Sohbet odası

Başlatan Hawkerx, 22 Ocak 2011, 00:30:23

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Benim hatırladığım en ilginç olay bir gece defencehubda kunteper canavarı rumuzlu kullanıcının gizli bir sürü bilgiyi ifşa etmesiydi. on onbeş tane ardı ardına post yolladı sonra silindi ama iş işten geçti bence. çok kritik bilgiler miydi ya da doğru bilgiler miydi bilmiyorum ama basına sızmamış ve hala da olmayan bilgilerdi. savunma sanayiinde bilgi gizliliği güvenliği konusu ülkeden ülkeye çok değişen bir şey. Bizim gizli olmalı dediğimiz şeyler amerikan basınında günlük haber olarak veriliyor.

Sakforun istediği bilgiler kişisel verilerin korunması kanununa aykırı bilgilerdi. Putty haklıydı. Hala kapalı bir veya daha fazla forum olduğunu duyuyorum arada sırada ama üye değilim hiçbirine.

Skywolfun dediği gibi bazen bilgiler kurumlar tarafından da bilinçli olarak sızdırılıyor olabilir. Mesajı Paylaş

Okçular hocamın dediği gibi bazı bilgiler sosyal platformda paylaşıldıysa bunlar ele alınır ama o gece gerçekten benim de bilmediğim ve şaşırdım yeni bilgiler vardı.

Skywolf Hocamızın dediği gibi emniyet ve güvenlik ve bilgilerin dışarıya sızmaması onların sorumluluklarına aittir. Mesajı Paylaş

Biz yine de burada basına ve sosyal medyaya sızmamış şeyleri paylaşmamalıyız. Mesajı Paylaş

Defenceturk Türkçe yayınlanan savunma sanayi, askeri ve stratejik değerlendirme yapılan en demokratik forum.
Küfür etmedikçe, birisini hakaret etmedikçe ve forum kurallarını çiğnemedikçe her üyenin şahsi fikirlerini paylaşabileceği forum. Türkçeyi rahatça konuşabilen milyonlarca yabancı uyruklu insanlar var, ayrıca google translate vasıtasıyla tercüme ederek bu forumu takip edenler bile vardır...
Kimse tependen şunu paylaş, bunu paylaşma, yasaklı kaynak vs demiyor terör içerikli bilgi paylaşmadıkça. 

Þahsi fikrim, forum modifiye edilmesi lazım. Mesela twiitter hesabından paylaşım yaparken sadece link verebiliyorsun, içeriğini paylaşamıyorsun görsel olarak. Mesajı Paylaş

Belediyelerin Arapça tabelaları yasaklaması siyasetin içinde tepki çekti. Tabelalarin kaldırılması doğru bir olay Arap ülkelerinde bile bizim kullandığımız Latin alfabeleri kullanılırken Arap Alfabesi ile Türkiye de iş yerlerinin açılması zaten başlı başına bir saçmalıktı. Hem egemenlik haklarımıza haklarımıza saldiri hem de algılanmiyordu.
Belediyeler Arapça vurgusu yerine Arap alfabesi vurgusuyla tabelaları kaldırırsa daha çok amacına uygun bir uygulama olur.
Saygılarımla Mesajı Paylaş
Þehit Piyade Yarbay İlker Çelikcan. Saygı ve Rahmetle.

Alıntı yapılan: Bogü Alp - 17 Mayıs 2024, 15:02:54
Belediyelerin Arapça tabelaları yasaklaması siyasetin içinde tepki çekti. Tabelalarin kaldırılması doğru bir olay Arap ülkelerinde bile bizim kullandığımız Latin alfabeleri kullanılırken Arap Alfabesi ile Türkiye de iş yerlerinin açılması zaten başlı başına bir saçmalıktı. Hem egemenlik haklarımıza haklarımıza saldiri hem de algılanmiyordu.
Belediyeler Arapça vurgusu yerine Arap alfabesi vurgusuyla tabelaları kaldırırsa daha çok amacına uygun bir uygulama olur.
Saygılarımla

Kraldan çok kralcı deyimi ; Arap'tan çok Arapçı'ya dönmüş.    Mesajı Paylaş

Kanun çıkartırsın...

Tabelalarda büyük harf ile Türkçe isim ya da işimin Türkçe harfler ile telaffuz edilecek şekilde yazar, altında daha küçük harf ile hangi dil olursa olsun yabanci ismini yazarsin...

Çinde falan öyle...yabanci firma Çin karakterleri ile telaffuz edilişini yazıp yanına logosunu koyuyor...hemde dünya markaları örneğin Starbucks....

Yabanci kavramlardan mutlaka Çince kavram bulup kullaniyorlar, dillerini mümkün olduğunca koruyorlar...

Niyet olduktan sonra... Mesajı Paylaş
What is steel compared to the hand that wields it?

Bu konu oldukça sıkıntılı. Ne yazık ki caddelerimizi, sokaklarımızı, işyerlerimizi hep yabancı isimler doldurmuş. Sadece işyerleri de değil, memleketimizde giderek yaygınlaşan sitelerimizin bile adları yabancı dilde. O dil İngilizce. Tuhaf bir şekilde tabelalar İngilizce olunca insanlar rahatsız olmuyorlar.

Bir diğer konu da, Çince hariç (o da anladığımız harf yapısı olmadığından) tabelalar okunduğu gibi değil yazıldığı gibi yazılıyor. Yani Coca Cola vb. gibi. Hadi bu yabancı isimlendirmeden kurtuluş yok, marka isimlerini niye okuduğumuz gibi değil de orijinali ile yazdığımızı anlamıyorum. Arap ülkelerinde Coca Cola'yı cim harfi ile değil de kef harfi ile yazarlar. Biz de pekala Koka Kola yazabilirdik.

Neticede, tamamen engel olamıyorsak (baskın kültür mevzusu) olabildiğince kendimize benzetmemiz gerekirdi. Mesajı Paylaş

Arapça,İngilizce,Almanca ,Çince  vs....farketmez...

Tüm yabancı tabelalar kaldırilsın( marka isimler hariç)

Yani Coca-Cola tabelası dursun ama altındaki" Drink it ice cold" yazısı Türkçe olsun....

Almanı,Arabi, Fransızı vs içinde bu geçerli olur...

Çok mu zor bir kararname çıkarmak? Mesajı Paylaş

Alıntı YapTuhaf bir şekilde tabelalar İngilizce olunca insanlar rahatsız olmuyorlar.
Hayatının 2/3'ünü İngiltere'de geçirmiş bir kişi olarak ben çok rahatsız oluyorum,
Biz Türk'üz. Altın gibi bir dilimiz var. 200 milyon+ kişinin ortak dili bu. Türk'ü, Özbeği, Kırgızı, Kazağı; hepsinin ortak paydası Türkçe. Hatta Moğolu, Japonu Koreli'si ve Macarının da ortak paydası Ural-Altay dili olan ve Turkic Languages denilen dilleri konuşmaları. Nedir bu yabancı özentisi?
Ne Arapça ne İngilizce kullanılmamalı.
Çocuklarına özenti isim koyanlara da çok kızıyorum. Neymiş efendim yurt dışında millet rahat telaffuz etsin. Öğrensinler Türkçe telaffuzunu.
Arapça isimlere de bozuluyorum. Güzel öztürkçe isimler varken nedir bu Arap ve Fars isimleri? Türk ismi kullanınca gayri müslim mi  olunuyor? Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz