Sohbet odası

Başlatan Hawkerx, 22 Ocak 2011, 00:30:23

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alıntı yapılan: fırtına06 - 25 Ağustos 2024, 16:29:51
Alıntı yapılan: Tigerfish - 25 Ağustos 2024, 15:51:00
Alıntı yapılan: Yasar - 25 Ağustos 2024, 15:46:53
Arkadaşlar, forum ikidir uzun süreli hata verip bağlanmaya izin vermedi bugün. Sizlerde de aynı durum mevcut mu?

Evet oldu. Ve bunun önüne geçmek için en ufak bir tavsiyede ve öneride bulunmayacağım.

Hayırdır sayın Tigerfish damarınıza basacak bir şey mi yazdık yada yazdılar niye böyle alıngansınız?

Herhalde daha önceki önerilerine aldırış edilmediğini düşünüyor. Mesajı Paylaş

Türkiye'nin aylık ihracat rakamının 25 milyar dolar savunma sanayi ihracatının da aylık 800 milyon dolar olmasını istiyorum inşallah

Ağustosta bakalım kaç olacak bu rakamlar inşallah
Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Her zaman Türkiye'ye gittiğimde ilk işim yemek yemektir. Önüme ne gelirse yerim ama fazla acı olmasın derim. Kilo alırım ama yine de yerim. Yemek konusunda Türkiye dünyada açık ara 1 numaradır, çeşitleri ve tadı bakımından hiç tartışmam. Her millettin severek yiyebileceği yemektir. Mesela Çin yemeklerinin çeşidi çok ama yemek mümkün değil, ben yemem, içinde ne var bilemezsin, domuz eti falan vardır deyip kaçarım.

Fransız, Alman, Rus, İtalyan mutfakları yemek çeşitleri bakımından çok fakir, porsiyonu da az. Türkiye'de erkek gibi doyururlar. Youtübe'dan seçtiğim bazı mutfaklar ve sokak yemekleri var, gittiğimde yerim hepsini ;D

Mesajı Paylaş

Türk mutfağının etkilendiği mutfakları bir düşünelim.
Bir kere Roma imparatorluğunun Bizans imparatorluğunun nerdeyse tüm yemeklerini devralmış örneğin tavuk göğsü tatlısı Bizans yemeğidir düşünsenize tavuğun göğsünden tatlı yapan bir yemek kültürünü devralmışız. Zeytinyağlılar mesela akıl var mantık var orta asyada zeytinmi vardı sıvı yağmı vardı bu yemekler bizim olacak hepsi Bizans yemeği.

İmparatorluk zamanından Balkan yemekleri bize gelmiş Kafkas yemekleri gelmiş Ortadoğu Akdeniz yemekleri gelmiş. Bunlar bizim aldığımız toprakların yemek zenginliği

Sonra haritaya bakın Balkanlardan İran a kadar Osmanlı Türk devleti onun yanında bizim sınırdan başlayıp Hindistan sınırına kadar Safavi Türk devleti onunda yanında Hindistanı Çin e kadar Babür Türk devleti. Bunlarında arasında kardeşlikten ileri gelen bir trafik vardı göçler yer değiştirmeler etkileşimler vardı. İran Hindistan coğrafyası da bizim yemek kültürümüze girdi. Menemen in aynısı filan Hindistan dada var. Çin mutfağıda orayla etkileşimde olan orta Asyalı Türk kardeşlerimizle geldi

Buna birde bu coğrafyanın sebze meyve bitki zenginliği eklemek lazım Kafkasyalılar gibi cevizle Kuzey Avrupalılar gibi patatesle harikalar yaratmak zorunda değiliz iklim güzel çeşit çok. 

Ama Türkler bu kadar mirası ne kadar iyi kullanıyor üstüne ne ekliyor acaba o biraz soru işareti. Türklerin evde pişen yemeklerinin % 99 u tencereye yağı koy soğanı domatesi koy kavur sonra üstüne malzemeyi koy suyu ekle tuzu baharatı ekle oldu bitti. Malzeme patates ise yemek patates yemeği olur mercimek ise mercimek çorbası olur pırasa ıspanak ise o olur hepsi aynı salça soğan lı suya atılan malzemeler. Bu kırmızı yemeklerden gına geldi bana artık. Tatlılarda hamuru yap şerbeti dök oldu bitti. Ama bakıyorsun İtalyan likörle kahve ile tiramisu yapmış Yunanlı tavuk göğsü ile tatlı yapmış bizimkilerde muhallebi ile pudink ile prenses volkan şelale isimli tatlılar yapıyor yalan dolan
Mesajı Paylaş

@putty
Sanırım ikimiz de aşağı yukarı aynı yaştayız 40 yukarısı.
Kore'de ramen(Kore usulü makarna) ve ekmek yerine neredeyse pirinç yenir, acısı da tatlısı da b.k gibi. Sana ve bana ters gelir, 1 haftada bıkkınlık yaratır. ABD ise fast food, pizza vs, kilo aldırmaktan başka işe yaramaz. Alman, Rus, İngiliz'lerin doğru dürüst her gün yiyebileceğin yemeği, tatlısı yok.

Orta Asya yemeklerine de bayılırım, çeşit konusunda Türk yemekleri kadar değildir. İran mutfağı de Türkiye'ye benzer, bu ülkedehiç sıkıntı yaşamadım yemek konusunda. Türk mutfağı tam ortadadır, Brezilyası, Kanadalısı, Rusu gelir ve hiç sıkıntı yaşamadan yiyebileceği yemektir. Turist olarak Antalya'da 1 hafta yaşayıp yemeklerinden hoşlanmayan Ruslara rastgelmedim henüz. Mesajı Paylaş

Tamam ama salçayı biraz fazla kullanıyoruz bütün yemekler kırmızı olmak zorundamı onu demek istiyorum Mesajı Paylaş

Salça konusunda haklısın, makarnayı kızartmak için yarım kavanoz salça atıyorlardı.

Bazen zamanı 25 sene eskiye götürse derim, Uludağ Üniversitesi yurdunda her gün Türk yemekleri hem de bize bedava, yemek fişi vardı ve oğle yemeği bedavaydı. Alemde en iyi tost Türkiye'de yapılır, buna adım gibi eminim, hem de bizim yurdun tostu hala tadını hatırlıyorum. 5 senede yemeği suyla yemeyi öğrendim ve hala bu alışkanlık var, yanımdakiler çayla yemek yerken bana garip gelir, yemekten sonra ince belli bardakla çay içilir derim  ;D Mesajı Paylaş

Yanlış biliyorsam düzeltiniz. Batı mutfağında yemeğin sosu yemekten ayrı bir işlemdir. Ayrı hazırlanır, sonra yemeğe eklenir. Bizde sos yemekle beraber pişer. Dozunda kullanılırsa bizim yemeklerimizde oluşan sos daha lezzetlidir. Ben görev gereği Moğolistan, Tacikistan ve Kırgızistan'da bulundum. Pilav, et ve hamur yemeklerimiz birbirine çok benzer. Bu saydığım ülkelerde Buhara Pilavı temelli bir yemek var. Et, pirinç esaslıdır. İçine havuç, nohut vs. katılır. Bizde de benzeri vardır. Yine oralarda büyük yapılan mantı benzeri yemekler vardır. Bizde de vardır. Özellikle Çorum yöresinde Hinkal adıyla yapılanı andırır. Sarımsaklı yoğurt ve sade sarımsaklı sosla iyi gider. Sanırım Þavşat taraflarında da var. Zira bu iki yer Ahıska göçmenlerini barındırır. Görüleceği üzere, yemek kültürümüz birbirine yakındır. Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz