Sohbet odası

Başlatan Hawkerx, 22 Ocak 2011, 00:30:23

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alıntı yapılan: Mehmet75 - 27 Şubat 2025, 18:36:25PKK kapsamındaki tüm silahlı gruplara silah bırakma ve otonomi talebi olmada kendini fesh etme çağrısı bebek katili tarafından yapıldı.

Metinde gerek analizi gerekse dili açısından yanlış görmedim  ve bu çatışmanın bir tarafı olarak şahsen olumluyorum.

Ancak sonuçları itibarı ile Suriye,Irak ve İran coğrafyasındaki oluşumları da kapsaması ve tüm Kürt nüfusunun da aynı demokratik haklar ve garantiler ile bir otonomi talebi olmadan Türkiye'ye katılması veya bağımsız bir Kürt devleti olursa ancak nihai barış olabilir diyorum.

Dışarıda kalan Kürt nüfus ağırlıklı bölgelerde çözümsüzlük ve devlet otoritesi eksikliği devam ettikçe bugün pkk kapanır yarı Rkk başlar.

Şahsi tercihim tüm kürt bölgeleri Türkiye sınırlarına girmesi ve halklarının da anayasal vatandaş statüsü ile kazanılması olur.

Enerji, su, demokrasi , terör sorunu kalmamış 1 milyon kilometrekare toprak ve 100 milyon nüfus yani kısaca doğudaki misakı millinin tamamlanması ile bu sürecin tamamlanmasını tüm bölge sakinleri açısından içtenlikle diliyorum.

Hep plakalarla yapıla espiriyi askeri bir mantıkla yapayım;

6.kolordu Halep, 7.kolordu rakka, 10.kolordu Musul, 11.kolordu Kerkük,8. Kolordu Urmiye, 9.kolordu Tebriz diyorum.

Heh işte buna BOP deniliyor , güzel analiz yapmışsınız... Bunu da hüloooğcu kitleye Osmanlı geri dönüyor diye yuttururlar...
Mesajı Paylaş

Rahmetli Bülent Ecevit demişti, bu apoyu neden bize verdiler hiç anlamadım diye, bugünleri görebilse idi o zaman anlardı neden Aponun bize verildiğini. Ama israil ile komşu olmak çok da fena olmayabilir, belki o zaman huzur bulabiliriz, en azından güney sınırımızda Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: DelKu - 27 Şubat 2025, 20:00:32Rahmetli Bülent Ecevit demişti, bu apoyu neden bize verdiler hiç anlamadım diye, bugünleri görebilse idi o zaman anlardı neden Aponun bize verildiğini. Ama israil ile komşu olmak çok da fena olmayabilir, belki o zaman huzur bulabiliriz, en azından güney sınırımızda

İsrail'in hangi komşusu huzur içerisinde ki! Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Sn.Başkan 90 lar gibi olursak bizde rahat ederiz,90'larda ara çok iyiydi. Mesajı Paylaş

Ne zaman askeri ve siyasi olarak sıkışsalar bir ateşkes, silah birakma,  eylemsizlik, çekilme gibi demecler verip toparlanmak ve konjonktürun kendilerinin lehine dönmesi için zaman kazanmaya çalışıyorlar...

Suriyede actiklari alani resmilestirebilmek için zaman kazanma cabasi...silah biraktik Suriye'de kurulan yeni duzende özerklik müzakere ediyoruz Türkiye bize müdahale etmesin diye uluslararası alanda propaganda yapabilmek için...

En azindan benim degerlendirmem bu...
Mesajı Paylaş
What is steel compared to the hand that wields it?

Ssb Başkanı
@halukgorgun
 savunma ve havacılık sanayii ile ilgili bilgiler paylaştı:

*2024 toplam cirosu ~15 milyar USD.
*2024 ihracat cirosu ~7,1 milyar USD. Bunun 3,7 milyar USD'ı Avrupa ve Amerika'ya.
*Her yıl Ar-Ge'ye ayrılan miktar ~3 milyar USD.
*Son 2 yılda imzalanan sözleşme miktarı ~20 milyar USD.
*SSB koordinasyonunda yürütülen proje sayısı ~1.100.
*Sektörde çalışan firma sayısı ~3.500. Avrupa'nın tamamında ~2.800 firma var.
*Sektörde çalışan kişi sayısı ~100.000.
*Sektörde yaş ortalaması ~34.
*Türkiye dünyada en fazla ihracat yapan 11. ülke.
*Türkiye dünyadaki tüm savunma ihracatının ~%1,6'sını yapıyor.
*2018'den beri dünyadaki büyük İHA pazarının ~%65'i Türkiye'ye ait. Mesajı Paylaş

Konya ovasının 3te1 e yere kadar Tüm Türkiyenin 87 milyonluk nüfusun her hanesini 3 kişilik varsayarak 400 M2 bahçeli ev verdiğiniz zaman kaplayacak alan...

Göya nüfus çokmuş pehhh.

Başka örneklerde var Hollanda nın nüfusundan fazla tarım ürünü üretmesi gibi. Mesajı Paylaş

Türkler göt göte yaşamayı seviyor bence. Didim de yazlık havuzlu garajlı bahçeli villa yapıyorlar iki villayı sırt sırta inşa ediyorlar illa birine yaslanacak o sıcaklığı hissedecek. Bende apartmanı seviyorum mesela bence apartmanda yaşamak büyük özgürlük. Düşünün müstakil eviniz var yanda bir komşun karşıda bir komşun onlarla akraba olmak gerek vıcık vıcıklık bence hiç huzurlu değil. Hatta apartmanda yetmez en az 10 katlı olması lazım 4 katlı apartmanda da akraba gibi oluyor insanlar. Benim ev 60 daireli binada karşı dairedekini bile tanımıyorum maksimum huzur bu bence
Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Alıntı yapılan: Denizci16 - 28 Şubat 2025, 20:24:40

Konya ovasının 3te1 e yere kadar Tüm Türkiyenin 87 milyonluk nüfusun her hanesini 3 kişilik varsayarak 400 M2 bahçeli ev verdiğiniz zaman kaplayacak alan...

Göya nüfus çokmuş pehhh.

Başka örneklerde var Hollanda nın nüfusundan fazla tarım ürünü üretmesi gibi.

Deprem ülkesiyiz malum,
Şu sisteme bir geçsek, depremdeki can kaybı en az 100 de birine düştüğü gibi şehirlerde daha yaşanılası hale gelir Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz