Sohbet odası

Başlatan Hawkerx, 22 Ocak 2011, 00:30:23

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Allah ıslah etsin Denizci seni azarlıyorum küsüyorum hiç umrunda değil aynı performans devam ediyosun. Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Tamam sn putty haklısın sende haklısın özür dilerim bunun için

30 milyar dolar tarım ihracatı olan ülke kendi kendine yetiyor demem lazımdı.

Haklısın sorun bende.. Mesajı Paylaş

Ama gerçek ama değil,işin aslı şudur ki insanlık olarak kimbilir ne karanlık sırlara hakimiz... Mesajı Paylaş

Küresel iklim anlaşmaları ve açık şemalar anlaşması adı altında kimbilir üzerimizde neler deneniyor

Buda düzenek özellikle paylaşıyorum ki Aklımıza uçaklarda motorun aldığı soğuk havayı motorda ısıtırak oluşturduğu beyaz buharlar yada dumanlar akla gelmesin diye... Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Ocak - 19 Şubat 2025, 17:28:44Biz daha en haklı olduğumuz Irak ve Suriye'deki Misak-i milli topraklarımızı konjonktür bizden yana olmasına rağmen ele geçiremedik.

Tabi yarın 20 yıl sonra her şey çok farklı olur.

Ancak bize geniş tarım toprakları lazım, Anadolu coğrafyasında 90 milyon vatandaş + 60 milyon turist besleyecek tarım ve hayvancılık potansiyeli yok.En basit hesapla THY yılda 200 milyon transit yolcuya yemek veriyor/verecek.

Günlük temel gıda ihtiyaçlarımızın pahalı olmasının nedenlerinden biri de budur.

Dolayısıyla olaya sadece toprak kazanımı olarak bakmamak gerekiyor.

Suriye kuzeyi verimli arazileri ve Batı Trakya sulak ovaları bizim derdimize çare olur.

Tabii bonus olarak diğer yerüstü, yeraltı ve sualtı kazançları gelir.

Konu yine başlığından bambaşka bir yere evrilmiş bu iletiden sonra. Sonrasındaki yorumlar da bir hayli komik ve ilginç!

Bu iletide belirtilen şekilde; 20 yıl sonra artan nüfus ve buna ek olarak artan turistleri de beslemeyebilmek için sahip olduğumuz tarım ve hayvancılık alanının yeterli olmayacağı, bu nedenle Misak-ı Milli sınırları içerisinde kalan Irak ve Suriye'deki bölgelere sahip olmamız düşüncesini gerçekleşmiş olarak kabul ederek biraz daha ileri götürelim. Peki 40 yıl sonra ne yapacağız? Aynı mantıkla Orta Asya'ya doğru mu ilerleyeceğiz! Yoksa beslenmek için rotayı Afrika'ya doğru mu kıracağız?

Tarıma uygun alanları parsel parsel satarak betonlaştırmasak daha kolay bir çözüm olmaz mı? Şimdi oradan birileri çıkıp bilmem ne istatistiklerine göre bu tarımdan kentleşmeye yönelen alan az vs bir yığın masal uyduracaktır. Kimsenin inanmadığı...

Eskiden devletin TV kanallarında bir yayın çıkıyordu sık sık. Tarım alanlarına imar izni verilmediğine dair. İyi ki verilmiyormuş, bir de verselerdi neler olurdu kim bilir! Şu an Türkiye'nin en hızlı büyüyen ilçesinde ikamet ediyorum. Zaten milletçe en kelimesini severiz. En büyük, en iyi, en güçlü vs... 99 Gölcük depremi döneminde, oturduğum sokaktan ötesi tarım arazisiydi. Tarlaydı. O zamanlar bu sokakta oturmuyordum ancak burada oturan bir yakın vardı. Şimdi ise buradan onlarca kilometre mesafeye doğru binalar, sokaklar, AVM'ler, iş merkezleri vs var. Her geçen gün güzelim tarlalar binalarla doluyor. Hem de çok verimli topraklar. Bu sadece burası için değil, ülkenin batısında her şehir için geçerli.

Yine birileri diyecek ki e nüfus artıyor, nüfusun artması iyi vs. Hiç de iyi değil! Daha önce de demiştim, ki alıntıladığım ileti de açık şekilde bunu vurgu yapıyor, artan nüfusun ihtiyaçlarını karşılayabilecek kaynaklara sahip olamayacağız!

Bazı arkadaşlar memnun bir şekilde tarımda ilerleme var, ihracatımız arttı vs demiş. Seralar vs. Güzel artsın tabi mümkünse bir zahmet! Tarım ülkesiyiz ya! Domates mi Buğday mı vs demişler... Domates her gün tüketilmiyor ama buğday öyle mi! Diğer tırlatan arkadaş güzel yapıştırmış, İhracat attı amaaaaaa İthalat da arttı! Buyrun buradan yakın! Markete gidiyoruz, alıyoruz bir paket bakliyat, çevirip bakıyoruz neler yazıyor arkasında, o da ne, yurt dışından gelmiş. Eh tırlatan arkadaş haklı galiba o zaman! 80 ve 90'lı yılların en büyük projesiydi GAP.

Hayvancılığa da girmeyeyim...

Bir de ikide bir veri paylaşarak şunlar arttı, bunlar arttı vs müjde veriyor gibi yapanların bildikleri ama bilmemizi istemedikleri bir gerçek var. Nüfus artıyor. Artan nüfusun taleplerine bağlı olarak üretim ve tüketim de artıyor. Nüfusun artışına göre müjde gibi belirttiğiniz artışlar yeterli seviyede değilse, veya elde edilen gelir dengeli seviyede değil de bazı tekellerin elinde birikiyorsa o pek müjde olmuyor! Lütfen her şey çok mükemmelmiş, her şey yolunda gidiyormuş, hiç olumsuz bir şey yokmuş vs gibi anlatmayın. Bunun hiç birimize faydası yok! Çıplak kral gibi ortalıkta dolaşanlara artık kimse inanmıyor. Gerçekleri konuşalım. Yanlış gidenleri tartışalım. Nasıl düzeltilebilir bunlar hakkında fikir yürütelim.

İletiye dönecek olursak, Misak-ı Milli sınırları, o sınırlar içerisindeki toprak, akarsu, enerji kaynakları vs gibi faktörlerden çok daha yüksek seviyede, o bölgelerde yaşayan soydaşlarımızın varlığı nedeniyle bizler için önemli! Onlar orada olmazlarsa zaten diğer faktörlerin hiç önemi yok! Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Boş ver denizci...
Biraz farklı yönden bak hayata. Gidişata bak. Dr Bedri Ruhselman'ın yıllar önce ruh çağırma celseleriyle iletişime geçtikleri varlıktan edindikleri bilgilere göre, küresel ısınma, kutupların yer değiştirmesi ve sonunda adeta meşhur 2012 filmindekine benzer şekilde dünyadaki yaşamın sona ermesi...

Geçmişte başkalarının yaptığı bu tip celselerde kehanetlerin çoğu gerçekleşmedi. Ancak Dr Bedri Ruhselman'ın celselerinde bahsedilen olayların da anlatılan kronolojiye göre gerçekleşiyor olması ilginç! Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.

Tamda bu tarz konulara merak sarıyor ve videolar seyrederken güzel paylaşım teşekkürler sn.Başkan Mesajı Paylaş

Aslında bizde uzaylılar ilgili konu başlığı var

Birde buna ek olarak;antik-mistik yerler,olaylar,öğretiler ve metafizik konuları,ölüme yakın deneyimler,kehanetler,inanç sistemleri,felsefe,sosyoloji,psikoloji şeklinde bir başlık mı olsa...

Yoksa konuyu rayından saptırır mıyız? Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Denizci16 - 20 Şubat 2025, 02:24:27Aslında bizde uzaylılar ilgili konu başlığı var

Birde buna ek olarak;antik,mistik yerler,olaylar,öğretiler ve metafizik konuları,ölüme yakın deneyimler,kehanetler şeklinde bir başlık mı olsa...

Yoksa konuyu rayından saptırır mıyız?

Bu konular için başka başlık değil, başka forum lazım.  ;D  ;D
Forumdaki konular zaten rayından fazlasıyla kaydı sayende. Biraz sakin ol.  ;D  ;D Mesajı Paylaş

7-8 metrelik titanyum çubuk uydudan atılıp dünyaya saplanıyor ve 5 km derine iniyor ve deprem tetikleniyor.

Neymiş uçaktan virüs atılıyormuş falan.

Ne diyelim Allah akıl fikir versin. Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz