Sohbet odası

Başlatan Hawkerx, 22 Ocak 2011, 00:30:23

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Bu işler böyle ...

dünde Bahçeli Erdoğan'a saydırıyordu şimdi küçük ortağı oldu 😎 Mesajı Paylaş

Siyaset böyle bir şey evet. Bugün demokrasi, hak hukuk diyenler yakın zamanda içerideki kişiye misal hırsız da diyebilirler. O nedenle erken konuşmamak lazım. Mesajı Paylaş

O zaman, belki de mesele Türkiye'de siyaset olarak halka dayatılan tarzda olabilir. Ama daha vahimi halkın da bunu benimsemiş gözükmesi. Mesajı Paylaş

Bunlar bir asırlık demokrasi mücadelemizin doğum sancıları. Ne kadar şiddetlenirse sancılar güzel günler o kadar yakın demektir. Eğitim seviyesi ve şehirleşme oranı hızla arttı bunun siyasete yansıması da kaçınılmazdır. Nüfus değişiyor ve bunu önlemek imkansız. Her yıl yaşlanıp ölen yarım milyon Türk ile her yıl 18 yaşına giren yarım milyon Türk arasındaki görüş farkını bilmek için alim olmaya gerek yok. Bu sosyolojik baskı 1950 den beri beleş oya alışmış olanlara zor geliyor tabi ki. 

Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Eğitim seviyesi arttıkça   ;D  ;D  ;D

Çok iyi ya...

Dünya gittikçe bayağılaşıyor. Mesajı Paylaş

Yanlış anlamayın beni. Ben toplum okudukça şehirleştikçe solcu olur demiyorum demokrat olurlar diyorum. Muhafazakarında demokratı var oda güzeldir normaldir. Merkezde sağcı ol solcu ol ama demokrat ol arzu edilen tablo budur. Dünya aşırılığa gidiyor diye bize gün doğdu sanmayın. Trump ın seçmeninin demokratlığı bizim bırak sağcılarımızı solcuları bile donunda sallar.
Bana kızanlar kendilerine şu iki soruyu sorsun
Soru bir; Anne veya babanın tahsili nedir benim dediğim birisi olman için ikisinin de en az lise mezunu olması gerekiyor
Soru iki; Anne baban ve sen şehirde mi doğdunuz köyde mi doğdunuz. Benim bahsettiğim ideal ülkede anne baban ve sen şehirde doğmuş olman gerekiyor.

Bu soruların ikisinde de kalıp bana itiraz etmeyin ben zaten biliyorum itiraz edeceğini zaten onu anlatıyorum değişim derken sen değişmemiş taraftasın daha onu bende biliyorum. Sen sen şehirde doğdun senin olan yada olacak olan çocukların benim kastettiğim sen değilsin. Sen derken bir kişiyi değil bana itiraz hissedenlere diyorum üstüne almasın kimse. Anne baban köylü olup sen mühendis olduysan yine sosyolojik olarak şehirli topluma ait değilsin maalesef. Senin çocukların şehirli toplum olacak. Ve buda oluyor şu anda şehirli anne babaların şehirli çocukları hakim nüfus olmak üzere.

İnönü bir hata yaptı çok erken demokrasiye geçti. İlk önce şehirli nüfus yaratmalı herkesi lise mezunu anne baba evladı yapıp öyle demokrasiye geçmeliydi. 1980 de geçebilirdik mesela rahatlıkla. 1955 çok erken oldu.

Mesajı Paylaş

Bende birşeyi merak ettim şimdi eğitim seviyesi arttıkça demişken

Lise yani 11 yada 12 yıl zorunlu eğitim 2002 den beri var diye aklımda kalmış.Yani 20-25 yıllık mevzu.

Birde ülkedeki üniversite mezunlarını sayarsak ve bunlardan birçok kişinin şöforlük,kasiyer,güvenlik vesaire vesaire kendi alanı dışında çalıştığını varsayıp halinden memnun olmayan diye belirtelim

Yani elimizde birçok lise mezunu,yüksekokul mezunu, Üniversite mezunu varken

Ülke yerin dibini görmüşken,bu ülkenin başındaki iktidar nasıl yüzde 50 alıyor anlamış değilim

İşin aslı velhasıl eğitim seviyesi ile oy tercihinin aynı orantılı olmadığını düşünüyorum....kısaca sn putty'ye katılmıyorum bu noktada.

Çünkü işin rantsal bir boyutu olmalı,eğitim dışı faktör olarak dünyanın hiçbiryerinde bu performanstaki iktidara yüzde 50 gelmez...

Ya rant var yada eğitim derken ne kastediyoruz yada ne anlıyoruz. Mesajı Paylaş

Kondanın Türkiye 100 kişi olsa araştırma raporunu kolayca bulup inceleyebilirsiniz

Bordo =okur yazar değil
lacivert = diplomasız okur yazar
sarı = ilk okul
turuncu orta okul
mavi lise
yeşil üniversite

En alttaki yatay barlar ise 2011 ve 2021 de on yıl ara ile aynı ölçüm karşılaştırmaları. Buradan artan eğitim düzeyi görülebiliyor. Ama bizim işimize yarayacak şey lise mezunu olmak değil anne babanında lise mezunu olması. İşte bu durum jenerasyon istiyor. 2021 de hala daha ilk ve orta okul mezunları ülke nüfusunun yarısı. Oysa bunların sıfıra yakın olması yerlerini liselilere bırakması gerekiyor oda yetmiyor anne babalarının da lise mezunu olması gerekiyor. İşte o zaman Trump ın seçmeni seviyesine ulaşacağız. Bulgaristan da Yunanistan da bu böyle mesela. Türkiya yavaş yavaş başa baş noktasına zorluyor. Bu yüzden seçimler başa baş gidiyor. Ama her geçen seçimde beleş oy artık iktidar getirmez hal alacak çok şükür.

Mesajı Paylaş

internetin bugün hiç tadı yok siteler videolar on saniyede açılıyo. alış veriş yapıyorum banka ödemesi tamamlanamıyor yavaşlıktan Mesajı Paylaş

Şimdi düşünüyorum ;

Operasyondan önce borsadaki hisselerini boşaltan kaç kişi ve kimler?

Operasyondan önce dolar, altın stoklayanlar kimler?

Acaba operasyondan önce böyle hareket edenler, bağımsız bir komisyon tarafından araştırılsa sonuç nereye varır sizce?
Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz