Sohbet odası

Başlatan Hawkerx, 22 Ocak 2011, 00:30:23

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alıntı yapılan: putty - 06 Eylül 2024, 21:48:09
Galler e beş atıcaz içime doğdu inşallah
Gol pozisyonumuz bile yok maşallah Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: marmara - 31 Ağustos 2024, 21:42:57
Evet doğru, Slav, Germen, Anglo-Sakson mutfağında yemeğin sosu ayrı yapılır. Sosu üzerine dökerler ama yemek sosu yeterli emmediği için lezzetli olmaz. Bazı yemekleri vardır sosuyla birlikte yapılan başka kültürden alınan ama yine de bu kaideyi bozmaz.

Askerdeyken yemeğin sosu ayrı yapılırdı sosunda et olduğu için sadece yemeğini yerdik sosunu almazdık, yumurta falan eklerdik üzerine, tereyağı vs ile bir şekilde tadını çıkarırdık ;D.  Paralı askerliğe geçtikten sonra sadece kahvaltı yapardık askerlerle birlikte, öğle ve akşam yemeğini ayrı yapardık dana veya at etiyle. Evet biliyorum Türkiye'de at eti yenmez.

Kırgız veya Özbek mantısı hinkaliden bana göre daha lezzetlidir, Türk mantısının tadı farklı. Orijinal Özbek pilavı Orta Asya yemeklerinin kralıdır, asıl pilav oralardadır. Döner veya kebap yemek istersen en iyisini Türkiye'de yersin.

Senin asıl memleket yemeğin önden  boartsch çorbası Ve Stroganoff 

Onların mutfağa alışık olduğumuz gibi egzotik olmasa da( Türk kültürünün son 30 sene içinde mutfaklarında büyük payları var) sebze yemekleri mükemmell. Balkan mutfağı desen tam etçil ve balıkçılık bizim Akdeniz kültürüne benziyor.

İçanadolu mutfağında sebzeye gelince tam bir katliam. Sümük ve kusmuk gibi bu güzelim sebzeleri öldürüyorlar ondan sonra yiyebilir sen ye bakalım.

bu konuda İspanyollar ve almanlar bizden kat ve kat önde

Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Tigerfish - 07 Eylül 2024, 12:23:38

Bu konuda yanılıyorsun, benim asıl memleket yemeğim tamamen farklı. Bu saydığın yemekler Slav yemekleridir, Ukrayna, Rus, Polonya taraflarında yenir.

İngilizce kaynaklardan almış olduğun belli, boartsch değil asıl ismi борщ-borş(kırmızı pancar çorbası) ve stroganoff değil мясо по-строгановски - tercümesi stroganov dana eti.

Sebzeyi yemeklere katarak yenme konusunda Çin, Kore, Vietnam ve Uygur yemekleri açık ara öndedir. 
Mesajı Paylaş

ABD'nin  Irak'tan 2 veya 3 yıl içinde   çıkacağını  iddia eden  bir haber.
umarım doğrudur.

https://www.sondakika.com/guncel/haber-irak-savunma-bakani-amerikan-askerleri-iki-yil-ice-17799807/
Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: marmara - 07 Eylül 2024, 12:54:13
Alıntı yapılan: Tigerfish - 07 Eylül 2024, 12:23:38

Bu konuda yanılıyorsun, benim asıl memleket yemeğim tamamen farklı. Bu saydığın yemekler Slav yemekleridir, Ukrayna, Rus, Polonya taraflarında yenir.

İngilizce kaynaklardan almış olduğun belli, boartsch değil asıl ismi борщ-borş(kırmızı pancar çorbası) ve stroganoff değil мясо по-строгановски - tercümesi stroganov dana eti.

Sebzeyi yemeklere katarak yenme konusunda Çin, Kore, Vietnam ve Uygur yemekleri açık ara öndedir. 

Almanca terimde maalesef bildiklerimi ortaya döktüm. Benim sakat Rusça mı lütfen mahsur görün bay marmarof Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Efes - 06 Eylül 2024, 23:54:07
Alıntı yapılan: putty - 06 Eylül 2024, 21:48:09
Galler e beş atıcaz içime doğdu inşallah
Gol pozisyonumuz bile yok maşallah

Hayatımda seyrettiğim en rezil futbol maçıydı, milli takımlar seviyesinde. Daha rezilini, bu ileri sayılacak yaşıma kadar görmedim, yemin ederim! San Marino'nun maçlarını saymayın, onlar profesyonel futbolcu bile değiller.

Böyle futbol oynanmaz ya, ayıptır.  >:( Mesajı Paylaş

Benim tezim:

Yabanci sınırı olmaz, ya da 3-4 yabancidan fazla bir yabanci olursa klup bazında başarı olsa bile milli takim bazında başarı ihtimali dusuyor...

Yerli futbolcu yetismiyor, yetisirsede tercih edilmiyor (yabancilar kafadan daha iyidir gibi bir algi var maalesef), altyapıya gitme potansiyeli olan para yurtdışına gidiyor..

Ingiltereye bir bakin...klupler yabanci dolu, İngiltere ligi iyi ama milli takimlari İngiltere standardına göre başarısız..

Tamam birden fazla etken var, is bu kadar basit değil ama  bunun etkisi az degil

Galatasaray kaç yabancıyla Avrupa şampiyonu oldu örneğin?

Yabanci sınırı 3+2 yi geçmemeli ve alacağın yabancının son 3 senede en az 1 sefer  kendi milli takim kadrosunda yer almış olması şartı olmalı...

Hiçbir şey olmasa paramız cebimizde kalır... Mesajı Paylaş
What is steel compared to the hand that wields it?

İzlanda karşısında bile zorlanıyoruz yazık.
Futbol cıvıltı işi cıvıltısı giden ülkede futbol olmuyor. Olsa Çin başarırdı ne yapsalar olmuyor Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Ekonomi bilgisi olan arkadaşlara birşey sormak istiyorum.

Bir güney Kore wonu 0,025₺ ve 0,00075$ a eşitmiş.
Elektronik ve otomotiv devi ihracatçı bir ülkenin para birimi nasıl bu kadar değersiz olabiliyor Mesajı Paylaş

Ekonomin ithalata dayalı ihracat değilse yani montaj sanayi yada dışardan gelen yüksek fiyattaki hammadeyi işlemiyorsan paranın değeri düşük olması faydalı olabilir ,ithalatın yok seviyesinde ise

Bu işi illa daha iyi bilen birisi açıklayabilir.
Sn. Prof.Doğu gelirse bize açıklayabilir Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz