Tarihte yapılmış en acayip silahlar

Başlatan RekarnO, 02 Şubat 2011, 13:23:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Bir silah geliştirme uzmanının yapacağı buluş bir ulusun kaderini değiştirebilecek kadar önemlidir. Bununla birlikte akla gelen her fikre de bel bağlamamak lazım. 

Savaşta yenilikçi düşünceler çoğu zaman zafer yada hezimet arasındaki farklı belirleyici oluyor. Savaşan bir ulusun tüm kaynaklarını aktardığı araştırma geliştirme uzmanları gidişatı değiştirebilmek sürekli yeni icatlar yapmak zorundaydı ki bunlardan bazıları kaçınılmaz olarak biraz fazla sivri zeka fikirlerden oluşuyordu. İşte size tarih boyunca geliştirilmiş en garip ve ekstrem 10 farklı silah.


Anti Tank Köpekleri

Savaş bazen oldukça acımasız bir hal alabiliyor, özellikle savaşılan taraf da acımasızsa. Anti Tank Köpekleri Sovetler tarafından geliştirilmiş ve söylenenlere bakılırsa 300 kadar Alman tankını imha etmiş bir silahdı. Köpeklere tankların altında yiyecek aramaları öğretilmişti ve köpekler savaştan önce aç bırakılıyordu. Köpeklerin sırtlarında bomba yüklü bir çanta vardı ve bu çantanın üzerinde de bir tetik mekanizması bulunuyordu. Böyle köpek tankın altına girdiğinde mekanizma tetikleniyordu ve köpek havaya uçarak tankı da etkisiz hale getiriyordu. Almanlar nihayetinde köpeklere alev silahı ile karşılık verince ve birkaç köpek kontrolden çıkarak savaş meydanını terk edince bu program da sonlandırıldı.



Matkap tank

Tirbüşon tanklar diğer tanklar gibi paletler üzerinde değil de devasa tirbüşon benzeri burgulu silindirler üzerinde hareket ediyordu. Tıpkı elektrikli tornavida gibi altında bulunan zemini dönen burgular ile geriye doğru kaydırıp her türlü arazide ilerleyebiliyordu. Fakat aracın üzerinde seyahat biraz dengesizdi ve hafif olmak zorunda olması onu savaşta kullanışsız kılıyordu.



Köşeden Vuruş (modern corner shot ;) )

Þehir savaşında her köşeyi dönünce düşman ile burun buruna gelmek mümkündür. Bu konuda en ufak bir avantaj bile savaş kazandırabilir. Bundan dolayı askerlere köşerden görüntü sağlayabilecek yada köşeyi dönmeden ateş ettirebilecek silahlar tasarlanmıştı.



Paletsiz Tank

Tsar tank Rus yapımı iki tekerli ve 8 metre uzunluğa sahip bir savaş aracıydı. Büyük ve ağır silahların monte edildiği bu tank paletsiz birkaç tanktan biriydi ve her türlü engeli aşmak üzere tasarlanmıştı. Fakat tasarım oldukça hantaldı ve pek çok şey öngörülememişti. Savaşta kullanılamayacak kadar kötü olması sebebiyle proje rafa kaldırıldı.



Hava Barajı Balonları

Baraj balonlarından yüzlercesi II. Dünya Savaşı sırasında şehirlerin üzerinde asılı kalmak üzere bağlanıyordu. Uçan mayınlar gibi çalışan bu balonlar düşman bombardıman uçaklarının sorti yaparak bombalarını bırakmasını engelliyordu. Uçak alçaldığında balona, kablolarına yada üzerinde yüklü bulunan yanıcı mekanizmalara çarpma tehditi altındaydı




Yarasa Bombaları

Bu yarasa bombalarından birtane prototip yapılmış olması bile şaşırtıcı ama bu fikir hayata geçirilmişti. Fikir basit, her bir yarasaya ufak bir yanıcı bomba bağla, yarasaların vücut ısılarını bomba içerisinde iyice düşür ki kış uykusuna yatsınlar, daha sonra düşman şehri üzerinde bombayı serbest bırak, belli bir zaman sonra tüm yarasalar patlasın ve etraflarını ateşe versinler, nihayetinde şehir boyunca devasa bir yangın çıksın. Bu yenilikçi silah için Meksika'da yaşayan boş kuyruk tipi bir yarasa kullanılmıştı.




Uzaktan Kumandalı Mayın

Goliath kumandalı mayın uzaktan kumanda edilebilen ve 90 kiloya yakın patlayıcı taşıyabilen bir anti tank mayınıydı. Bu mayın bir mühendis tarafından kontrol ediliyordu ve düşman hatları arasında ilerleyip hedefe vardığında uzaktan patlatılabiliyordu. Alman icadı olan bu mayınlar II. Dünya Savaşı sırasında tüm cephelerde kullanıldı. Müttefikler bu mayına böcek tank ismini takmışlardı.



Uçan Jipler  8)

Uçan Jip her türlü zemine inebilen hafif bir helikopyer ihtiyacına karşılık olarak tasarlanmıştı. Birkaç farklı prototip üretildi fakat hiçbirisi seri üretime geçmedi. Fikir her ne kadar dahice görünse de aracın aptal görünümü savaş sırasında böyle bir aracın ne kadar kullanışsız kalacağının bir kanıtıydı.




Uçan Hava Üsleri

Uçan uçak gemileri savaş zamanının en gözde bilimkurgu malzemelerinden biriydi. Uçan giysi yada arabalar gibi bu fikir de hiçbir zaman hayata geçmedi. Böyle bir gemiyi vurup düşürmek çok kolay olurdu, motorları aşırı miktarda yakıt tüketirdi ve az birkaç avantajının yanında bir kitap dolusu dezavantajı olurdu.



Briketten Gemi

II. Dünya Savaşı'nın sonlarına doğru açığa çıkan metal kıtlığı Habbakuk projesinin doğmasına neden oldu. Proje tamamen briketten yapılma bir uçak gemisinin imali üzerineydi. Briketler buz ve talaştan imal edileceklerdi ve bu ucuz malzeme ile devasa gemilere yapılabilecekti. Düşman ateşine dayanabilecek kadar kalın olacak ve kolayca tamir edilebilecekti. Bu gemilerden herhangi biri gerçek olamadan savaş sona erdi.


KAYNAK

http://www.issizada.org/tarihten/86/tarihte-yapilmis-en-acayip-silahlar

Mesajı Paylaş
  • Gösterim 6,908 
  • Askeri Tarih
  • 4 Yanıtlar



Uçan Jipler ve Köşeden vuran silahlar ilginç :D

Modern Corner Shot ları adamlar yıllar öncesinden bulmuş



Mesajı Paylaş

Bazıları komik bazıları ilginç bazıları akıllıca şu vida gibi dönen tank hoşuma gitti bir ara ninja kaplumbagalarda vardı delip ilerliyorlardı.Acaba bir harekat yapsan yerin altından denizaltı gibi güzel olmaz mı? Mesajı Paylaş

Bunlar nasıl?





T-34/85 taretlerini ukraynalılar gemiye montelemiş :D




Þunuda ekleyelimde gülelim biraz :D

Mesajı Paylaş

Uçan hava üssü ve uçan jeep gerçekten güzelmiş. Jeep konusu şimdiler de bile gündemde. Malum amerikalıların uçuk fikirleri.. Mesajı Paylaş


Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz