Sohbet odası

Başlatan Hawkerx, 22 Ocak 2011, 00:30:23

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alıntı yapılan: Efes - 22 Ocak 2025, 09:49:05
Alıntı yapılan: kdg - 22 Ocak 2025, 04:25:15
Alıntı yapılan: Archangel99 - 22 Ocak 2025, 00:26:43
Alıntı yapılan: Efes - 21 Ocak 2025, 23:06:54
Alıntı yapılan: aydındurmus - 21 Ocak 2025, 22:04:17
Alıntı yapılan: Mehmet75 - 21 Ocak 2025, 22:01:14İşin komiği adam ne incile ne de anayasaya el basmadan yemin etti.

Durmuş isimli üye milyarların izlediği bu gerçeğe rağmen " incile el bastı" diyor.

Onun üzerine yazışmanın bile anlamı yok ki. Alenen yalan haber ile çaktırmadan bizim laikliğe giydiriyor dalga geçiyor aklınca.

Türkiye laiktir. Çatlasalar da patlasalar da Laik kalacak.

Basmadığını biliyorum zira seyrettim ve yorumcular basarakmı yemin etti diye tekrar izleyerek teyit ettile ve bende izledim.
Ben türkiyede düşünce tarzını niyetleri kinaye ederek yazdım lakin kinaye yaptığımı kimse anlamadı malesef....
Ne istiyorsunuz aydın bey daha. Başörtüsüde serbest oldu işte daha ne olacak doymadınız gitti

Ne alakası var? Olmasın mı? Milyonlarca kadının başörtüsünü kalkıp lütuf mu gibi doymadınız mı diye kinayeli kinayeli konuşmak ne demek? Hayırdır sana mı soracaklardı?

Bin yıldır bu topraklarda milyonlarca Müslüman Türk kadını yaşıyor onların başörtüsü özgürlüğünü bir lütufmuş gibi sunamaz kimse. Yılların haksızlığı giderildi. Kalkıp bir de daha ne istiyorsun doymadınız diyemez kimse, kimsenin de haddine değil.

Bu ülkede ne kadar İslam, Türk ve halk düşmanı varsa taktıkları maske Atatürkçülük ve laiklik. Bir eleştiri geldiğinde derhal bu maskeleri takar, saldırıya geçerler. Sorsan tek okumuş, tek akıllı kesim bunlar. Kalan herkes cahil. O yüzden bunlar var olmaya devam ettiği sürece kutuplaşma artarak devam edecek. Ben çocukken bizim hacı dedelerimizin, büyük amcalarımızın ağzından gazi paşa ile ilgili bir kötü kelime duymazdık. Dindar insanların çoğu Atatürkü sever ve dua ederdi. Bu maskeciler yüzünden müslümansam Atatürkü sevememciler türedi ve sayıları arttı. Bunlar bu durumdan çok mutlu, hoşlarına gidiyor bu ayrışma.
Hemen toplandınız gene  :) birşeyde demeye gelmiyor. Aydın durmuş cumhuriyetin bir değeri olan Laikliğe kinayeli bindirirken gayet sessizdiniz.
Baylar bir defa net söyleyeicem
Hem özelde hem devlette başörtüsü serbestisini yürekten destekliyorum. Bu konuda toplumsal konsensus sağlandı ve bu konsensus toplum için çok kıymetli bir değerdir.
Eskiden muhafazakarların çokça mağdur olduğu yıllarda aydın durmuşunki gibi laf sokmaları serzenişleri kinayeleri anlarımda bugün ne oluyor? Hertürlü mağduriyet giderilmiş herkes dinini diyanetini özgürce yaşarken hala kötü niyetle laf sokma çabası olanlar işte onlar o çok kıymetli addettiğm toplumsal barışa zarar veriyor.
Kısaca ben hem o taraftan hem bu taraftan azgın azınlığa karşıyım

Ben hiç bir şey bindirmedim laikliği bende savunuyorum fakat bazı kesimler laikliği dinsizlikle eş değer görüyorlar.
Laiklikse en büyük laik PEYGAMBERİMİZDİR kimse ahkam kesmesin.
Hoca sokakta camideki elbisesiyle gesse herkes laf der ama papaz gesse herkes hoş görür.
Papa nerdeyse tahtıravanla gezdirilecek herkes normal görür halife (yok ayrı konu) aynı şekilde gezdirilseydi denmedik laf kalmazdı.
Ben dediğim gibi bindirmedim sadece geçmişte ülkemizde yaşananları kinaye ile anlattım .TABİ ANLAYANA SİVRİ SİNEK SAZ ANLAMAYANA DAVUL ZURNA AZ DEMİŞ ATALARIMIZ....
Bayağı yarası olan varmış beya.... Mesajı Paylaş

http://www.facebook.com/share/1aVjeafMD6/

Gümbür gümbür gelmeye devam

Türkiye bir alanda daha Dünya birincisi oldu

Ünümüz,Şanımız Dünyaya yayılmaya devam ediyor

Ev almanın yada orta gelirli için ev almanın en zor olduğu Dünyada birinci Ülke olduk

Evet Şahlanıyoruz,Dünyayı tekrar titreteceğizBu elde ettiğimiz birinciliklerden belli😁

Pardon gelire göre en zor ev alınan ülke Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: aydındurmus - 22 Ocak 2025, 18:40:25Laiklikse en büyük laik PEYGAMBERİMİZDİR kimse ahkam kesmesin.

Siz anlaşılan laikliğin ne olduğunu bilmiyorsunuz. Laikliğe "dinsizlik" demek elbette yanlış olur. Ancak laiklik tarafsızlık demektir. Yani laik bir devlet her dine eşit mesafede durur. Devletlerin kültürel genetiği de bu konuda önemlidir. Örneğin imparatorluktan miras kalan bazı gelenekler cumhuriyet döneminde de devam etmiştir. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın kurulması, askeriyede din dersi verilmesi, savaş gemilerin ve denizaltıların en yüksek yerine Kur'an-ı Kerim konulması, Alevi köyleri dahil her köye bir cami yapılma politikası gibi uygulamalar buna örnektir. Bunlar Fransız laikliğinde görülmez. Bizdeki bu yaklaşım "Türk tipi laiklik" olarak tanımlanabilir.

Anglo-Sakson sekülerizmi ile laikliği de birbirine karıştırmamak gerekir. Gerçi son yıllarda Türkiye'deki sistem Anglo-Sakson tarzına daha fazla benzemeye başladı. Laik bir devlette karar alma mekanizmalarında bulunan bir siyasetçi "Nas var, nas" diyerek aklındaki ekonomik modeli hayata geçirmek için kutsal din duygularını suistimal edemez.

Alıntı yapılan: aydındurmus - 22 Ocak 2025, 18:40:25Hoca sokakta camideki elbisesiyle gesse herkes laf der ama papaz gesse herkes hoş görür.
Papa nerdeyse tahtıravanla gezdirilecek herkes normal görür halife (yok ayrı konu) aynı şekilde gezdirilseydi denmedik laf kalmazdı.

Devrim Kanunlarına göre, yani senin çok sevdiğini ima ettiğin Atatürk'ün koyduğu kurallara göre, bir imam, papaz ya da haham dini kıyafetleriyle kamusal alanda dolaşamaz. Sadece Diyanet İşleri Başkanı, Hristiyan cemaat lideri ve Yahudi cemaat lideri dini kıyafetlerini istedikleri yerde giyebilirler.

Papa dediğin şahıs, Renault Clio gibi bir araçla dolaşıyor. Belki bu samimi bir tercih belki de başka bir sebep, bunu ben bilemem. Ancak ben bir Müslüman olarak, Diyanet İşleri Başkanı'nın makam aracı olarak Türkiye'de üretilen orta sınıf bir arabayı seçmesini beklerim. Belki bu sayede 200 bin nüfuslu şehirlerde görev yapan valiler, Audi A8 gibi lüks araçlara binmekten utanır. Utanmasalar bile, Diyanet İşleri Başkanı'nın böyle bir davranışı karşısında benim göğsüm kabarır. Mesajı Paylaş

Gümbür gümbür gelmeye devam

2025 de büyüyeceğiz

Türk yüzyılının nasıl olacağını bize haritalarda gösterdiler😎😁 Mesajı Paylaş

O kadar zenginiz ki 1.5 milyar dolarlık köprüye 15 milyar dolar ödeyebiliyoruz.

Bunlar hep alım gücü yüksekliğinden kaynaklanıyor.

Almanya bizi kıskaniy... Mesajı Paylaş

Bir iki sayfa önce müslümalık vesaire birşeyler konuşuluyordu pek oralı olmadım

Güzel bir tespite denk geldim vesselam

Mesajı Paylaş

Ben bu rakamlara,oranlara inanmam tüik'den almamışlar yoksa daha düşük çıkardı 😁 Mesajı Paylaş

Litarütürümüze ilk defa sokuyorum

"Enflasyon sebep, dolandırıcılık sonuçtur". Mesajı Paylaş

Onu Demirel demişti yıllar evvel.

Enflasyon tüm kötülüklerin anasıdır. Fuhuş artar, ahlaksızlık artar, dolandırıcık-kaçakçılık artar,

Depresyon artar, intihar artar, evsizlik,işsizlik, açlık, göç artar.

Enflasyonun sebebi her ne veya kim ise   Allah belasını versin. Mesajı Paylaş

Demek ki biz yanlış biliyormuşuz

Allah kimine sefalet verirmis

Adaletsizlik,liyakatsızlık,vergi kaçırma,vergi affı,çalma,çırpma,adaletsiz paylaşım,hortumlama,emeğinin karşılığını alamama, enflasyon,işsizlik,atanamama,adam kayırma,ihalelerde yolsuzluk vb. Nedenlerden dolayı sefalet oluşmuyormuş

Sonuçta Dini bütün bir insanın kızı

Açıkcası bu dünyanın öbür dünyası varsa boynuzsuz koyun boynuzlu koyundan hesap sorucaksa

Öbür Dünyada Benim saydığım nedenler Allah tarafından bu kıza vurgulanıp,Sen bunları bilipte beni niye sefaletten sorumlu tuttun diye bu kıza sorulursa bu kızın cevabı ne olacak acaba ...

Merak etmiyor değilim. Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz