Sohbet odası

Başlatan Hawkerx, 22 Ocak 2011, 00:30:23

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

İpek yolunu tek taraflı değerlendirmemek lazım. İpek yolu, deniz ticaret yolları öncesinde, Çin-Ortadoğu-Anadolu hattında ticari canlılık ve zenginlik getirmiş, aynı zamanda bilim ve kültür yolu olmuştur. Deniz ticaret yollarının açılması, İpek yolunun kapanması ile bizim coğrafyamız büyük zarar gördüğü gibi, Orta Asya tamamen içine kapanmış, en büyük zararı gören bölge olmuştur. İpek yolunu sadece lojistik üs olmak, yol olmak olarak kavramamak, bu şekilde hareket etmemek, transit yol geçen hanı olmamak lazım. Yoksa dünyadaki mevcut kavgaların, çatışmaların önemli bir kısmı ticaret ve enerji yolları üzerine. 

Minuteman, Çin çok ciddi bir ekonomik büyüklüktür. Ama çok ciddi sorunları da vardır. Çin içerisinde ciddi bir şekilde inşaat sektörü krizi ve mali kriz var. Trump gümrük duvarları ile Çin'i vurmayı planlayabilir. Ama bu aynı zamanda global sermayeyi de vuracaktır. Çin ve ABD karşıtları da buna ABD'nin senyoraj yetkisine baş kaldırarak cevap verip, swift sistemini, dolar hakimiyetini ortadan kaldırıcı cevap verirlerse işin Dünya Savaşına kadar giden ciddi sonuçları olur.    Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: mehmet05 - 06 Kasım 2024, 14:25:11
İpek yolunu tek taraflı değerlendirmemek lazım. İpek yolu, deniz ticaret yolları öncesinde, Çin-Ortadoğu-Anadolu hattında ticari canlılık ve zenginlik getirmiş, aynı zamanda bilim ve kültür yolu olmuştur. Deniz ticaret yollarının açılması, İpek yolunun kapanması ile bizim coğrafyamız büyük zarar gördüğü gibi, Orta Asya tamamen içine kapanmış, en büyük zararı gören bölge olmuştur. İpek yolunu sadece lojistik üs olmak, yol olmak olarak kavramamak, bu şekilde hareket etmemek, transit yol geçen hanı olmamak lazım. Yoksa dünyadaki mevcut kavgaların, çatışmaların önemli bir kısmı ticaret ve enerji yolları üzerine. 

Minuteman, Çin çok ciddi bir ekonomik büyüklüktür. Ama çok ciddi sorunları da vardır. Çin içerisinde ciddi bir şekilde inşaat sektörü krizi ve mali kriz var. Trump gümrük duvarları ile Çin'i vurmayı planlayabilir. Ama bu aynı zamanda global sermayeyi de vuracaktır. Çin ve ABD karşıtları da buna ABD'nin senyoraj yetkisine baş kaldırarak cevap verip, swift sistemini, dolar hakimiyetini ortadan kaldırıcı cevap verirlerse işin Dünya Savaşına kadar giden ciddi sonuçları olur.   

Eee zaten global sermaye yani YAHUDILER bunu istiyorlar. Eski dünya düzeni cekecekki yerine ZIYONIST DÜNYA DÜZENI gelecek. Bunun icin Ukrayna savasi baslatildi, dünyadaki bugday rezervlerini pahalilastirmak icin. Gazze bundan dolayi bosaltildi yerine BÜYÜK ZIYON DEVLETI Kurulacak. yakinda yapay bir deprem ile mescidi Aksa yikilacak ve yerine Büyük 3.ncü SOLOMON TAPINAGI insaa edilecek.

"Allahin düsmanlari planliyor ama Allah planlayicilarin en hayirlisidir!"
Kuran i Kerim
Mesajı Paylaş

Tanışma mesajı attığımı hatırlamıyorum ama bir veda mesajı atayım. 6 yıl sizlerle forumu paylaştım sonuçta.
Hepinize iyi forumlar. Mesajı Paylaş
Þehit Piyade Yarbay İlker Çelikcan. Saygı ve Rahmetle.

Site mi hızlandı, yoksa bana mı öyle geliyor? Mesajı Paylaş

24 Ocak kararlarını inceliyorum.
bu kararlardan sonra  petrol ve gaz kuyruğu bitmiş;  ama  yağ kuyrukları filan da bitmiş.
petrol dövizle alındığından,  ülkeye döviz akışı başlayınca  petrol  ithalatı da başlamıştır  diye bir mantık yürütme yaptım;  fakat  yağ  kuyruğuyla  24  Ocak kararlarını  birbirine bir türlü bağlayamadım.
şu  işin aslını  bilen  birisi anlatıversin.
nedir bu 24 Ocak?
yağ  kuyruğuyla,  bankerlerle ilgisi  ne?
dış  mütahitlikle  ilgisi  ne?

Mesajı Paylaş

kendimi mevcut siyasi partilerden bu denli uzak hissettiğim bir dönem hatırlamıyorum;  üstelik apolitik de değilim.
sizde de var mı  bu his?
Mesajı Paylaş

Galler'e penaltıyı atsak iyiydi
  Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

http://youtu.be/2DqmwYMlEgg?si=8ToK09B1Hmp3yRsR

Bir bu eksikti fenatil diye birşey varmış ve ülkemize ulaşmış Mesajı Paylaş

Kara renkli kardeş forum çok kan kaybetti bu sene bilmem farkında mısınız. Malum şahsın disiplin anlayışı forumu söndürdü iyice maalesef. Buraya bakıyorum 5-10 konu da yorum varken orada bir iki konuda yorum oluyor onlarda giriş seviyesi bilgiler hep. Forumumuz idaremizin önderliğinde çok şükür gümbür gümbür ilerliyor. Yeni formatı da bu yönde çok iyi olacak. Youtube videoları eklenmesi copy past yapabilmemiz filan çok medeni oldu forum inşallah. Nitelikli insanları forumumuza davet etmemiz lazım.  Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Niye kara renkli diyorsun? TRM en çok katılımcı olan forumdu. Herkes bir şeyler öğrendi veya öğretti. Şimdilik her kesime açık aktif forum biz gibiyiz ama katılımın bu kadar az olması düşündürücü. Sosyal medyada savunma sanayi ile alakalı yayın ve programlar arttı. Takipçi kitle biraz oraya kaydı gibi. Mesajı Paylaş
DÜNYADA BÜTÜN GERCEKLER 3 MERHALEDEN GECER.
1. iLK BAÞLARDA HAFİFE ALINIR ÖNEMSENMEZ
2. ARKASINDAN ÞİDDETLİ BİR DİRENİÞ VE BASKIYA UĞRAR.
3. EN SON TAM BİR DOĞRU OLARAK KABUL EDİLİR..

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz