Sohbet odası

Başlatan Hawkerx, 22 Ocak 2011, 00:30:23

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Gümbür gümbür gelmeye devam ediyoruz

Bu sefer Tarım alanında kendimizi gösteriyoruz çok daha iyi olacak büyük Türkiyede

2019 da 200 ton buğday satarak Newholland 100 HP traktör alan bir çiftçi

2025 te 100 ton buğday satarak Newholland 100 HP traktör alabiliyor.

Çiftçilerimizin yüzü gülüyor 😁 Mesajı Paylaş

Çok güzel bir söz,duvar yazısı yapılır. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Alp - 22 Ocak 2025, 10:56:57Hazır Amerika Türkiye yi çip konusun da katagorize etmişken buna bahane dev çip yatırımı zamanıdır. Yoksa bir 5 sene sonra dünyanın bir yarısıyla teknolojik farkları halk boyutunda bile görmeye başlayacağız...

Uyduruyorum, 
Iphone un bu modelin de Amerika da şu çip kullanıyor buraya malesef gelmiyor diyeceğiz,  veya karaborsa dan aldım umarım zone farkından etkilenmez gibi şeyleri konuşacağız...

Çin Tayvanı ele geçirmeden, bi şeyler olmalı diye düşünüyorum...

https://www.ermaksan.com.tr/tr-TR/faaliyet-alanlari

Tübitak desteğiyle bu işe aşina yada sektöre yabancı olmayan firmalar ile çip sektöründe başlangıç yapılabilir. yada bu firmalar üzerinde yabancı teknoloji firmaları türkiye'de üretim için teşvik edilebili.r Mesajı Paylaş

Kod yazma işinide yapay zekaya borakmaya başlamışlar Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Kapgan - 22 Ocak 2025, 19:25:11
Alıntı yapılan: aydındurmus - 22 Ocak 2025, 18:40:25Laiklikse en büyük laik PEYGAMBERİMİZDİR kimse ahkam kesmesin.

Siz anlaşılan laikliğin ne olduğunu bilmiyorsunuz. Laikliğe "dinsizlik" demek elbette yanlış olur. Ancak laiklik tarafsızlık demektir. Yani laik bir devlet her dine eşit mesafede durur. Devletlerin kültürel genetiği de bu konuda önemlidir. Örneğin imparatorluktan miras kalan bazı gelenekler cumhuriyet döneminde de devam etmiştir. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın kurulması, askeriyede din dersi verilmesi, savaş gemilerin ve denizaltıların en yüksek yerine Kur'an-ı Kerim konulması, Alevi köyleri dahil her köye bir cami yapılma politikası gibi uygulamalar buna örnektir. Bunlar Fransız laikliğinde görülmez. Bizdeki bu yaklaşım "Türk tipi laiklik" olarak tanımlanabilir.

Anglo-Sakson sekülerizmi ile laikliği de birbirine karıştırmamak gerekir. Gerçi son yıllarda Türkiye'deki sistem Anglo-Sakson tarzına daha fazla benzemeye başladı. Laik bir devlette karar alma mekanizmalarında bulunan bir siyasetçi "Nas var, nas" diyerek aklındaki ekonomik modeli hayata geçirmek için kutsal din duygularını suistimal edemez.

Alıntı yapılan: aydındurmus - 22 Ocak 2025, 18:40:25Hoca sokakta camideki elbisesiyle gesse herkes laf der ama papaz gesse herkes hoş görür.
Papa nerdeyse tahtıravanla gezdirilecek herkes normal görür halife (yok ayrı konu) aynı şekilde gezdirilseydi denmedik laf kalmazdı.

Devrim Kanunlarına göre, yani senin çok sevdiğini ima ettiğin Atatürk'ün koyduğu kurallara göre, bir imam, papaz ya da haham dini kıyafetleriyle kamusal alanda dolaşamaz. Sadece Diyanet İşleri Başkanı, Hristiyan cemaat lideri ve Yahudi cemaat lideri dini kıyafetlerini istedikleri yerde giyebilirler.

Papa dediğin şahıs, Renault Clio gibi bir araçla dolaşıyor. Belki bu samimi bir tercih belki de başka bir sebep, bunu ben bilemem. Ancak ben bir Müslüman olarak, Diyanet İşleri Başkanı'nın makam aracı olarak Türkiye'de üretilen orta sınıf bir arabayı seçmesini beklerim. Belki bu sayede 200 bin nüfuslu şehirlerde görev yapan valiler, Audi A8 gibi lüks araçlara binmekten utanır. Utanmasalar bile, Diyanet İşleri Başkanı'nın böyle bir davranışı karşısında benim göğsüm kabarır.

Boş boş FELSEFE yapmışsın bir sürü laf söylemişssin lakin hiç bir şey söylemiyor boş boş yazıyorsun LAİKLİĞİN ne demek olduğunu gayet iyi biliyorum burda bana bilgiçlik taslama sayfalar dolusu yazı yazmakla o konuda bilgili olduğunuzu ve karşınızdakininde hiç birşeyden anlamayan bilgisiz cahil sanmayın.... Mesajı Paylaş

http://www.facebook.com/share/p/19bA9ycrw4/

Biz Türklerin olmadığı yer yok,hunza Türklerini ilkdefa duyuyorum 100-120 sene ömürleri var,70 yaşında Anne olabiliyorlar.
Et,sebze ve meyve şeklinde doğal besleniyorlarmış, baharatlı yemekleri meşhurmuş Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Denizci16 - 23 Ocak 2025, 12:22:04http://www.facebook.com/share/p/19bA9ycrw4/

Biz Türklerin olmadığı yer yok,hunza Türklerini ilkdefa duyuyorum 100-120 sene ömürleri var,70 yaşında Anne olabiliyorlar.
Et,sebze ve meyve şeklinde doğal besleniyorlarmış, baharatlı yemekleri meşhurmuş

çokta güzeller.... Mesajı Paylaş

Hem aşıya teşvik ettiler hem entübe olan insanlar ile korkuttular, Ayrıca aşıyı hem çalışmayı,hem AVM,hastane,toplu ulaşımı kullanmak için zorunlu tuttular...

Şimdi pişmişkelle gibi yan etkilerini açık ve rahatça söylüyorlar

Ben 4 adet biontech vuruldum

Kalbim sağlam çünkü ağır sporlar yapabiliyorum ama vücudumda nasıl kalıtsal etki var bilmiyorum

Canan Karatay bir videosunda zeytin yağı ve kaya tuzu tüketenlerin bu açıdan şanslı olduğunu söyledi galiba,ben zeytinyağı çok tüketirim ve severim Mesajı Paylaş

Bir şey sektor olduysa dikkat edin ne demek?

Her şey sektor yani...

Dev ilaç firmalari olmasa yeni ilaç cikmaz...

ABD de yeni bir ilacı piyasaya sürmek hersey yolunda bile gitse 10 yıl sürüyor ve 1 milyar dolara mal oluyor diye duymuştum yıllar önce, yaptığı yatırımın karşılığını bir şekilde alacak firmalar, yoksa orta çağ gibi bitki çayları ile ne kadar yaşıyoruz bir görelim isterseniz...

Aşı tartışmasına girmiyorum o ayri mevzu ama çağdaş tıbbi göz ardı eden yaklaşımlara da ayrı bir gıcığım..

Her tıbbi müdahalenin riskleri, yan etkileri var, müdahale etmemenin de riskleri var bu işler böyle...bazi durumlarda da deneme yanılma yapmadan ilerlenemiyor...Bu işler böyle...

Mesajı Paylaş
What is steel compared to the hand that wields it?

http://youtu.be/MoUR9Dt2nTM?si=4gK2jOdhJvMEEfGh

Bu seferde California yanıyor

Hayır coğrafya bilmesem ABD Ekvatorun altkısmında'da yazı yaşıyor diyeceğimde kışın ortasında yangın ne alaka çünkü şu an G.Afrika gibi yazı yaşamıyor Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz