Hms Invincible gemisi Türk firmaya satıldı

Başlatan Tuco, 09 Şubat 2011, 12:12:45

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

İngiltere'nin ünlü uçak gemisi HMS Invincible, İzmir'de faaliyet gösteren bir Türk firmasına satıldı. İzmirli Leyal Gemi Söküm firması, Falkland Savaşı'nda yer alan ünlü İngiliz uçak gemisi HMS Invincible'yi satın aldı.

İngiltere'nin ünlü uçak gemisi HMS Invincible, İzmir'de faaliyet gösteren bir Türk firmasına satıldı. İzmirli Leyal Gemi Söküm firması, Falkland Savaşı'nda yer alan ünlü İngiliz uçak gemisi HMS Invincible'yi (Yenilmez HMS) satın aldı.

İngiltere'de restoranlar zinciri sahibi olan Çinli iş adamı Lam Kin-bong, gemi için 8 milyon dolar teklif etmişti. Çinli iş adamının gemiyi Çin'de uluslararası bir okula dönüştürmek istediği açıklanmıştı. Ancak İngiltere Savunma Bakanlığı Sözcüsü yaptığı açıklamada, Leyal Gemi Söküm firmasının teklifinin kabul edildiğini ve bu işi çevresel açıdan uygun olarak yapacağını söyledi. Leyal firması, daha önce de İngiliz Kraliyet Donanması'na ait Cardiff, Newcastle, Glasgow ve RFA Oakleaf gemilerinin söküm işlemini yaptı. HMS Invincible'nin demirli olduğu Portsmouth Limanı'ndan Mart ayı sonlarında ayrılması ve Nisan ayı sonlarında Türkiye'ye ulaşması bekleniyor. Geminin söküm işleminin 8 ay sürmesi ve yıl sonunda tamamlanması bekleniyor. 20 bin ton ağırlığındaki HMS Invincible, 22 uçak taşıma kapasitesi ile küçük uçak gemisi sınıfında bulunuyor.

Kaynak: http://www.denizhaber.com.tr/guncel/33001/hms-invincible-gemi-turk-unlu-ucak-izmir-firma-satildi-cin-sokum-isadami.html Mesajı Paylaş
  • Gösterim 34,171 
  • Yabancı Deniz Sistemleri ile İlgili Haberler
  • 72 Yanıtlar

Onu deniz kuvvetleri alsa, Güzel bir modernizasyona tabii tutsa havadan uçak gemimiz olsa veya hiç olmadı gemi inceleyip önemli tasarım ve üretim tekniklerini ilerideki muhtemel bu tür gemi inşaası için kaynak olarak kullansa hadi o da olmadı Sivil amaçlar için düzenleyip insani yardım gemisi yapsak olmamı ?

Bence olur..  ;) Mesajı Paylaş

Geçtiğimiz hafta , işim sebebiyle bir parça bakmak için , Aliağa gemi söküme gitmiştim,su topu bile vardı.En sonunda bir uçak gemiside geliyor. Invincible geldiği zaman bir fırsat bulup tekrar gitmeyi planlıyorum.Gittiğimde fotoğraf çeker siteye eklerim... Mesajı Paylaş

İngiliz milliyetçiler pek sıcak bakmıyormuş bu işe.Müze olmasını istiyorlarmış. Mesajı Paylaş

Parasıyla değil mi kardeşim, İster satarız ister parçlarız. (sanki kendi malımmış gibi yazdım :D)

Kim takar ingiliz milliyetcileri.. Mesajı Paylaş

O değilde adı pek duyulmamış bir şirketin eskide olsa koskoca uçak gemisini alacak sermayeyi nası bulduğunu anlamadım. Mesajı Paylaş

ELLER YUKARI HERÞEY AJAN SHEPPARDIN KONTROLU ALTINDA. [SGA 5X19-VEGAS] (STARGATE ATLANTİS CSI VERSİON EPİSODES)

Gemilerin hurda fiyatlarını belirleyen konu,gemilerin lightweightleridir.lightweight ton başına konjonktüre göre belli bir tutar ödenerek gemi sökümcüler tarafından satın alınır.

Ekonomik kriz nedeniyle navlun piyasası çok düştü ve bu da gemi sökümcülerin daha düşük fiyatlarla gemi satın almalarını sağladı.

Þu anda ton başı yaklaşık 310 USD gibi bir tutara gemi alınıyor.Ve bu düşük rakamlarla bahse konu firmaların bu boyutta gemileri alabilecek ekonomik imkanlara sahip olması muhtemel... Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Tuco - 10 Şubat 2011, 14:30:02
Gemilerin hurda fiyatlarını belirleyen konu,gemilerin lightweightleridir.lightweight ton başına konjonktüre göre belli bir tutar ödenerek gemi sökümcüler tarafından satın alınır.

Ekonomik kriz nedeniyle navlun piyasası çok düştü ve bu da gemi sökümcülerin daha düşük fiyatlarla gemi satın almalarını sağladı.

Þu anda ton başı yaklaşık 310 USD gibi bir tutara gemi alınıyor.Ve bu düşük rakamlarla bahse konu firmaların bu boyutta gemileri alabilecek ekonomik imkanlara sahip olması muhtemel...
o zaman  bu alınan  geminin boş ağırlığı  40 000 ton  olsa  12.5 milyon  dolar  para karşılığında  alınmıştır   yenisini  yapmaya  kalksan 1 milyar doları  rahat  aşar. Mesajı Paylaş

Geminin deplasmanından(taşırdığı suyun ağırlığı) , kargo , bunker(yani yağ yakıt) ağırlığını çıkardığınız zaman lightweight'i buluyoruz.Geminin particularına bakmadım ,bu nedenle lightweightini bilmiyorum ama belirttiğiniz rakamlara yakın olabileceğini tahmin ediyorum sayın Enes... Mesajı Paylaş

Kosgeb ve bankalardan kredi çekersem 15 Milyon dolar kadar, 12 sini gemiye 3 ünü de modernize için tersaneye versem. Sonra bu gemiyi 450 milyon dolara satsam nasıl olur?  ;) Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz