Sohbet odası

Başlatan Hawkerx, 22 Ocak 2011, 00:30:23

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Of of bugün işyerinde baya ayakta kaldık iş yoğundu baya yorgunluk var.... Hiç iş yokmuş gibi birde spor salonuna git birde orda yorul. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Denizci16 - 16 Eylül 2024, 17:42:35
Of of bugün işyerinde baya ayakta kaldık iş yoğundu baya yorgunluk var.... Hiç iş yokmuş gibi birde spor salonuna git birde orda yorul.
Boşver sporu eve git. 2 bira birazda fıstık al. Keyfin geldimide guruba birşeyler yaz okuyalım. Mesajı Paylaş

Sakın Gökbörü arkadaşa uymayın ;D Bekarlık sultanlık falan değildir. Yaşınız biraz ilerleyince asıl evliliğin sultanlık olduğunu anlarsınız. Dost, can yoldaşı ararsınız, yanı başınızda bir ses ararsınız. Hele ki evlat sesi ararsınız. Onun bir gülümsemesi dünyaya bedeldir. Tabii imkan meselesini inkar etmiyorum. Mesajı Paylaş

Geleceğin dünyası için tek çare var sosyalizm Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

açıkçası medeniyet beni çok hayal kırıklığına uğrattı.
bu devirde  insanlığın bir  kısmıyla diğer kısmı arasındaki  mutluluk  oranlarının   birbirine çok yakınlaşmasını  beklerdim.
baktığın zaman  bu  uçurum   1900  ve hatta 1800'lü  yıllardan   belki daha bile  derinleşmiş.
bin yıl önce  insanlar bu kadar teknolojik rahatlık içinde değildi;  ama eminim  çok daha eşitti ve  mutluluk  oranları  birbirine çok daha yakındı.

kendi adıma   otomobillerden direksiyonun  kaldırılmış olacağını  umuyordum veya  Jetgiller  gibi  uçan bir şeylerle  işe gidip gelmeyi.

ama asıl  önemlisi,  evlat sahibi  olmak için  evlenmek gibi  bir şeye  mecbur  olunmayan,  bir şekilde  bilimle   isteyenin  anne  baba olabileceği  bir dünya olmalıydı.
her insan evlenemeyebilir veya gerçekten  evlenmek istemeyebilir;  ama niye çocuk sahibi olamasın?
bir labaratuvara   100000 TL  verip   kendi dna  veya  başka  bir şekilde  çocuk sahibi olabilmeliydi  insanlık.
tabi   gensel bir anne babalıktan bahsediyorum özellikle.
50  yıl  önce  imkansız gibi görülen birçok  uygulama bir şekilde dinlere ve  sosyal  tepkilere rağmen  bir bir uygulamaya geçiyor;  ama  bu  nedense  kimsenin aklına gelemiyor.
ben  bilim adamı olsam gerçekten bu  konuda çalışmak isterdim.
alacağım hayır dualarıyla   putperest bile olsam cennete girerdim  tahminen.
Mesajı Paylaş

1-3 Feneri alt ettik😁 Mesajı Paylaş

diyelim  bir atom bombası atıldı ve ölmedik.
kendimizi ve ailemizi korumak için ne  yapabiliriz?
kaçıncı gün dışarı çıkabiliriz?
musluktan su  içiliyor mu?
kullanılabilecek basit  bir ilaç var mı?
yüksek bir tepeye doğru mu  yoksa daha alçak  bir yere doğru mu kaçmak  daha  faydalı  oluyor?

ilk iki hafta  nasıl geçiyor?
tehlike tam olarak ne zaman geçiyor?
Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: korsan2 - 22 Eylül 2024, 12:29:14
diyelim  bir atom bombası atıldı ve ölmedik.
kendimizi ve ailemizi korumak için ne  yapabiliriz?
kaçıncı gün dışarı çıkabiliriz?
musluktan su  içiliyor mu?
kullanılabilecek basit  bir ilaç var mı?
yüksek bir tepeye doğru mu  yoksa daha alçak  bir yere doğru mu kaçmak  daha  faydalı  oluyor?

ilk iki hafta  nasıl geçiyor?
tehlike tam olarak ne zaman geçiyor?

Nükleer silahın ne kadar uzakta patladığı ile ilgilidir. Ölmediysen bir yandan şanlısısın diğer yandan şanslı değilsin, kanserden veya radyasyondan ölme ihtimalin çok yüksek, oldukça zorlanırsın çileden çıkartır ve eziyet çekerek ölürsün. Hastane gibi yerleşim yerleri de zehirlenir, doktorlar da kendi canının kurtarma peşindedir eğer ölmedilerse.

Yerin dibinde, kuyu, metro, bodrum katında saklanırsan hayatta kalma şansın olur ama dışarıdan radyasyon karışımı hava içeriye sızdığı için yine de ölme ihtimalin çok yüksek. Büyük kentlerden uzak, ülkenin doğusundaki mağaralarda saklanırsan ilk patlama anından kurtulursun. Atmosferde çok uzun süre kalan radyasyon ve izotoplar bulutlara karışarak yağmur olarak da geri döner.

Nükleer patlamadan zarar gören büyük kentler ve çevresindeki gıda ürünlerini tüketmek yasak, su içemezsin, her şey zehirlenir. Hayvanları vurarak öldürmek lazım eğer kurtulanları varsa, hızlı ölüm iyidir,  cehennem gibi hayatı yaşamaktansa.

Devlet, polis, ordu, bürokratik sistem diye bir şey kalmaz, kaos olur. Diyelim ki Ukrayna yüzünden nükleer silahların duellosu başladı, ekvatorun güney kısmına taşınak en iyi çözüm olur. Belki iklim değişir, güneş yüzü göremeyiz veya tam tersi yaşanır atmosfer kaldıramaz kutuplardaki buzlar erir. Savaşın kazananı olmaz... Mesajı Paylaş

eskiden  internette izlediğim bir videoda

"2 hafta sonra tehlikenin  %90  oranında azaldığı,
patlamadan  sağ çıkarsak  en ciddi meselenin  ışınlardan  korunmak olduğu,
buluttan  aksi  yöne  kaçmak gerektiği"

iddia ediliyordu.
yok mu  yani böyle bir şey?
100km  uzağa atılsa  kesin gidiyor muyum?

atom bombası  ilk patlamada   nasıl öldürüyor?
ışıkla mı?  radyasyonla  mı?

Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz