Sohbet odası

Başlatan Hawkerx, 22 Ocak 2011, 00:30:23

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Yalan dolan haberlerdir bunlar inanmayın. Bazı plajları bilirsiniz 100 metre gidersin dizini geçmez nerede yüzücem derken denizde yürümekten yorulursun. Orada deniz çekildim mi böyle onlarca metre çekiliyor işte. Bu denizler hep çekiliyor ama gündemde Ege de volkan haberi olunca birileri olayı süslemiş bu hale getirmiş belli. Her yalan dolanıda ben mi söyliycem yahu biraz septisizm diye bir felsefi şey var bunu kişisel gelişim için önemseyip inceleyin çok lazım bir şey. Özellikle bu internet çağında biraz kuşkucu yanınızı güçlendirin paranoyaklık değil bu yoksa bu internet çağında manyak ederler bizi kuşkucu olmazsak bide gülerler arkamızdan. Bütün tabularınızı bir gözden geçirin yıl olmuş 21 yy biz bilgi çağının özel bir nesiliz bizi inandırmak o kadar kolay olmamalı her şeye 
Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

http://www.facebook.com/share/1DGUoh4jGb/

Dünya durursa ne olur şeklindeki sorunun cevapları Mesajı Paylaş

Japonlar da Ege'de depreme karşı uyarıyor Mesajı Paylaş

Sahi bu fiyatlara bildiğiniz bir restaurant var mı?

Bu adamlar dünyanın yükü ile maaş alıp neredeyse bedavaya yemek yiyeceklere sonra bizim geçinip geçinemediğimizi düşünecekler... Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Denizci16 - 15 Şubat 2025, 14:16:53

Sahi bu fiyatlara bildiğiniz bir restaurant var mı?

Bu adamlar dünyanın yükü ile maaş alıp neredeyse bedavaya yemek yiyeceklere sonra bizim geçinip geçinemediğimizi düşünecekler...

Adamların seçim bölgelerinden binlerce memleketlisi geliyor meclise ziyarete...Sayın vekilimiz hemşehrilerine bir yemek yedirmesin mi?
Ben şahsen bu konuda hakkımı helal ediyorum kendilerine yeter ki memleket için hakkıyla çalışsınlar... Mesajı Paylaş

Hiç valla muhalefet milletvekilleri de hiç seslerini çıkartmıyor her şeyi görenler iş meclis yemeği fiyatı olunca kulağının üstüne yatıyo Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Garson,aşçı maaşı ve sigortası işletmeden değil de maliyeden alırsa;

ayrı saat yoksa ve elektrik ile su faturasını İşletme (meclis bütçesi) öderse;

yemek malzemesi normal bir restaurantlardan daha çok miktarda toptan ve böylece indirimli alınabilirse;

Kar amacı güdülmeyip , maliyetin üzerine sadece ufak bir pay koyulursa (enflasyon farkı veya yemek faturasında görülmeyen harcamalar için (peçete, yemek takımları, tamirat, ayrı saat varsa elektrik faturası vs)

Her restaurantta bu fiyatlar normaldir olur.  Fabrika yemekhaneleri, işletme mutfakları, orduevleri filan da bu sayede piyasadan ucuz. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Mehmet75 - 15 Şubat 2025, 19:40:58Garson,aşçı maaşı ve sigortası işletmeden değil de maliyeden alırsa;

ayrı saat yoksa elektrik ve su faturasını İşletme (meclis bütçesi) öderse;

yemek malzemesi normal bir restaurantta daha çok miktarda toptan ve böylece indirimli alınabilirse;

Kar amacı güdülmeyip , maliyet'in üzerine sadece ufak bir pay koyulursa (enflasyon farkı veya yemek faturasın görülmeyen harcamalar için (peçete, yemek takımları, tamirat, ayrı saat varsa elektrik faturası vs)

Her restaurantta bu fiyatlar normaldir olur.  Fabrika yemekhaneleri, işletme mutfakları, orduevleri filan da bu sayede piyasadan ucuz.

Ben bu konuya bu zamana kadar bu gözle bakmamıştım,
Ama hakikatten haklısınız, sonuçta Meclis te bir Devlet müessesesi, genel giderlerin çoğu haliyle Devlet tarafından karşılanması çok normal,
Vay be ufkum açıldı...

Ha Mecliste yemek verilmesin çevre esnafın işleri artsın o zaman desek, biizm Milletvekili öğle yemeğine çıktımı dönmez ki meclise çıkış o çıkış...

Ama genel giderler düşüldüğünde fiyatlarda ektra bir manipülasyon varmıdır bilemem, bu gözle bakınca olmayacağını düşünüyorum şimdi... Mesajı Paylaş

Izgara köfte fiyatı bence ucuz değil,ama diğerleriyle de arasında orantısızlık var, hasan paşa köfte yarı fiyatına kuzu  şiş ise aynı fiyat. Bir kilo kıymadan iyi bir kasap köfte yapılırsa 1.2-1.3 kilo köfte çıkar, bir porsiyonda 200 gram köfte olsa oradan çiğ köfte maliyetini hesaplayın. Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz