Hms Invincible gemisi Türk firmaya satıldı

Başlatan Tuco, 09 Şubat 2011, 12:12:45

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

@SKYWOLF çinin varyag' hurdasına neler yaptığını biliyoruz. Varyağın boğazdan geçtiği günler dün gibi aklımızda...

Ticaretimiz artıkça uçak gemisine (iha gemisi) olan ihtiyacımız gün yüzüne çıkacak.  Öncelikle milgemlerin inşaası bitecek sonra tf100, tf2000 yapacağız ondan sonra uçak gemisini konuşabiliriz. En iyimser tahmin 2025/2030+ lu yıllar... Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: tr(b) - 11 Şubat 2011, 14:50:02
@SKYWOLF çinin varyag' hurdasına neler yaptığını biliyoruz. Varyağın boğazdan geçtiği günler dün gibi aklımızda...

Ticaretimiz artıkça uçak gemisine (iha gemisi) olan ihtiyacımız gün yüzüne çıkacak.  Öncelikle milgemlerin inşaası bitecek sonra tf100, tf2000 yapacağız ondan sonra uçak gemisini konuşabiliriz. En iyimser tahmin 2025/2030+ lu yıllar...

İlk tf-2000 sonra tf-100 Mesajı Paylaş

ELLER YUKARI HERÞEY AJAN SHEPPARDIN KONTROLU ALTINDA. [SGA 5X19-VEGAS] (STARGATE ATLANTİS CSI VERSİON EPİSODES)

Varyag ile bu gemi bir mi yahu? Biri senelerce kullanılmış, diğeri Rusların zor durumu nedeniyle öylece kalakalmış. Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

farketmez ya ha öyle ha böyle üstüne bir cila bir boya yeter
Varyag 1985 yapım sonuçta Mesajı Paylaş

Varyag 85 yapımı ve tamamlanmamış bir gemiydi. İngiliz gemisi ise aksine senelerce kullanılmış ve kullanım ömrünü doldurmuş bir gemi. Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

@Hawkerx o gemilerin inşaası bitmeten demek istedim sıralamaya takılma.

Milgemi yaparken bile nekadar zorlandığımızı hepimiz az çok biliyoruz. Uçak gemisi tecrübemiz hiç yok, başlasak bile nekadar zorlanırız siz düşünün. Sıfırdan başlamak yerine kopya ederek başlamak daha mantıklı. Mesajı Paylaş

biraz iddaalı  olacak  ama  milgemi  yapabildiysek  bir  uçak  gemiside  yaparız , içindeki sistemler  neredeyse  aynı  tek büyük  fark  boyutları  ve bu  gemiyi  yapabilecek  bir  tersane, yani  yaparız , yaparız  ama bununla  bitmez ki;
1 adet  refakat edebilecek  gemi  en azından  yüksek  tonajlı bir  fırketeyn  gerekir , çok sayıda  uçak  gerekecek , bir miktar  helikopter  gerekecek  ve  en  önemlisi bu geminin  bakımının  yapılabileceği  düzeyde bir  tersane konaklaması  için  özel bir liman  gerekir , bütün bunların  maliyeti  bize  milgemden  daha  fazla  bir  fatura çıkarır  ,  açık  denizlerde  gezmek  amacıyla  yapılan  bir  donanmanın  bize  getirisi  acaba  maliyetine  değermi  bilemiyorum ,  yani biz  bu  hurdayı adam  etsek  bile  bizim altından  kalkabileceğimiz  bir  bedeli  aşacaktır ,  caydırıcılığını  düşününce  bende istiyorum ama ,  elimizdeki  projelerimizi  bir  gerçekleştirelim  daha  sonra  uçakgemisi  konusunda  düşünürüz.
tf-2000 daha  başlamadı   havuzlu  çıkartma  gemisi bunun  yanında  milgem  ve  bazı  küçük  alımlarıda  düşününce  oldukca maliyetli  bir  yenilenme  aşamasındayken  uçak  gemisinin  altından kalkamayız.
Mesajı Paylaş

Uçak gemisi orta vadede bana uzak geliyor ama bu hızda sürekli seyredersek bundan 10 yıl sonra durum çok değişir..

Bizim şu durumda en çok ihtiyaç duyduğumuz gemi LHD türevi gemilerdir. Çok büyük birşey olmasına gerek te yok, nitekim dünyanın en karışık yerlerine saatlerle ifade edilecek zaman diliminde uzaklıktayız.

yine de bu hurda gemiyi kullanma gibi bir hayal kurabiliriz. Gönül ister tabii bu tür şeyler yaşıyalım. Neden eski hatta hurda da olsa bir uçak gemimiz olmasın? Zira hadi imkansız oldu da bu gemi için bizim düşündüklerimizi başkları yani devletimizde düşündü ve bu gemiyi bize kazandırdı diyelim. İşte bu noktada bu gemi bize çağ atlatır. En basitinden bu tür gemiler için doğacak bir tersane ihtiyacı olacak. Tabii tersane temini sağlanır bu yolla. sonra o tersane de kendi uçak gemimize kadar üretiriz.

Bunlar hayal ama en azından bunlar yapılabilir. Hatta önceden dediğim gibi bu gemiyi mühendislerimiz inceleyip muhtemel gelecek gemilerimiz için ilham ve tasarım kaynağı olarak kullanılabilir.

beyin fırtınası gibi oldu ama insan düşünmeden de alamıyor kendini. Böyle bir fırsat yüzyılda birkaç kere gelir insanın ayağına.
(bu yazıları bir yetkili okuyorsa şimdiden söylüyeyim, Elinizi çabuk tutun :D) Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: RekarnO - 11 Şubat 2011, 15:53:33
Uçak gemisi orta vadede bana uzak geliyor ama bu hızda sürekli seyredersek bundan 10 yıl sonra durum çok değişir..

Bizim şu durumda en çok ihtiyaç duyduğumuz gemi LHD türevi gemilerdir. Çok büyük birşey olmasına gerek te yok, nitekim dünyanın en karışık yerlerine saatlerle ifade edilecek zaman diliminde uzaklıktayız.

yine de bu hurda gemiyi kullanma gibi bir hayal kurabiliriz. Gönül ister tabii bu tür şeyler yaşıyalım. Neden eski hatta hurda da olsa bir uçak gemimiz olmasın? Zira hadi imkansız oldu da bu gemi için bizim düşündüklerimizi başkları yani devletimizde düşündü ve bu gemiyi bize kazandırdı diyelim. İşte bu noktada bu gemi bize çağ atlatır. En basitinden bu tür gemiler için doğacak bir tersane ihtiyacı olacak. Tabii tersane temini sağlanır bu yolla. sonra o tersane de kendi uçak gemimize kadar üretiriz.

Bunlar hayal ama en azından bunlar yapılabilir. Hatta önceden dediğim gibi bu gemiyi mühendislerimiz inceleyip muhtemel gelecek gemilerimiz için ilham ve tasarım kaynağı olarak kullanılabilir.

beyin fırtınası gibi oldu ama insan düşünmeden de alamıyor kendini. Böyle bir fırsat yüzyılda birkaç kere gelir insanın ayağına.
(bu yazıları bir yetkili okuyorsa şimdiden söylüyeyim, Elinizi çabuk tutun :D)
dediğim  gibi  tek  sorun  maliyeti , para olsa  hepsi  yapılır. Mesajı Paylaş

İtalya gibi bir şeyler yapsak olabilir bence. İtalya'nın da görünürde ihtiyacı yok. Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz