Sohbet odası

Başlatan Hawkerx, 22 Ocak 2011, 00:30:23

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alıntı yapılan: putty - 05 Mart 2025, 14:31:24Allah akıl fikir versin dehşete düştüm görünce. Bu şok dalgası tarihi yapıların sıvalarına harcına boyalarına kaplamalarına bezemelerine yapıştırmalarına camına çerçevesine ne korkunç zarar veriyordur. Ayasofyanın o kubbesi taş taşa yaslanarak bin yıldır duruyor biz yanında top patlatıyoruz Allahlım yarabbim. Büyük sorumsuzluk dehşete düştüm anıtlar yüksek kurulu uyuyormu. Buradan geçen tramvayın titreşimleri yapılara zarar vermesin diye şok emibi takozlar kondu raylara öbür yanda şu yapılana bakın. Karakolda atış alanında bir tane 40 mm GTT atış yapınca bizim ofiste floresan düştü tavandan üstümüze toz bulutu çökmüştü. Şimdi biri çıkacak o gerçek mermi değil diyecek yok bide gerçek olsaydı diycem bende

Sayın Putty ben Anıtlar yüksek kurulu başkanı olsam ben de sesimi çıkarmam...Sen Ramazan iftar topuna ne hakla karşı olursun...

Soruşturma loading.....

Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: putty - 05 Mart 2025, 14:31:24Allah akıl fikir versin dehşete düştüm görünce. Bu şok dalgası tarihi yapıların sıvalarına harcına boyalarına kaplamalarına bezemelerine yapıştırmalarına camına çerçevesine ne korkunç zarar veriyordur. Ayasofyanın o kubbesi taş taşa yaslanarak bin yıldır duruyor biz yanında top patlatıyoruz Allahlım yarabbim. Büyük sorumsuzluk dehşete düştüm anıtlar yüksek kurulu uyuyormu. Buradan geçen tramvayın titreşimleri yapılara zarar vermesin diye şok emibi takozlar kondu raylara öbür yanda şu yapılana bakın. Karakolda atış alanında bir tane 40 mm GTT atış yapınca bizim ofiste floresan düştü tavandan üstümüze toz bulutu çökmüştü. Şimdi biri çıkacak o gerçek mermi değil diyecek yok bide gerçek olsaydı diycem bende

Şok dalgası, titreşim yok denecek kadar az. Kovanın içinde sadece azcık barut var, daang diye ses çıkartır o kadar.
Müslüman toplum olan Türkiye'de bunların yapılması doğaldır. Yanında 3-5 metreye kadar belki camlar kırlabilir ama alçaktan uçan F-16 sesi kadar bile değil. Kocaman araba kadar hoparlör ile titreşimin ve gürültü yaparak konser verince normal, top atışı yapınca anormal mi. Mesajı Paylaş

Ameliyat öncesi genel anestezi ile uyutulmuş ve bilinci iki üç saatliğine kapanmış biri olarak,

Bilincin açılıp kapanmasını, bilincin kapanmasından sonra açılan bilinçle uyanan kişinin bilinç fenomenini, bunun ölüm ve ölüm sonrası tekrar diriliş ile bağlantısını düşündüğümüzde işin felsefik boyutunu, benlik ve benliğin oluşumu bakımından baya karmaşık buluyordum.

Geçen burada da paylaşmış mıydım bilmiyorum.

Microsoft ciddi ciddi kuantum cipinde maddesinin 5. halini kullandığını iddia ediyor. Maddenin 5. halı, mutlak sıfır sıcaklığına yakın sıcaklıkta ortaya çıkıyor ve maddenin atomları kuantum parçalar gibi hareket edip süper pozisyona geçiyor yani her yerde gibi hareket sergiliyor. Bir manada tekillik sergiliyor. Yine kuantum bilgisayarların teknolojik tekilliği getireceği, binlerce yıllık teknolojik gelişmelerin üstlü sayılar ivmesinde saatler, dakikalar.... süresinde gerçekleşenceği iddia ediliyor. İnsanoğlu makro madde  algı dünyasındaki hapishanesinden çıkacak gibi. Madde, düşünce, algı herşey değişeceğe benziyor derken,

Şimdi insan beyninin zaten quantum prensipleri ile işlemler yaptığı iddia ediliyor. Belki Microsoftun iddia ettiği gibi maddenin 5. halini özel malzemelerle yalıtmadan, beyindeki mikrotübülleri taklit ederek, hatta belki biyolojik unsurlar taşıyan işlemciler geliştirilecek.

Quantum alemde maddenin yapıtaşı quantum malzemeler süperpozisyonda ve quantum dolanıklığında hareket ettiği için, zaman ve mekan ancak bu malzemelerin makro dünyaya etki ettiği anda bu malzemeler için anlamlı hale geliyor. Ama iddia edilen, makro alanda beynimizde bir yerde ise süperpozisyon, quantum malzeme özelliği gösteren parçacıklar var. Bu müthiş birşey, hele, Einstein'in "Korkunç Olay" olarak tanımladığı,  quantum malzemelerin ikizleri ile mesafeden (hatta zamandan ve mekandan) bağımsız anlık etkileştikleri,  bir anlamda (ışık hızı sınırından hızlı) anlık bilgi transferi yaptıkları düşünüldüğünde,

Herşey değişecek gibi, ama herşey.

Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: mehmet05 - 06 Mart 2025, 00:01:44Ameliyat öncesi genel anestezi ile uyutulmuş ve bilinci iki üç saatliğine kapanmış biri olarak,

Bilincin açılıp kapanmasını, bilincin kapanmasından sonra açılan bilinçle uyanan kişinin bilinç fenomenini, bunun ölüm ve ölüm sonrası tekrar diriliş ile bağlantısını düşündüğümüzde işin felsefik boyutunu, benlik ve benliğin oluşumu bakımından baya karmaşık buluyordum.

Geçen burada da paylaşmış mıydım bilmiyorum.

Microsoft ciddi ciddi kuantum cipinde maddesinin 5. halini kullandığını iddia ediyor. Maddenin 5. halı, mutlak sıfır sıcaklığına yakın sıcaklıkta ortaya çıkıyor ve maddenin atomları kuantum parçalar gibi hareket edip süper pozisyona geçiyor yani her yerde gibi hareket sergiliyor. Bir manada tekillik sergiliyor. Yine kuantum bilgisayarların teknolojik tekilliği getireceği, binlerce yıllık teknolojik gelişmelerin üstlü sayılar ivmesinde saatler, dakikalar.... süresinde gerçekleşenceği iddia ediliyor. İnsanoğlu makro madde  algı dünyasındaki hapishanesinden çıkacak gibi. Madde, düşünce, algı herşey değişeceğe benziyor derken,

Şimdi insan beyninin zaten quantum prensipleri ile işlemler yaptığı iddia ediliyor. Belki Microsoftun iddia ettiği gibi maddenin 5. halini özel malzemelerle yalıtmadan, beyindeki mikrotübülleri taklit ederek, hatta belki biyolojik unsurlar taşıyan işlemciler geliştirilecek.

Quantum alemde maddenin yapıtaşı quantum malzemeler süperpozisyonda ve quantum dolanıklığında hareket ettiği için, zaman ve mekan ancak bu malzemelerin makro dünyaya etki ettiği anda bu malzemeler için anlamlı hale geliyor. Ama iddia edilen, makro alanda beynimizde bir yerde ise süperpozisyon, quantum malzeme özelliği gösteren parçacıklar var. Bu müthiş birşey, hele, Einstein'in "Korkunç Olay" olarak tanımladığı,  quantum malzemelerin ikizleri ile mesafeden (hatta zamandan ve mekandan) bağımsız etkileştikleri, bir anlamda bilgi transferi yaptıkları düşünülüdüğünde,

Herşey değişecek gibi, ama herşey.

Çok ilgimi çekiyor bu konularda bir tembellikten sıyırıp kendimi oturup okuma yapamıyorum,
Çok kızıyorum kendime Mesajı Paylaş

2011-12 öncesinde Fetö'nün azdığı operasyon dönemlerinde Morgan Freeman belgeselleri ile başladım bu konulara. O dönemin sıkıntılı, delirtici operasyonlar ortamından bu belgeseller sayesinde bir nebze sıyrılabildim. Sonra Erkcan Hoca. Şimdi Bebar Bilim, Evrim Ağacı, Hypatia vs bir iki kanal daha. İnternet müthiş bir kaynak. Arabada, yolda fırsat buldukça dinlerim.   Herkese tavsiye ederim. Mesajı Paylaş

chat gpt yi iş içinde her şey içinde ilk günden beri kullanıyorum. Son zamanlarda beni iyice şaşırtmaya başladı sorularıma verdiği cevaplar gerçekten artık insansı zekada
5000 mühendisi bu alanda çalıştırmamız lazım yapay zeka yongalarını tasarlamamız lazım. Karşımıza artık şeytansı düşmanlar çıkma ihtimali var bu tanka topa benzemez

Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

http://youtu.be/qa7f0_85QDY?si=W1ybr6VG9tDtB8XM

http://youtu.be/a6YVk7IeKLs?si=wAOgSwz_ubIvN1Iy

Bunu birtür similatör yada simülasyon mu olarak kabul edeceğiz yoksa bir oyun olarak mı diye belirteceğiz...

Eğer simülasyon olarak kabul edersek F16 nın ef2000 karşısında şansı var

Gerek bvr gerek wvr olarak🤔
Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz