Sohbet odası

Başlatan Hawkerx, 22 Ocak 2011, 00:30:23

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alıntı yapılan: marmara - 20 Mart 2025, 21:41:41
Alıntı yapılan: Partikül - 20 Mart 2025, 15:46:29Günümüz dünyasında eğitimli olmakta bir şey ifade etmiyor. Her gün televizyonları açıp baktığımızda, birçok akademisyen titri olan insanı şaşkınlıkla seyrediyoruz. Bir doçentten, bir profesörden beklenmeyecek şekilde tutup, davranış ve düşüncelere muhatap oluyoruz. Halbuki en eğitimli diyebileceğimiz insanlarda; bir düşünce derinliği, bir analitik zeka olması beklenir. Toplumun eğitimli kesiminde bulamadığımız düşünce zenginliği ve analitik zekayı görece daha az eğitimli insanlarda aramak ne kadar geçekçi olur?

Akademisyen dediğin adamın bile, yeri geliyor ortaçağ zihniyetiyle meseleleri analiz edebiliyor. Artık aydın diyebileceğimiz insan bulmak da zorlaştı. Aydın diyebileceğimiz insan; çağın bilgisiyle tutarlı olan insandır. Gel gör ki, adam çağın bilgisiyle donanmış olduğu halde 7. yy Arabistan çöllerinde yaşıyormuşçasına tutum ve davranışlarda bulunabiliyor. Yani bir mimarlık, mühendislik, hukuk, iktisat ya da tıp fakültesini bitirmiş olmak bir insanın aydın olduğu anlamına gelmiyor. Adam 21. yy bilgisiyle, 7. yy insanı gibi düşünüyor. Demek ki meseleyi başka yerlerde aramak gerekiyor.

@Partikül eskiden sıklıkla ileti yazan üyemizden birisiydi.
Forumda bildiğim 2 kişi vardır, birisi @Partikül ve diğeri ise @Merzifonlu Türkiye Türkçesini bu kadar güzel yazarak birisine iletebilen.

Selamlar olsun arkadaşım... forumlarda yazmaya uzunca bir süredir ara vermiştim. Lakin bu durum benim savunma teknolojilerinden uzak kaldığım anlamına gelmiyor. Aynen sizler gibi dünyadaki bütün gelişmeleri gün gün takip etmeye devam ediyorum. Zannediyorum ki bizimkisi bir aşk ve bu aşk hiç bir şekilde bitmeyecek.

Bu forumda yılların emeği ve bilgisi var. Araştırmacılar için de güzel bir veri tabanıdır. O nedenle temiz bir Türkçeyle yazmaya özen gösteriyorum lakin hızlı yazalım derken imla hataları olabiliyor. Yukarda alıntı yaptığın son iletimde bile zibille hata var. Neyse ki düşüncelerimi ifade edebiliyor olmaktan son derece mutluyum. Teşekkür ederim...

Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: putty - 21 Mart 2025, 00:37:05Youtube da olayları anlatan dünya yayın kuruluşlarının videolarına bakıyorum bir tanesi bile bunun normal hukuki bir olay olduğuna inanmamış

Savcı iddianameyi göndermemiş mi onlara? İddianame bile henüz görülmemiş, deliller, tanıklar, şahitler, itirafçılar vs. kim savcı hariç bilen yok dünya basın kuruluşları hukuki bulmamış.

O basın kuruluşları Gazze'deki katliama sessiz kalıp ölü taklidi yapanlar değil mi? İşlerine gelince bulurlar işlerine gelmeyince bulmazlar. Sanki kendi ülkelerindeki yapılan operasyonları çok hukuki buluyorlar. Misal 2020'de Trump'a karşı yürütülen bir sürü dava vardı çatır çatır destek verdiler yapılan hukuksuzluklara. Şimdi normal bir hukuki olay olduğuna inanmamışlar tüh ya hemen yarın herkes serbest bırakılsın o zaman! Mesajı Paylaş

Dünyada hukuğumuzun nasıl göründüğüne bakmaya ihtiyacımız var mı?

Bu bile Türkiye'de hukuğun nasıl olduğunu gösteriyor. Mesajı Paylaş

Ne garip dün bağımsızlık, milliyetçilikten bahsedip nara atanlar neden şimdi dünyadan nasıl göründüğümüze takılıyor?

Dünya dediğin yer zalimin mazlumu ezdiği bir yer bunlar bizi kötü görüyormuş çok mu üzülüyorsunuz bu duruma? Mesajı Paylaş

Algı operasyonunları başlamış demiş doğru söylemiş
Mesajı Paylaş

Eeee üüü

3 yıllık okulda nasıl 4. Sınıf dersine giriliyor.

Kendisinden 3. Yaş büyük bir hoca nasıl olunuyor

Ben merak ettim sonuçta 71-73 yaşında kişilerden bahsediyoruz.
Mesajı Paylaş

Burda'da Cumhurbaşkanının diplomasından bahsetmiş o zamanlar Marmara üniversitesi yoktu demiş,Asal yani askere alma şubesi açıklasın demiş bla bla Mesajı Paylaş

Zamanında bazı itiraflar verilmiş aslında Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz