Sohbet odası

Başlatan Hawkerx, 22 Ocak 2011, 00:30:23

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Putty afedersin ama saçmalamışsın, sen ayrılana kadar bile o bayram vardı. Hatta, senin sülalen eminim 1000 sene kutluyordu Orta Asya'nın bir yerlerinde. Bu bayram birileri tarafından siyasi amaç ile icat edilmedi. Belli bir millete ait bayram değildir. Sen ayrıldıktan sonra bile kutladılar, seninle birlikte ayrılan Azerilerin en büyük bayramıdır.

Güney Doğu'da bayram için toplanan halkı devlete karşı alet olarak kullananlar utansın. Toplanan halkın önünde mikrofon ile siyasi amaç ile devlete karşı konuşmalar, bayrak sallamalar vs tamamen saçmalıktır. Bu bayram baharın gelmesi, nefes alan tüm canlı ve bitkilerin tekrardan uyanarak canlanmasını belirtmektedir. Kimsenin tapulu bayramı değildir, diyen varsa da yalancının kralıdır... Mesajı Paylaş

Dediğin doğru ama ; Azeri değil , Azerbaycan Türkü.

Tam Rus eğitimi cümlesi olmuş. ;) Mesajı Paylaş

İran bayramı olabilir ben hiç görmedim kutlayan. Türkler bu bayramı bilseydi unutmazdı kim bayramını unutuyorki Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Rusçada Azeri diye kelime yoktur, Азербайджанец/Азербайджанка(Azerbaydjanets erkek için, Azerbaydjanka kadın için).
Azeriler kendilerini millet olarak Azeri veya Azer olarak tanıtılırlar. Şu ana kadar Azerbaycan Türküyüm diyene rastlamadım, okul arkadaşım, askerlikte birikte olduğum bir sürü Azeriler var. Azerbaycanlı Azeriyim derler, aramızda konuşurken ben Türkçe, onlar ise kendi dilinde konuşurlar. Bazen anlamadığımda kızarım ve kelimeleri yutmadan dolu dolu konuş derim. Mesajı Paylaş

Azerbaycan'da bulundum. Rus üniforması değil Azerbaycan üniforması giyenlerle mesai yaptım. Hepsi kendine Türk diyor. İçlerinde Sovyet okullarından mezun olanlara "Rus kafalı" şeklinde lakap takmışlar. Ermenistan savaşı sonrasında bunlar da azaldı.

velhasıl İran'daki Türkler de kendilerine artan bir uyanışla İranlı Türk diyor, veya Güney Azerbaycanlı Türk diyor artık. Farklı düşünenler de elbette var, mezhepsel bakan da var, Türklüğü Türkiye ile sınırlayan da.

İlla bir birlik veya çatı adı konulacaksa turan veya Oğuz olabilir. Onda herkes hemfikir. Sovyet eğitimli Rus kafalılar hariç.

Vardı bi tane ihtiyar polkovnik, lukeşenkonun sınıf ve devre arkadaşıymış. Azerbaycan'ı hala Sovyet eyaleti kendini de şanlı Sovyet subayı sanıyordu kafasında. Şimdi köyünde torun büyütüyor.

Mesajı Paylaş

Azeriler kendilerini Azeriyim diyor ama hala onlara yok sen Azerbaycan Türküsün gibi dayatmanın anlamı yok. Kendileri bile bizim milletin anlamı "az" ve "er" veya "azer" ateş kelimesinden geldiğini savunurlar. Biz ateşli delikanlıyız diyor ise, yok sen o değilsin Azerbaycan Türküsün demenin anlamı ne. Kelimenin mitolojisi, tarihi, doğru veya yanlışını tartışmıyoruz, konumuz o değil. Kimse Türk kökenli olduğunu inkar etmiyor, eden de yok.

Anadoludaki Oğuzlar 30-40 farklı milletlerin asıl damar ismi olan "Türk" sözcüğünü alarak bu coğrafyada yaşayan millete büyük damarın ismini koymuşlar. Ülke ismini de Türkiye Cumhuriyeti demişler. Anadoludakiler, Orta Asya'da,  Sibiryadakiler de Türk, inkar eden veya bunu yalanlayan yok.

Daha doğru anlatmak için şöyle diyelim. ABD'li birisi benim kökenım Anglosakson ve ben Amerikalıyım diyor ama bir İngiliz gelerek ona yok sen Amerikalı değilsin, Amerikalı Anglosaksonsun demenin anlamı ne.
Bana da devamlı sorulan soru, sen Türkmüsün diyorlar, bazen inadına kızdığım için hayır Türk değilim, Tatarım  diye cevap veririm, aslında bu cevap da yanlış değildir. Adam gibi anlayanlara, evet ben Türküm ama Anadolu Türkü değilim, kökenim damarım Türk. Sen Anadoluya gelene kadar da bu isim vardı, sadece sana ait olan isim değil, büyük ailenin ismidir diye anlatırım. Mesajı Paylaş

Halâ Azeriler diyorsun, bunlar Stalin'in işleri.

Dediklerin Azerbaycan'da yaşayan Türkleri şöyle ilgilendirmez. O bölgede gerçekten de Azeriler diye bir halk yaşıyor ve 300000 civarında nüfusları olan antik bir irani halk. Dolayısıyla azerbaycan Türklerine Azeri demek teknik olarak uygun değil.

Rus imparatorluğunun Kafkasya'yı işgal ve İran'la paylaşmasından sonra verilen bir isimdir Azerbaycan. Orayı özünden ayırır. Aslında safevi devletidir. Güneyden ayırdılar işgal ettiler vesaire. Anlaşmanın adı bile dalga geçer gibi Türkmençayı.

Her neyse bu işin özü; Çin seddinin kuzeyi ve batısı, Hindistan'ın kuzeyi, Arap yarımadasının kuzey doğusu ve Avrupa'nın Güney batısında yaşayan halkların hepsi eski hun-uygur-moğol imparatorluklarının tebası kavimlerdir. Bunlardan dil ailesi olarak Türkçe konuşanlara Türk denir. Bunun da dille,etnikle,mezheple bir alakası da aslında yoktur.

Bunlardan Doğu Türkistan olanları (daha çok asyalılardan kız alanlar veya devşirilenler) genel olarak Kıpçak Türkü; Batı Türkistan olanları ( Avrupa, İskandinav göçmenleri, gerek,Arap ,Tatar ve Ruslardan koz alanları veya deviirilenlerin de olduğu gruplardır). Oğuzlar da batı Türkistan menşeli olarak aslında bu minvalde tek millettir diyebiliriz.  Tatar,Gagavuz,Balkan,İran'daki,Azerbaycanlı,Kıbrıslı, Anadolulu, ve ortadoğudakiler bu şekilde.

Yani senle de kardeşiz  ;)

Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: serkan1976 - 21 Mart 2025, 09:59:15
Alıntı yapılan: Archangel99 - 21 Mart 2025, 00:57:18
Alıntı yapılan: putty - 21 Mart 2025, 00:37:05Youtube da olayları anlatan dünya yayın kuruluşlarının videolarına bakıyorum bir tanesi bile bunun normal hukuki bir olay olduğuna inanmamış

Savcı iddianameyi göndermemiş mi onlara? İddianame bile henüz görülmemiş, deliller, tanıklar, şahitler, itirafçılar vs. kim savcı hariç bilen yok dünya basın kuruluşları hukuki bulmamış.

O basın kuruluşları Gazze'deki katliama sessiz kalıp ölü taklidi yapanlar değil mi? İşlerine gelince bulurlar işlerine gelmeyince bulmazlar. Sanki kendi ülkelerindeki yapılan operasyonları çok hukuki buluyorlar. Misal 2020'de Trump'a karşı yürütülen bir sürü dava vardı çatır çatır destek verdiler yapılan hukuksuzluklara. Şimdi normal bir hukuki olay olduğuna inanmamışlar tüh ya hemen yarın herkes serbest bırakılsın o zaman!

Şu an ülkede yaşananlar sana normal geliyorsa sana diyecek bir lafım yok dostum...
Allah sana vicdan-merhamet versin.

Niye bu kadar gerginsin hayırdır? Bu adam suçsuzsa suçsuzluğu kanıtlanır serbest kalır, beraat eder.

Daha ifadesini bugün vermiş adam, süreç daha yolunda başında ne oldu da birden herkes süreç varken sokağa çıkalım, yangından mal kaçırır gibi davranalım kafasında?

Madem her şey usulüne uygun misal bugün CHP neden olağanüstü kurultay kararı alıyor? Şaibe yoksa, satın alınan delegeler yoksa çıkıp bizim alnımız ak başımız dik deyip kendilerini savunurlardı değil mi? Niye savunmadılar da direkt kongre kararı aldılar? Para kuleleri videoları, aranan isimlerin kaçması, evlerinde yüklü miktarda para bulunması gayet normal şeyler sizlere göre.

Sen, Denizci16, Mehmet75 söz konusu CHP olunca başlıyorsunuz huzursuz olup sürekli savunmaya geçmeye, ama işinize geldi mi karşı tarafa taşları birer birer atıyorsunuz?

Camdan evde oturuyorsan karşıya taş atma demişler. Allah size vicdan ve merhamet ihsan etsin inşallah.

CHP'yi babanızın partisi gibi savunmayın diyeceğim de sizler zaten babadan CHP'lisiniz. Nasıl savunmayacaksınız ki? Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Mehmet75 - 21 Mart 2025, 10:44:55Sevgili her ne olursa olsun reisseverler,  Kabe güneydoğuda..

Sevgiler her olursa olsun CHPseverler, başkent Ankara'da! Mesajı Paylaş

Ne güzel valla, kendi görüşlerini yazarken sorun olmayanlar; biz görüşlerimizi, fikirlerimizi yazınca birden rahatsız olmaya başlıyorlar. Her fırsatta adalet, hukuk diyenler, işleyen hukuki süreçleri karalamaya çalışmak için çırpınıyor.

Burası özgür bir forum beyler. Herkes hakaret ve küfür etmeden fikirlerini özgürce ve demokratik şekilde yazabilir. Bu durumdan memnun değil misiniz? Yapacağınız şey bellidir bu forumda yazmayacaksınız.

Yok benim yazılarımdan rahatsız oluyorsunuz diye sessiz kalacak birisi değilim. Siz de fikrinizi özgürce yazıyorsunuz. Benim için hiç bir sakıncası yok. Ben de fikrimi özgürce yazıyorum.

Forum son dönemde savunma sanayi forumundan çok politik foruma dönmüş, sohbet odası en çok yorum alan sayfa olmuş ama ben yazınca birden bazıları ne hikmetse rahatsız oluyor.

Benden rahatsız oluyorsunuz olmaya da devam edeceksiniz o zaman. Kimse kusura bakmayacak. Karşıt bir görüş olmadan kendi yankı odanız gibi bu forumu da kullanmak belli ki çok hoşunuza giderdi. Kimse itiraz etmeyecek, kimse farklı bir görüş sunmayacak. Ne güzel tek doğru sizsiniz karşıt herkes yanlış. Sorsan sizler çok demokratik, özgürlükçü ve aydın insanlarsınız. Ama karşıt bir görüş duyunca hemen başlıyorsunuz rahatsız olmaya. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu? Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz