Sohbet odası

Başlatan Hawkerx, 22 Ocak 2011, 00:30:23

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alıntı yapılan: aydındurmus - 21 Ocak 2025, 21:58:22son satıra kesinlikle katılmıyorum öyle bir şey olsa kalın kızılcık sopasıyla geberene kadar döverim...

Bu anlayışa faşizm deniyor işte. Alamanya, İran ve Afganistan tam da bu yüzden abad olamadılar ve olamayacaklar da! Mesajı Paylaş

Ümit hocanın içeri alınmasının ingilizlerin vatansever ittihatçıları içeri almasından farkı olduğunu sanmıyorum. Ancak bir işgal söz konusuysa  yada vatan aleyhine çalışan bir güruh varsa Ümit hoca gibi bir vatanseveri hapseder. Çok yazık. Türk soyluluk ve kültürümüz yaralanıyorken devlet ve millet güç kaybediyorken millet yanlılarının yok edilmeye çalışılıp teröristlere kadın ayarlanma fikrinin ortalıkta gezmesi bu işi beceremediğimiz atalarımıza layık olamadığımızın kanıtı... Tüm muhalefet (terör seviciler ve onları seviciler hariç) birleşip bu despotluğa çok sert mukavemet göstermesi gerek. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: kdg - 22 Ocak 2025, 04:25:15
Alıntı yapılan: Archangel99 - 22 Ocak 2025, 00:26:43
Alıntı yapılan: Efes - 21 Ocak 2025, 23:06:54
Alıntı yapılan: aydındurmus - 21 Ocak 2025, 22:04:17
Alıntı yapılan: Mehmet75 - 21 Ocak 2025, 22:01:14İşin komiği adam ne incile ne de anayasaya el basmadan yemin etti.

Durmuş isimli üye milyarların izlediği bu gerçeğe rağmen " incile el bastı" diyor.

Onun üzerine yazışmanın bile anlamı yok ki. Alenen yalan haber ile çaktırmadan bizim laikliğe giydiriyor dalga geçiyor aklınca.

Türkiye laiktir. Çatlasalar da patlasalar da Laik kalacak.

Basmadığını biliyorum zira seyrettim ve yorumcular basarakmı yemin etti diye tekrar izleyerek teyit ettile ve bende izledim.
Ben türkiyede düşünce tarzını niyetleri kinaye ederek yazdım lakin kinaye yaptığımı kimse anlamadı malesef....
Ne istiyorsunuz aydın bey daha. Başörtüsüde serbest oldu işte daha ne olacak doymadınız gitti

Ne alakası var? Olmasın mı? Milyonlarca kadının başörtüsünü kalkıp lütuf mu gibi doymadınız mı diye kinayeli kinayeli konuşmak ne demek? Hayırdır sana mı soracaklardı?

Bin yıldır bu topraklarda milyonlarca Müslüman Türk kadını yaşıyor onların başörtüsü özgürlüğünü bir lütufmuş gibi sunamaz kimse. Yılların haksızlığı giderildi. Kalkıp bir de daha ne istiyorsun doymadınız diyemez kimse, kimsenin de haddine değil.

Bu ülkede ne kadar İslam, Türk ve halk düşmanı varsa taktıkları maske Atatürkçülük ve laiklik. Bir eleştiri geldiğinde derhal bu maskeleri takar, saldırıya geçerler. Sorsan tek okumuş, tek akıllı kesim bunlar. Kalan herkes cahil. O yüzden bunlar var olmaya devam ettiği sürece kutuplaşma artarak devam edecek. Ben çocukken bizim hacı dedelerimizin, büyük amcalarımızın ağzından gazi paşa ile ilgili bir kötü kelime duymazdık. Dindar insanların çoğu Atatürkü sever ve dua ederdi. Bu maskeciler yüzünden müslümansam Atatürkü sevememciler türedi ve sayıları arttı. Bunlar bu durumdan çok mutlu, hoşlarına gidiyor bu ayrışma.
Hemen toplandınız gene  :) birşeyde demeye gelmiyor. Aydın durmuş cumhuriyetin bir değeri olan Laikliğe kinayeli bindirirken gayet sessizdiniz.
Baylar bir defa net söyleyeicem
Hem özelde hem devlette başörtüsü serbestisini yürekten destekliyorum. Bu konuda toplumsal konsensus sağlandı ve bu konsensus toplum için çok kıymetli bir değerdir.
Eskiden muhafazakarların çokça mağdur olduğu yıllarda aydın durmuşunki gibi laf sokmaları serzenişleri kinayeleri anlarımda bugün ne oluyor? Hertürlü mağduriyet giderilmiş herkes dinini diyanetini özgürce yaşarken hala kötü niyetle laf sokma çabası olanlar işte onlar o çok kıymetli addettiğm toplumsal barışa zarar veriyor.
Kısaca ben hem o taraftan hem bu taraftan azgın azınlığa karşıyım
Mesajı Paylaş

Milliyetçiliğin en büyük düşmanları teorik olarak komünizm ve/veya dindir.Yoldaşlık ve dindaşlık(ümmetçilik, masonluk, Evanjelizm vb) üzerinden kardeşlik yayarlar. Bu da bir görüş saygı duyarım. Ancak toplum içinde belli bir oranda olmasına rağmen bu görüşler oranlarının üstünde bir güçle iktidarda olduklarında diğer görüşleri ezerler. Hep böyle olmuştur.

Bizde bir milliyetçi bir parti lideri , sentez yapacağım diye normalde belli bir oranda ümmetçi tabanı olan ve günlük siyasette kendi tabanı oranında bir yerde kalması gereken partiyle ortaklığı "her ne olursa olsun"  sürdürdüğünden  dolayı olağan bir siyasi yapılanmamız uzun süredir yok. İki görüşün siyaseten ve ideolojik olarak çok net ayrışması gereken konularda bile mevcut milliyetçi parti liderinin sınırsız desteği nedeniyle bu durum devam ediyor. Siyaset normalleşemiyor. parti içi demokrasi her şeyin başı. İyi parti de , Zafer partisi de bu anomalinin sonucu ortaya çıktılar. Siyasette gerek ülkede gerekse partilerin içinde iktidar ve muhalefet arasındaki denge ve devretme mekanizması bitti. Benzer durum CHP'de Kılıçdaroğlu/Muharrem ince devir tesliminde de yaşandı. Üstelik yargı terazisi de tartışmalı halde maalesef.

Suriyede misakı milli hayâliyle ve terörle mücadele kapsamında bu ortaklık tabanda bir şekilde yürüdü , düzensiz göçü bir şekilde mazur gösterdiler. ancak iş apo denen zürriyetsizin serbest bırakılmasına geldimi altlarındaki taban kayıvermeye başladı. Kaydıranların başında gelen en büyük baş ağrısı olacak kişiyi içeri attılar. Aynı gün müstakbel rakibe de soruşturma açıldı. Hukukun siyasallaşması böyle bir şey. Kardeşlik milliyetten , adaletten vönce gelebiliyor. Doğası gereği öyle olmak zorunda. Yargılamıyorum. Sorun düşünceleri değil, sorun yukarıda yazdığım gibi normalin dışında seyreden siyasi destek.

Bence böyle .
Mesajı Paylaş

Bence Ümit bey, içeriden daha da güçlenerek çıkar.

Zaman - Unutulma/Unutturulma eğrisi nasıl gelişir, olaylar ve koşullar bunu nasıl etkiler ayrı konu. İçeride çok çok uzun kalmazsa, ve bu süreç zarfında sistematik olarak itibarlaştırılmazsa bence bu süreçten kendisi güçlenerek çıkacaktır. Mesajı Paylaş

Yıl olmuş 21 yy Avrupalıların en son cadıların şehrin çeşmeli meydanında yakıldığı çağlarda konuştuğu şeyleri konuşuyoruz. Mevzu kalmadı aman ne önemli şeyler dertlere bak. Millet takla atan robotlarla uğraşıyo biz hala daha nelerle.  Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Siyaset, özellikle de ülkemizdeki ideolojik siyaset bana her zaman mantıksız gelmiştir.

Siyaset ana görevi olan bir toplumun temel ihtiyaçlarının karşılanmasına ek olarak o toplumu her yönden ileriye götürecek şekilde işlemeli. Belirli sınırlar içerisinde bir grup insan var. Farklı karakterlerde, farklı düşünebilen, farklı ihtiyaçları olan insanlar. Bunlar bir arada yaşayabilmek için birbirlerine saygılı olmayı bilmek zorundalar öncelikle. Ortak hareket ederek hepsinin ihtiyaçlarını karşılayabilirler.

Ancak her olağan şey gibi siyaset de yozlaşabiliyor. Yönetimi ele geçiren kendi ideolojisini herkese kabul ettirmeye çalışıyor. Kabul etmeyenleri etiketleyebiliyor. İnsanları birbirlerine karşı kışkırtabiliyorlar.

Bunun daha ilerisinde, bir süre sonra bakıyorsunuz ki savundukları ideolojini temel değerleriyle de alakaları yok. İcraatlarıyla bunu destekliyorlar. Maddi çıkarlar ön plana çıkıyor. Önceleri normal ekonomik durumlara sahip olanlar bir süre sonra aşırı zenginleşiyor. Bu refahı bırakmak istemiyorlar. Ayrıca o refahı nasıl elde ettikleri konusunda hesap vermeyi de...

Bu sistemle ilerleyen siyaset işleyişi, bir süre sonra topluma hizmet etmek yerine, toplumun içerisindeki farklık düşünceleri fanatik ideolojilere dönüştürüp toplumu ayrıştırmaya, bunu kullanarak zenginlik kaynağını ele geçirme çabasına dönüşüyor. Toplumun ihtiyaçlarını karşılama temel görevi için kullanılması gerek kaynaklar, o kaynağı ele geçirmek, ele geçirilen kaynakların başkalarını eline geçmemesi için kullanır oluyor. Topluma hizmet etmek için görev alanlar, bu görev yerine birbirlerinin kuyusunu kazmakla uğraşabiliyorlar.

Tabi ki demokrasi ve adalet gibi temel kavramlar da bu yozlaşmaya paralel olarak çöküyor. Bu çöküş bir noktayı aştığında o ülkede artık huzur kalmıyor. Sonrası tıpkı Irak, Suriye ve Libya'da olduğu gibi olabiliyor.

Bence artık ülkelerin yönetimleri de yapay zekaya bırakılmalı. Yapay zeka bütün kararları ülkenin kanunlarına, uluslararası kanunlar, ülkenin kültürel değerleri vs bütün girdileri değerlendirerek en iyi biçimde analiz edip en uygun sonuca ulaşacaktır. Bunu yaparken de toplumun bir kesiminin, birilerini çıkarları değil, toplumu geneli için en uygun seçeneği tercih edecek şekilde programlamalıdır. O zaman ülke kaynakları layıkıyla kullanılmış olur.  Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Hazır Amerika Türkiye yi çip konusun da katagorize etmişken buna bahane dev çip yatırımı zamanıdır. Yoksa bir 5 sene sonra dünyanın bir yarısıyla teknolojik farkları halk boyutunda bile görmeye başlayacağız...

Uyduruyorum, 
Iphone un bu modelin de Amerika da şu çip kullanıyor buraya malesef gelmiyor diyeceğiz,  veya karaborsa dan aldım umarım zone farkından etkilenmez gibi şeyleri konuşacağız...

Çin Tayvanı ele geçirmeden, bi şeyler olmalı diye düşünüyorum... Mesajı Paylaş

Böyle nispeten uzak, hava şartlarının zor oldugu yerlerde işletmelerden ücret alıp oraya ufak da olsa bir itfaiye birimi koyulmali..Bir araba, 10 kişi olsa bile ilk müdahaleyi hızla yapabilir..
Mesajı Paylaş
What is steel compared to the hand that wields it?

Alıntı yapılan: Efes - 21 Ocak 2025, 23:06:54
Alıntı yapılan: aydındurmus - 21 Ocak 2025, 22:04:17
Alıntı yapılan: Mehmet75 - 21 Ocak 2025, 22:01:14İşin komiği adam ne incile ne de anayasaya el basmadan yemin etti.

Durmuş isimli üye milyarların izlediği bu gerçeğe rağmen " incile el bastı" diyor.

Onun üzerine yazışmanın bile anlamı yok ki. Alenen yalan haber ile çaktırmadan bizim laikliğe giydiriyor dalga geçiyor aklınca.

Türkiye laiktir. Çatlasalar da patlasalar da Laik kalacak.

Basmadığını biliyorum zira seyrettim ve yorumcular basarakmı yemin etti diye tekrar izleyerek teyit ettile ve bende izledim.
Ben türkiyede düşünce tarzını niyetleri kinaye ederek yazdım lakin kinaye yaptığımı kimse anlamadı malesef....
Ne istiyorsunuz aydın bey daha. Başörtüsüde serbest oldu işte daha ne olacak doymadınız gitti

Doymadık doyur bizi....,,,,....... Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz