik çip satışlarına herhangi bir kısıtlama uygulanmayacağı bildirildi. Söz konusu ülkelerin Avustralya, Belçika, Kanada, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Almanya, İrlanda, İtalya, Japonya, Hollanda, Yeni Zelanda, Norveç, Güney Kore, İspanya, İsveç, Tayvan ve Birleşik Krallık olduğu ifade edildi.

https://www.aa.com.tr/tr/ekonomi/abdde-yapay-zeka-ciplerinin-ihracatina-iliskin-yeni-duzenleme/3449154

Bu devletler içerisinde Türkiye yok yani kısıtlama içerisindeyiz. Böyle önemli bir olaya hükümetimiz niye tepki göstermedi hayret ediyorum çünkü yapay zeka teknolojileri dünyanın geleceğini belirleyecek en büyük araçlardan birisi olacak. Bu olaya basınımızın bile duyarsız kalması ayrı bir facia tabiki. Mesajı Paylaş

Firtina06,
Nvidia ve AMD, bu kisitlamalara karsilik Cin icin ozel hazirlanmis ciplerini piyasAya sunuyor. Yani mevcut hizlandirilcilarin kisitlandirilmis versiyonlarini. Simdi birisi bana Turkiye'de ozel ya da devlet herhangi bir kurumun AI konusunda ciddi ciddi donanim yatirimi yapmak istedigini ama bu kisitlamalar yuzunden yapamadigini ispatlasin. Allahin suudlarinin Aramco'su bile catir catir para dokuyor. Ben bir tanecik turk sirketi duymadim bu is icin para koymayi dusunen. Yani kisitlamasa ne olacak? Turkiyeden birileri o yatirim riskini alabilecek miydi? Turkiyede o kadar parayi riskli bu ise dokecek bir babayigit goremiyorum ben Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: fırtına06 - 17 Ocak 2025, 08:34:04ABD yönetimi, yapay zeka için kullanılan gelişmiş çiplerin ihracatının sıkılaştırılmasına yönelik yeni bir düzenlemeyi duyurdu.

Açıklamada, 18 müttefik ve ortak ülkeye yönelik çip satışlarına herhangi bir kısıtlama uygulanmayacağı bildirildi. Söz konusu ülkelerin Avustralya, Belçika, Kanada, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Almanya, İrlanda, İtalya, Japonya, Hollanda, Yeni Zelanda, Norveç, Güney Kore, İspanya, İsveç, Tayvan ve Birleşik Krallık olduğu ifade edildi.

https://www.aa.com.tr/tr/ekonomi/abdde-yapay-zeka-ciplerinin-ihracatina-iliskin-yeni-duzenleme/3449154

Bu devletler içerisinde Türkiye yok yani kısıtlama içerisindeyiz. Böyle önemli bir olaya hükümetimiz niye tepki göstermedi hayret ediyorum çünkü yapay zeka teknolojileri dünyanın geleceğini belirleyecek en büyük araçlardan birisi olacak. Bu olaya basınımızın bile duyarsız kalması ayrı bir facia tabiki.

En az 1 buçuk yıl önce den itibaren en az 2 defa bu konuda LİTOGRAFİ cihazından en az 4 adet alınmasını bu cihazların birim fiyatının 250 milyon dolar olduğunu bunun özel firmalar tarafından yapılabilecek yatırım olmadığını ve bu sadece makina fiyatı olduğunu tesis yatırımının içinde olmadığını belirttim lakin görünüşe göre hala kulak üstü yatıldığını gördüm.
Türk milletinin genel özelliği YUMURTA KAPIYA DAYANMADAN İŞ YAPMIYORUZ ondan sonrada yapamadıkmı ağlıyoruz.
Bu makinaların alınması ülke için son derece stratejik bir ihtiyaç olduğu bu son kararla aşikar olmuştur elbette.
Askeriyede bir yazı vardır VATANININ EN ÇOK SEVEN GÖREVİNİ EN İYİ YAPANDIR. Peki görevdekiler gerçekten seviyorlarmı?!!!!... Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz