Sohbet odası

Başlatan Hawkerx, 22 Ocak 2011, 00:30:23

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

http://www.facebook.com/share/v/nJykMkSYSjE3NmTA/?mibextid=xfxF2i

Vay be dünyanın 2023 yılına kadar en zengin insanları , bazıları devletlerin ihracat rakamı kadar serveti var Mesajı Paylaş

nükleer ve atom bombasıyla ilgili araştırmalarım devam ediyor.
bazı kaynaklarda iyot hapının  bir dereceye kadar koruduğu  iddiası var.
bir kaynakta da  Çernobil  yangınlarının  tesise  tonlarca  kum  ve bor  dökerek söndürüldüğü  iddiaları var.

nükleer ve atom bombasıyla ilgili araştırmalarım devam ediyor.
bazı kaynaklarda iyot hapının  bir dereceye kadar koruduğu  iddiası var.
bir kaynakta da  Çernobil  yangınlarının  tesise  tonlarca  kum  ve bor  dökerek söndürüldüğü  iddiaları var.

atom bombası saldırısı  olursa  patlama merkezine  de  bu yöntem uygulanabilir mi acaba?
bir de  Çernobil'de  yaralananlara  temas edenler de  mi  radyasyon kapmış?
halbuki  benim okuduğum  bazı kaynaklarda  radyoaktif yaralanmaların  bulaşıcı  olmadığı  iddia ediliyordu.
hangisi  doğru?
bilen  aydınlatsın  lütfen.

ben dünden beri   artık nükleer santrale karşıyım.
elektrikli  araba  devrimi  filan da hiç umrumda değil.
benzin yakmaya devam etsek de olur.

atom bombası saldırısı  olursa  patlama merkezine  de  bu yöntem uygulanabilir mi acaba?
bir de  Çernobil'de  yaralananlara  temas edenler de  mi  radyasyon kapmış?
halbuki  benim okuduğum  bazı kaynaklarda  radyoaktif yaralanmaların  bulaşıcı  olmadığı  iddia ediliyordu.
hangisi  doğru?
bilen  aydınlatsın  lütfen.
---
forumda  yine sıkıntı var.
yazık olacak bu kadar yazıp çizdiklerimize.
eski  kaynakların  bazıları  artık ulaşılmaz olmuş,  ben  uzun süredir bunu farkındayım.
on yıl önceki videolar  kaldırılmış.  aklımıza bir şey takıldığında dönüp  buralarda  yazılan  şeylere bakarak  anımsıyorduk   konunun  başını.
o video kaldırılsa bile  yazılanlardan  bir şeyler  çıkartmak kolay oluyordu.
bir nevi  silinmeyecek bir hafıza gibiydi forum.
cidden  ben  bazen açıp  iki yıl önce konuyla ilgili ne yazdığıma  bakıyorum.
üye  arkadaşlar da,  bir link paylaşırken  buna  dikkat etsin bence.
iki  yıl sonra  paylaştığınız link  ölebilir;  ama hiç olmazsa  haberin başlığını  da  yapıştırın ki  silinmez  hafızada  kalsın  gelişmeler.

ben dünden beri   artık nükleer santrale karşıyım.
elektrikli  araba  devrimi  filan da hiç umrumda değil.
benzin yakmaya devam etsek de olur.

Mesajı Paylaş

bu linkte GPS güdümün silahlarda ilk kullanımının 1990  sonrası  başladığı iddia edilmiş.
gerçek mi?
şu an 2. Dünya savaşını anlatan bir kitap okuyorum.
Almanlar V1 roketi  yapmışlar ve  otonom bir şekilde Almanya'dan  kalkıp İngiltere'yi  vurabileceği  yazılmış bu kitapta.
bu roketler  yönünü  nasıl buluyormuş?

https://en-m-wikipedia-org.translate.goog/wiki/Joint_Direct_Attack_Munition?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=tr&_x_tr_hl=tr&_x_tr_pto=tc

---
nükleer  ile ilgili araştırmalarım devam ediyor.
meğer bir cacık bilmiyormuşum.
Mesajı Paylaş

Sn Korsan 2 ,

V1 in nasıl rotalandığı ve ayarlandığını anlatan bir belgesel var yıllar yıllar önce izlemiştim,

Tamamen hesap ve kurmalı saat gibi birşey, güzel bir belgeseldi , bulursam paylaşırım... Mesajı Paylaş

ChatGPT ye sordum;
Alıntı Yapv1 roketleri nasıl güdümleniyordu

V-1 roketleri (ya da V-1 "uçan bombaları"), Nazi Almanyası tarafından II. Dünya Savaşı'nda kullanılan ilk seyir füzelerindendi. V-1'lerin güdüm sistemi oldukça basitti ve modern roket güdüm sistemlerine kıyasla sınırlıydı. Temel olarak şunlardan oluşuyordu:

Jiroskoplar: Roketin uçuşunu sabitlemek ve yönünü korumak için kullanıldı. V-1, üç eksende sabit kalmasını sağlayan jiroskop sistemine sahipti. Bu sistem, roketin düzensiz hareket etmesini engelleyerek doğrusal bir rotada ilerlemesine yardımcı oluyordu.

Barometrik Altimetre: Roketin belli bir yükseklikte kalmasını sağlamak için kullanıldı. V-1, belirli bir irtifaya ulaştığında bu cihaz, yükseklik ayarını kontrol ediyordu.

Hedef Mesafesi: Roket belirli bir mesafeyi kat ettikten sonra hedefe ulaşmış sayılıyordu. İçinde bulunan mekanik bir sayaç, motorun kaç devir çalıştığını ölçüyor ve belirlenen mesafeye ulaşıldığında motoru durdurarak roketi dalışa geçiriyordu. Böylece hedefe doğru dalış yaparak düşüyordu.

V-1'lerin güdüm sistemi, tam anlamıyla hassas değildi. Hedefe yöneltilmeleri, genellikle roketin fırlatıldığı yön ve irtifa ayarlarıyla yapılıyordu. Sonuç olarak, V-1'ler hedeflerine bazen birkaç kilometre sapma ile ulaşabiliyordu. Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Alıntı yapılan: putty - 29 Eylül 2024, 12:07:09
ChatGPT ye sordum;
Alıntı Yapv1 roketleri nasıl güdümleniyordu

V-1 roketleri (ya da V-1 "uçan bombaları"), Nazi Almanyası tarafından II. Dünya Savaşı'nda kullanılan ilk seyir füzelerindendi. V-1'lerin güdüm sistemi oldukça basitti ve modern roket güdüm sistemlerine kıyasla sınırlıydı. Temel olarak şunlardan oluşuyordu:

Jiroskoplar: Roketin uçuşunu sabitlemek ve yönünü korumak için kullanıldı. V-1, üç eksende sabit kalmasını sağlayan jiroskop sistemine sahipti. Bu sistem, roketin düzensiz hareket etmesini engelleyerek doğrusal bir rotada ilerlemesine yardımcı oluyordu.

Barometrik Altimetre: Roketin belli bir yükseklikte kalmasını sağlamak için kullanıldı. V-1, belirli bir irtifaya ulaştığında bu cihaz, yükseklik ayarını kontrol ediyordu.

Hedef Mesafesi: Roket belirli bir mesafeyi kat ettikten sonra hedefe ulaşmış sayılıyordu. İçinde bulunan mekanik bir sayaç, motorun kaç devir çalıştığını ölçüyor ve belirlenen mesafeye ulaşıldığında motoru durdurarak roketi dalışa geçiriyordu. Böylece hedefe doğru dalış yaparak düşüyordu.

V-1'lerin güdüm sistemi, tam anlamıyla hassas değildi. Hedefe yöneltilmeleri, genellikle roketin fırlatıldığı yön ve irtifa ayarlarıyla yapılıyordu. Sonuç olarak, V-1'ler hedeflerine bazen birkaç kilometre sapma ile ulaşabiliyordu.

V-1 Jiroskop Mesajı Paylaş

http://youtu.be/eQD0lC8OBxI?si=6o7I4FPmkKF6BQsE

Buralarda Savunma sanayi sektöründe olanlar var ama bu konuya hiç deyinmiyorlar. Mesajı Paylaş

Gözümüz aydın Lübnan lılarda Türkiye ye göçmeye başlamışlar

https://www.sozcu.com.tr/savastan-kacan-lubnanlilar-turkiye-ye-geliyor-p88268 Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz