Sohbet odası

Başlatan Hawkerx, 22 Ocak 2011, 00:30:23

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Allah yapay zekanın da akıllısını nasip etsin insana ...:)) Mesajı Paylaş

İnsan beyni canlıların biyolojilerindeki o moleküler boyuttaki muhteşemlikler kadar hayranlık veren bir yapı değil. İnsan bedenindeki muhteşemlikler içinde en kolay taklit edilebilecek organ insan beynidir. Geri kalan her şey moleküler boyutta işler ama insan beyninin işlemesi hücre boyutundadır yani çok kabadır. Karaciğerin sistemini görmek için elektron mikroskobu gerek insülin molekülü glikoz molekülü bunlar beş on atom büyüklüğünde yapılar ama beyin deki işleri görmek için ortaokuldaki mikroskop bile yeterli. Sinir hücreleri arasındaki haberleşmeden ibaret akıl denen şey. Ama o haberleşmedeki matris kurgu yani algoritma kısmı karmaşık geldi yavaş yavaş bunu anlamaya başladık. Buna inanın Allah'ın yaptığından milyon kat daha bile iyi akıl üreteceğiz 50 yaşında olanlar bile bunu görecekler merak etmesinler. İnsan aklında fikrinde hiç bir sihir yok öyle ruhani bir yanı da yok algoritmayı kurdum mu olacak hem de bir milyon katı olacak sizin beyninizden. Git laboratuvara kansere çare bul deyince bir haftada bulacak. Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Her olayda olduğu gibi ne ekersen onu biçersin, doğru beslemezsen yapay zeka da derdine çare olmaz , çarpık fikirler çıkar. İnsanlığın tüm bilgi birikimiyle beslenip bunu özümsüyecek bir zeka üretemezsek gene beklediğimiz olmaz, ya peki Aİ nasıl kendisini besleyecek sonsuz veriyi üretecek ?
Tüm ceza kanunu bir Aİ ye yüklesek belki doğru kararlar verir ama her ⏱ zaman gerçekten adaletli olur mu ,birşeyler eksik kalır mı yoksa? bunu bir düşünün. Mesajı Paylaş

Yapay zeka insan gibi asla olamaz sakın demeyin bu doğru değil. Entelektüel olarak yapay zeka yolculuğunda gidilecek mesafeyi şimdiden kabul edin yaşam sizin zannettiğinizden farklı ilerlemesin gerek yok buna doğruyu sizde bilin inşallah.

Ceyranı 1800 de bulduk bilgisayarı da o sayede ürettik. ChatGPT bu yolculukta ceyranı bulma aşamasıdır daha ceyranın ceyran olması için elektrik motorunun bulunması gerekiyor ampulün bulunması gerekiyor dahada ötesinde transistorun bilgisayarın bulunması gerekiyor. Biz daha yapay akılda elektriğin keşfedildiği yıllardayız. Ama mukayese olarak 1800 deki hızda ilerlemeyecek bu serüven. Her sene değil her üç ayda bir katlanıyor medeniyetimizin bu yapay zeka macerası.

Teorik yaklaşın kibirli olmayın yapay zeka gerçek zeka gibi olmaz demeyin bilakis olmaması için hiç bir sebep yok. Güneşteki füzyonu da yapmak istiyoruz ama fiziğin zorlukları önümüze çıkıyor kuantumu çözmeye çalışıyoruz sınırlarımız karşımıza çıkıyor ama zeka üretmekte hiç bir insani dünyevi sınır yok sadece o matematiği algoritmayı tam bulma sürecindeyiz. Masa başında kağıt kalemle çalışarak insan kadar zeki yapay zekaların geliştirilmesi mümkün bir makine filan gerekmiyor sadece algoritma yazı çizi işi önümüzde olan zorluk. Sırayla bu binaya her gün birileri yeni tuğla koyuyor ve yapay zeka çığ gibi hızda gelişiyor. Çok yakında problem çözen yapay zekalar ortaya çıkacak yaratıcı yapay zekalar çıkacak bunların yol haritası şimdiden belirlendi. İnsan aklına ruhani bir gizem katıp onu çözülemez sırda görmeyin bilakis insan beyni çok basit bir makinedir taklit edilememesi için hiç bir sebep yoktur.

Mesajı Paylaş

Bu sıralar basimi kasiyacak vaktim yok Mevcut iş yoğunluğunun üstüne birde işle alakalı gelecek için çalışma yapıyorum. Mali krizde giderler çoğalıp gelirler azaldığı için daha çok çalışmak zorundayım. Gecenin 3unde yatıp sabahın 8inde kalktığım için 10 dakika boş zamanım olması beni rahatsız ediyor. Buna ragmen foruma girmekten kendimi alamıyorum. Sn. Skywolftan istedigim beni 3 ay ücretsiz izne yollaması. Gelince bol bol telafi ederim.
Saygilar. Mesajı Paylaş
Þehit Piyade Yarbay İlker Çelikcan. Saygı ve Rahmetle.

http://www.facebook.com/share/p/XmmRqRzCfSRFgUHk/

Benden sn.putty'ye gelsin kendisin tüm Askeri projelerin Kemalistler yada Atatürkçüler tarafından yapıldığı konusunda söylem ve iddaası vardı buyursun baksın bakalım ...😉 Mesajı Paylaş

Benim düsünceme göre yapay zeka kullanimi genclerin kendilerince fikir üretmelerini engelliyor. Bundan dolayi yakin zamanda cok feci bir brain drain yasanacak batili toplumlarda. Gence mühendisler, doktorlar ve avukatlar yapay zeka kullanacaklar islerinde ve korkulan olacak. TERMINATÖR FILMINDEKI gibi SKYNET gibi bir yapay zeka insanligin kontrolünü devralacak.

Bu Adam weißhaupt denilen Illuminatiyi kuran sahisin rüyasi idi, Insanlarin Insanlar üzerindeki kontrolünü kaldirmak yada paltalamak.

Bundan sonrasi ucurum. Yapay zeka insanlari iki grubu ayiracak, ve bunlardan birisini "basarisizlar, istenmeyenler!" diye yok edecek. Sistematik bir soykirima ugratacak. Mesajı Paylaş

İçinizde Solidworks'ü iyi bilen var mı? Bir çizim yapıyorum amatörce ve bir yerde takıldım. Yardımcı olacak biri çıkarsa çok sevineceğim.

Derdim şudur: Büyük çaplı (600 mm çap, 750 mm yükseklik, 2 mm et kalınlığı) bir boru yüzeyinde, dışa doğru çıkmış ufak çaplı (4 mm çap, 20 mm yükseklik) içi dolu bir silindir çizdim. Bu ufak silindiri, borunun yüzeyinde, bir helis boyunca ve eşit aralıklarla dizmek istiyorum. Bunu nasıl yaparım?

Fold ve Unfold komutları ile mi? Mesajı Paylaş

Chat GPT şöyle cevap verdi.

Solidworks'te boru yüzeyine helis boyunca küçük silindirleri dizmek için Fold ve Unfold komutlarına gerek yok. Bunun yerine Helix/Spiral komutu ve ardından Circular Pattern veya Curve Driven Pattern komutlarını kullanabilirsin. Adım adım nasıl yapacağını anlatayım:

Helix/Spiral Yaratma:

Öncelikle borunun merkezine dik olacak şekilde bir düzlem seç (örneğin Top Plane).
Bu düzlemde, borunun dış çapı kadar (600 mm) bir daire çiz.
Çizim modundan çıkıp Features sekmesine git ve Helix/Spiral komutunu seç.
Açılacak pencerede, helisin yüksekliğini (750 mm), adım mesafesini ve yönünü ayarla.
Silindiri Çizim ve Dış Yüzeye Taşıma:

Küçük çaplı silindiri oluşturduğun helisin başlangıç noktasına yakın bir yere yerleştir (örneğin 4 mm çapında, 20 mm yüksekliğinde). Silindiri borunun yüzeyinde olacak şekilde konumlandırdığından emin ol.
Pattern Oluşturma:

Features sekmesinden Curve Driven Pattern komutunu seç.
Helisi kılavuz olarak seç, tekrarlanacak nesne olarak ise küçük silindiri seç.
Silindirlerin helis boyunca belirli aralıklarla nasıl yerleştirileceğini ayarlamak için gerekli adım sayısını belirleyebilirsin.
Bu adımlarla küçük silindirleri borunun yüzeyine düzgün bir şekilde dizmiş olacaksın. Circular Pattern yerine Curve Driven Pattern komutunu kullanman, helis boyunca dizimi en uygun hale getirecektir. Mesajı Paylaş

ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz