Sohbet odası

Başlatan Hawkerx, 22 Ocak 2011, 00:30:23

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

;D  >:(  :(  :o  ???  :D  :D Mesajı Paylaş

Onlar da bizim gibi betonsever olsalardı başlarına bunlar gelmezdi.
Yangın olur tüm semt yok olur, tornado olur tüm semt yok olur, sel olur koskoca şehir terk edilir, bak bizde ne güzel heryer beton her yer gökdelen, miss gibi Mesajı Paylaş

Herkesi kendi halinde bırakın, çıkan çıksın batan batsın, devlet mümkün olduğunca kimseye karışmasın, kimsenin elinde gereğinden fazla güç olmasın, bütün kurumlar birbirini dengelesin..yerel yönetimler güçlü olsun, federal hükumet işimize karışmasın, vergiler mümkün olduğunca az olsun, herseyi mümkün olduğunca özel şirketler yapsın vs vs

Örneğin federaller yerelden davet beklerler...kafadan girmezler mevzuya..

Kimse devlet bana ev versin demez, aklına bile gelmez...primini ödedim sigorta şirketi paramı versin evi kendim yaparım der...

Farklı bir kafa yapısı...duruma göre artıları eksileri var tabii
Mesajı Paylaş
What is steel compared to the hand that wields it?

Yangından etkilenenlerin çoğu zaten milyoner. Yanan evlerin çoğu bizimkilerin ancak filmlerde görebileceği lüks malikaneler. Zaten hepsi sigortalı. Biden boşuna zahmet ermiş. Bizim gibi ayda 22000 TL'ye çalışıp hayatta kalmaya çalışan garibanlardan sandı galiba oradakileri. TOKİ falan da deseymiş bari.

Yukarıdaki cümlelerime ek olarak bu yangının Allah'ın gazabı olduğunu sanmıyorum. Dolaylı etkisi vardır tabi de binlerce masum insan katledilirken  onları bombalayan uçakları son bahar yaprakları gibi düşürseydi o zaman işte bu Yaradan'ın işi derdim.

Yalnız bu yangınların bizimkilere benzer yönleri var. Söylentilere çok ve bunlara göre yangın çok yerden başlamış vs. Belki bir  terör saldırısıdır. Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

sigorta şirketleri bütün zararı karşılamıyor galiba, haberlerde çok ufak kısmının karşılanacağını yazıyordu. zaten isteselerde 250 milyar$ olduğu idda edilen zarar faturasını kendi başlarına karşılamaları zor. Mesajı Paylaş

Arkadaslar, o milyon dolarlik evlerin degerinin cogu arsa degeri. Evin tek basina oradaki kismi belki 500binden azdir. Yani 5 milyon dolarlik bir malikane/villa yandi denir ama arsanin bir deger kaybi yok, uzerindeki evi de 1 milyon cok daha aza tekrar kurabilirler.
Mesajı Paylaş

Bu arada, aslinda sol tandansli diyebilecegimiz demokrat partinin yonetimde oldugu eyaletlerde genelde paranin dagitiminda ya da onceliklenmesinde sorunlar olabiliyor. Gocmenlere, hatta illegal gocmenlere harcanan para ile Los Angeles itfaiyesinden kesilen para sorgulaniyor. Eski refah artik ABD icin de cok geride kaldi. Itfaiyenin fazla mesai icin istedigi ucret butceyi sarsmis vs. Ama bu gercekten butce sorunu mu yoksa mevcut butcenin iyi onceliklendirilememesi onu da vicdanlara birakmak lazim.
ABD'de nerde bu devlet, devlet bana ev yapsin diye bagristiran insan yok. Kapitalizm sonuna kadar herkesin ince damarlarina kadar islemis durumda. Evim yandi ama sigorta'dan parami alicam tekrar kurucagim diye roportaj veren ev sahipleri var. Eger sigortan yoksa, o senin kurnazligin diyelim onun da ceremesini sen cekersen. Ama bankaya evin halen mortgage'ini oduyorsan, zaten banka, senin ona olan borcunu garantiye almak icin, seni ZORUNLU ev sigortasina mahkum ediyor. 
Mesajı Paylaş

Arkadaşlar

Konuşmuyorum konuşmayayım diyorum ama;

Hani bu Los Angeles 'taki yangını Gazze'de öldürülen masum insanların diyeti şeklinde görüyorsunuz yada bunu Tanrının gazabı şeklinde görüyorsunuz

Eee O zaman sizin kafanızdaki tanrı,yaratıcı,ilah,Allah vesaire aynı şekil gazzedekileri cezalandırdı yada göz yumdu,sümen altı etti....eee nede olsa herşey Allah'ın izniyle oluyor ya o bakımdan belirttim.Bizim Allahımız o gazzedeki masum siviller ölürken nerdeydi...yada masumların kanımı gerekiyor Allahın bazı kavimleri cezalandırması için.

Ezcümle ile belirtmek gerekirse sizin bu düşünce yapınız bana tanrıyı,Allah'ı sorgulatıyor aynı şekil soğutuyor.Yani daha çok belirtmek gerekirse Allahın çalışma şekli konusunda kafamda deli sorular oluşuyor...

Ayrıca Los Angeles yangını konusunda İsrail'in yaptığı şiddetin cezasının,suçunun Los Angeles'taki yerli halkla bağdaştıramıyorum,ne alakası var.İsrail'in gazzelilere şiddet göstermesini Los Angeles'taki halk mı talep ediyor yada zorluyor.

Neyse Los Angelestaki halk için Allah yardımcaları olsun,onların diliyle belirtmek gerekirse god bless themselves. Mesajı Paylaş

Denizci16, sana milattan oncesine kadar giden felsefik tartisma konusu olan "kotuluk problemi" konusunda arastirma tavsiye ederim Mesajı Paylaş

O konuya girersek hiç çıkamayız. Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz