Sohbet odası

Başlatan Hawkerx, 22 Ocak 2011, 00:30:23

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alıntı yapılan: aydındurmus - 12 Ocak 2025, 16:52:45YAZAR AYTUNÇ ALTINDAL Pelin Çiftçi ile bir çok program yapmış hakkındaki bilgiler vikipedyada var

https://tr.wikipedia.org/wiki/Aytun%C3%A7_Alt%C4%B1ndal#:~:text=Aytun%C3%A7%20Alt%C4%B1ndal'%C4%B1n%20Polonyum%20213,konuda%20net%20bir%20ara%C5%9Ft%C4%B1rma%20yap%C4%B1lmam%C4%B1%C5%9Ft%C4%B1r.

Sebataycılık ile ilgili yazısı;
https://hertaraf.com/koseyazisi-zeynep-yucel-evet-ben-selanikliyim-turkiye-sabetayciligi-ilgaz-zorlu-2869

Bana yazıyı tanıdığım verdi ve isim olarak bu kişiyi verdi bu kişide belki başka yazar ve düşünürlerden alıntı yapıp yayınlamış olabilir fakat konunun özü TÜRKİYEDE DARBELER VE EKONOMİK SORUNLARIN SEBEPLERİ ,le ilgili çok güzel tespitlere sevk etmektedir....

Aydın Bey,

Araştırmacı yazar olarak tanımladığımız çoğu yazar, genelde istihbarat örgütlerinden aldıkları bilgileri makale, kitap haline getirmekte onların kalemi olmaktadır. Zira normalde o bilgilerin istihbarat kurumları olmasa elde edilmesi de mümkün gözükmemektedir. Bu bakımdan bu yazarların istihbarat kurumlarına bir bağlılıkları ve bağımlılıkları bulunmaktadır. Zira istihbarat kurumları sözlerinden çıkabilecek şekilde de yazar beslemezler.

Futbolcu Aytunç ALTINDAL kendi söylemine göre istihbarat görevlerinde bulunmuş bir kişidir.  Ancak emekliliği sonrası İngiltere'ye yerleşmiş ve ökült yapılar üzerine yazılar yazmaktaydı.  Tabi bu bakımdan gizli ve gizemli yapılar hakkında bilgi kaynaklarının neresi olduğu konusu akla geliyor.  Yine kendi söylemlerine göre bu konularda da dünyada en önde gelen isimlerden de biriydi. Bu bakımdan, İngiliz istihbaratı MI-6 ilişkileri özenle değerlendirilmeli mesela.

Bir örnek verilmesi gerekirse, MI-6 bağlantılı Şeyh Nazım Kıbrısi, internete düşen meşhur bir videosunda, Cumhuriyete küfredip, nasıl yıkacaklarını ifade ederken, İngilizlerin nasıl tekrar eski görkemli günlerine döneceğini, yeniden topraklarında güneşin batmadığı devlet olacağını ağzının suyu akarak anlatırken, videoları beli bir gurup tarafından bu şahsın Osmanlı Propagandası yaptığı konusu altında, aslında İngiliz propagandası yaptığı sansürlenerek veriliyor. Herhalde bunu hiçbir Türk yapmaz, muhtemelen uşağı olduğu İngiliz İstihbaratının işidir. 

Bunun ötesinde Aytunç ALTINDAL gibi yazarların da, şahsi görüşleri, hayata bakış açıları ne olursa olsun, kendilerine verilen bilgilerle yazdıklarının sosyal ve siyasal sonuçları da kendi kişiliklerinin ve düşündüklerinin de çok dışında olabilir.  1990lar sonrası dünyada devletlere, kurumlara ve inançlara olan güveni yok etmek, sorgulatmak amaçlı enformasyon ve dezenformasyon patlaması dönemidir. Bu çeşit bir gelişmenin, çeşitli merkezler kaynaklı, kasıtlı ve belli amaçları olmadığını düşünmek ise biraz saflık olacaktır.

İstihbarat savaşları içinde, dezenformasyon, kara propaganda, gri propaganda önemli yer tutar. Bin yalanın yanına üç beş gerçekle yedirmeye çalışırlar. Bu bakımdan kimin ne olduğu dedikodusundansa, toplumsal hedeflerin ne olduğu, toplumsal araçların nasıl çalıştığı, toplumsal adaletin ne durumda olduğu daha büyük önem taşımalıdır herhalde....  Mesajı Paylaş

Yani size göre bu konuda belirtilenler yalan bu çerçevedede tarih yalan yazmış yani.
Kusura bakmayın fakat ben sizinle hiç bir şekilde aynı fikirde değilim... Mesajı Paylaş

Ben senin yalan/doğru değerlendirmesi yaptığın konuda bir değerlendirme yapmadım ki, dikkatli oku istersen, ben istihbarat olgusunu yazdım. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: mehmet05 - 12 Ocak 2025, 19:38:51Ben senin yalan/doğru değerlendirmesi yaptığın konuda bir değerlendirme yapmadım ki, dikkatli oku istersen, ben istihbarat olgusunu yazdım.

eyvallah Mesajı Paylaş

Kaynak olarak aldığınız şahıs, insanlarda merak uyandıracak, gizli örgütler, masonlar, illuminati vb. gibi konularda yazmış ama doğru bildiği şeyleri bile sırf ilgi çeksin diye yanlış ve çarpıtarak yazan yani kitaplarında ve yayınlarında bolca yalan olan birisidir.

Bu gibilere Şarlatan deniliyor.

En acısı da, bir zamanlar buna çanak tutan, her şeyin altında siyonist yahudi arayan bir siyasi önder vardı.

Bu ve bunun gibi birçok örnek günümüzde televizyon programlarında ve sosyal medyada cirit atıyor.

Fakat böyle ciddi bir forumda her hafta deli saçması mesajları görmek bana acı veriyor.

İfade özgürlüğü de bir yere kadar olmalı.

Neyse.. susuyorum.
  Mesajı Paylaş

Meseleleri kişiler üzerinden dedikodu vari tartışmak pek faydalı bir yöntem değil bence.

Aslında ben Yahudiler, diğer azınlıklar ve masonların neden tek parti dönemi Cumhuriyetini sevmediklerini açıklamıştım. Tekrar söyleyelim; Vatandaş Türkçe konuş kampanyası, Varlık Vergisi ve Mason Localarının kapatılması.

İzmir'de İstanbul'da  5-10 Yahudi Lavanten ailesi tüm Osmanlı'nın ticaretini yönetirken, Osmanlı'ya borç vererek siyasetine yön verirken, Azınlık Mahkemeleri, Konsolosluk Mahkemeleri derken, Osmanlı azınlıklara kendi yargısını, kanunlarını uygulayamayazken, Kapitülasyonlarla, Osmanlı'ya gelen yahudi, azınlık sermayesi çiftçiden aldığı malı gümrüksüz vergisiz, kayıtsız yurt dışına satarken, Osmanlı'nın vergisini Duyun-u umumiye, yabancılar toplarken,

Cumhuriyet ile neler değişti, iyi bakmak iyi değerlendirmek lazım.

1950lerin sonunda İzmir'de tramvaya binen Yahudiler, İbrani dili ile sohbet ettikleri için kendilerini eleştiren Türk Gencine, "Sen ne karışiyorsunn kuzuuum, memlekete demokrasi geldiii." diye sesleniyordu.

Son 20 yılda Osmanlıcı takılan bir takım çevrenin en büyük eleştirileri "varlık vergisi" üzerine, "memlekette, Yahudi, Ermeni, Rum azınlık kalmadı" eleştirisi ile değil mi ?

Bu ülkede genel bir mantık, değerlendirme problemi olduğu açık. Mesajı Paylaş

Dizimize kadar kar yağsa keşke Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Alıntı yapılan: putty - 13 Ocak 2025, 01:24:49Dizimize kadar kar yağsa keşke

@putty
Millet kalın kardan dolayı bıkkınlık yaşıyor, yine 4 ay var bahara kadar. Yine de bu sene kış sıcak -5 ve -15 arası oluyor genelde. Mesajı Paylaş

Siz işi sadece sulandırmaktasınız. Siz ne yaparsanız yapın GÜNEŞ BALÇIKLA SIVANMAZ. Adamın yazdıkları %100 gerçek ve doğru siz adamı şarlatan yalancı gibi ifadelerle o kişi o olmuyor fakat bu konuda sizin ne kadar yanlış bilgilere sahip olduğunuz görülebiliyor. Adam makale yazmış kitap yazmış ve bazı kişi kurum ve toplumda genel kabul görmüş kişiyi sizler aşağılamaya çalışıyorsunuz lakin dediğim gibi GÜNEŞ BALÇIKLA SIVANMAZ...
ADAM GAYET DOĞRU VE GERÇEKLERİ YAZMIŞ. Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz