Sohbet odası

Başlatan Hawkerx, 22 Ocak 2011, 00:30:23

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Ekmeğin sağlık ve vitamin deposu olduğunuda ben ekleyeyim😎

Zaten çok basit karbonhidrat içerdiği için asla ve katiyen acıktırmaz ve buna bağlı olarak vücutta yağlanma veya obezite gibi hastalıkların nedeni olacak sorunlarla ilişkilendirilemez .Kısaca ekmek sağlıklıdır.

İçerdiği gluten gibi yapışkan olan gıda maddesi oldukça kolay sindirilir asla bağırsaklara yapışmaz ve bağırsak florasını bozmaz

Ekmek eyidir.sonuçta yukarda fetva var. Mesajı Paylaş

Din siyasete bir bulaştımı karışmadığı halt kalmaz.

En hakiki mürşit ilimdir. İlimi beceremeyip, her günlük problemin cevabını dinen vermeye kalkarsan varacağın yer orta çağ olur.

Mesela ekonomi bilimini nas ile oluşturmaya kalkarsan bugünkü durum ortaya çıkar.

Madem ki toplum bunları bu şekilde kabul edip oy vererek varlıklarını devam ettiriyor, bize de saygı duyup oy verenlere daha çok bugünler ve mutluluklar dilemek düşer. Zaten demokrasi de böyle bir şey değil mi?

Bakalım kaç tane trol peydah olup sırayla cevap yazacak. Mesajı Paylaş

600 bin TL'nin aylık getirisi gayet iyi

23-24 bin TL civarı

Lafı aslında şuraya getirecem

Bugün bir insan SGK'ya ödenilen parası 25 senede galiba faizi ile birlikte 2 milyon lira civarı paraya tekamül ediyor.Emekli olduğunda aldığı maaş 14-15 bin TL

Onun yerine 2 milyonu vatandaşa verseler vatandaş bu parayı bankaya yatırsa 70-80 bin TL alır.hertürlü emekli maaşının hiçbir artısı yok.

Saçmalığa bak,ülkenin geldiği duruma bak. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Denizci16 - 21 Ocak 2025, 14:10:40

600 bin TL'nin aylık getirisi gayet iyi

23-24 bin TL civarı

Lafı aslında şuraya getirecem

Bugün bir insan SGK'ya ödenilen parası 25 senede galiba faizi ile birlikte 2 milyon lira civarı paraya tekamül ediyor.Emekli olduğunda aldığı maaş 14-15 bin TL

Onun yerine 2 milyonu vatandaşa verseler vatandaş bu parayı bankaya yatırsa 70-80 bin TL alır.hertürlü emekli maaşının hiçbir artısı yok.

Saçmalığa bak,ülkenin geldiği duruma bak.

İki sene önce 2 milyon liraya alabildiğin herhangi bir şeyi, bugün 2 milyon liraya alabiliyor musun? Bugün 2 milyon liraya aldığın herhangi bir şeyi 2 sene sonra aynı fiyata alabilecek misin? Paranın değeri hızla düşerken, bankaya yatırıp faiziyle geçinmek bugün için karlı gibi görünse de, zaman içerisinde beş parasız kalmanıza neden olabilir! O faiz ancak ana paranın değerini karşılar.

Ayrıca tekamül değil, tekabül... Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

İyide herşeye vergi verirken o parayla iş kurmak gibi bir işe girişsen verdiğin vergilerden ötürü bankada tuttuğun para kadar kazanamazsın üstelik bunu yattığın yerden kazanıyorsun batma imkanın yok...

Ayrıca mesele bankaya para yatırma faiz getirisi meselesi değil

25 yıl boyunca kendini güvence altına almak SGK adı altında devlete paran gidiyor ve bu paranın büyüklüğü 2 milyon TL civarı fakat bunun karşılığında 14 bin TL alıyorsun

Halbuki o meblağ ile bankada faiz getirisine yönelsen ayda 70-80 bin kazanabilirsin kısaca işin aslı uygulamanın ne kadar absürt olduğu

Yoksa 2 milyon ile al-satda yapabilirsin yada ev alırsın belki birsene sonra değeri iki katı olur.

Ama Tekrar söylüyorum emeklilik adı altında oluşturduğun fondaki 2 milyona karşılık sana 14-15 bin veriliyorsa orda bir absürtlük var demektir.

Sn. Başkan meselenin aslı başka yani sizin anlayacağınız. Mesajı Paylaş

SGK primi yatırım değildir. Sağlık sigortasıdır. Araban için ödediğin kasko sigorta ücretini ben kaza yapmadım bana geri verin diyebiliyor musun? Mesajı Paylaş

Peki hangi sağlık sigortası size aylık maaşa bağlıyor onuda söyler misiniz?

Bizim emekli maaşlarımız hangi kurumdan yatırıyorlar

Yada

Bir emekli maaş bordrosunu öğrenebilmek ve alabilmek için hangi kuruma başvuruyor?

Hiç etrafınızda emekli bir insan var mı?

Yani kasko ile sgk'yı aynı kefeye koymak nasıl bir kafa gerçekten anlamıyorum... Mesajı Paylaş

Amerikada laiklik elden gidiyor galiba trup dün incile basarak yemin etti!!!!!!! Mesajı Paylaş

ABD'nin ilk devlet başkanı Washington sağ eli ile incile basarak, sol elini kalbine dokunarak yemin ederek göreve başlamıştı. Anayasada yemin töreni kaideleri yok ama gelenek var. 200 senedir kimse onlarda laiklik elden gidiyor, memleketi papazlar ele geçirdi demiyor.

Kırgızistan devlet başkanı sağ elinde Kuranı kerim, sol elinde anayasa var ve yenin ederek göreve başlıyor. Bu ülke Türkiye'den basın özgürlüğü, demokrasinin değerler açısından daha önde olan ülke.

Laiklik sadece devlet yönetiminde dinin olmaması değil, birisinin dini inancına, baş örtülü olup olmamasına karışmamaktır.
Mesajı Paylaş

"Trump'ın İncil'e el koyarak yemin etmesiyle ABD'de laikliğin ortadan kalkmadığını kanıtlamaya çalışmak" nerden baksan çok güzel hareket.... 8)  8)  8)

Ne olacaktı ertesi gün Engizisyon mahkemeleri kurup  , Engülijas kağıdı mı satacaktı , onu mu bekliyordunuz?

Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz