Yunanistan Silahlı Kuvvetleri Ve Genel Envanteri

Başlatan Hawkerx, 09 Şubat 2011, 18:12:18

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Yahu, demografik olarak bu adamlar eriyorlar zaten. Rahat bırakın bir yol şu Hellas'ın ihtiyarlarını, huzur içinde ölsünler.

Amma kafayı taktınız he. Mesajı Paylaş

Daha önce de dile getirmiştim bunu.

Yunanistan İstanbul'un yarı nüfusuna sahip, giderek yaşlanan, ciddi bir sanayi altyapısı olmayan çarklarını AB'den gelen paralar ve turizmle döndüren bir ülke.

Lakin yöneticileri kendilerini süper güç sanıp deliler gibi silahlanıyorlar. Geçen gün Dendias dallaması kalkmış Türkiye'nin Çelik Kubbe projesinden sonra biz de kendi kubbemizi kuracağız diye bir paylaşım yapmış sosyal medyada.

Adamlar ne yaparsak aşırıp cevap verme derdindeler. Bırakalım yine batsınlar. Türkiye'de silahlanıyor ve artık çoğu ürünü kendisi üretiyor. Para sağ cebimizden sol cebimize giriyor. Lakin Yunanistan her yıl milyarlarca doları Fransa'ya, Almanya'ya, Amerika'ya akıtıyor. Bu yolun sonu yine ekonomik krizdir. Birkaç sene sonra bir bakmışız Yunanistan ekonomisi yine darboğaza girmiş o ara F-35'lerden falan bile vazgeçmiş olabilirler hiç şaşırmam.

Türkiye neden Yunanistan'la savaşa girsin ki? Bunlar silahlanmak için kendi uydurdukları paranoyalar. Kaldı ki nüfusu senden 9 kat fazla bir ülke var karşında. Yunanistan'ın 2024 milli gelir tahmini 252 Milyar dolar, Türkiye'nin 1,34 Trilyon dolar. 5 kattan fazla büyük bir ülke karşındaki.

Hayır kendileri bile biliyor bir savaş durumunda cephanelerinin 1 hafta bilemedin 10 gün yeteceğini. Ama bırakalım silahlansınlar. Yunanistan geleceği olmayan bir ülke. 2050'de tahmini nüfusu 1,5 milyon azalıp 8,8 milyon olacakmış.  2100'de falan 5 milyon kalırlar. Kurdun karşısındaki bir kediden farksız Yunanistan. Mesajı Paylaş

Yanılıyorsunuz ben bunu on yıldır söylüyorum eski yeni bu forum dahil her yerde ve dediklerimde işaretler vermeye başladı yavaş yavaş
Yunanistan evet kendini salmış bir ülkedir ama öyle acınası geleceği olacak bir ülke farz etmek için hiç bir sebep yoktur. Bilakis Yunanistan bugünden daha iyi olma ihtimali çok olan bir ülkedir. Toprakları bizimle mukayese edince küçük gelebilir ama aslında büyükçe bir ülke sayılıyor. Coğrafyası keyiflidir mutlu olunabilecek bir şanslı ülkedir. Nüfusu bize göre azdır ama 10 milyonu aşan nüfus bir ülkeyi kalkındırmaya yeterlidir. Nüfus azalıyor olabilir her ülkenin zaten azalıyor ama lazım olunca şartlar olursa üremek nedir ki en basit ve keyifli şeydir Yunanlılarında üremeyi hepten unutacağını sanmıyorum. İnsan kaynağı harekete geçirilebilir insan kaynağı olarak bakılınca iyidir. Diasporası vardır kendi üniversiteleri gençleri önlerine proje koysan altından kalkabilecek yetenektedir.

Gelecek çıkarımımı buraya tekrar aynı yazıyorum. Yunanistan savunma sanayi İsrail den daha gelişmiş bir savunma sanayi olacak bizim şahit olabileceğimiz bir gelecekte. Türkiye onlara hem rol model oldu hem moral verdi hem motivasyon verdi. Hep iddia ettiğim şey önce bizim SİHA avantajımızı kolay bir proje olarak başlatacaklar sonra ona mühimmat yapacaklar sonra başarının tadını bir alacaklar gemiden füzeye uçağa elektroniğe radara mühimmata hafif silaha her şeyi üretecekler. Verimsiz gelebilir size ama değil hem Avrupa pazarı hem batı pazarı onlara gereken açılımı sağlayacak ortak projelere girecekler diasporayı kullanacaklar. Yunanistan tüketici ürünlerini arabayı televizyonu üretemiyor ama silah üretebilir bu onun kalkınma lokomotifi olabilir. Şimdi iha yapmaya çalışıyorlar dediğim oluyor sonrası yağacak korkarımki. Biz hep bu kısa sürede eriştiğimiz savunma sanayi üstünlüğünü ilelebet koruyacağız sanıyoruz ama bir bakacağız seyir füzesi balistik füze elektronik harp üreten bir Yunanistan olacak karşımızda. Ben Yunan kralı olsam Yunanistan ı 20 yılda İsrail yaparım savunma sanayisi olarak.

Ama neyse ki uçuk kaçık akıl almaz ütopik hayalleri olanlar bizler değiliz onlar. İstanbul'u almak için silah üretmek yetmez atom bombası filan yapmak lazım işleri zor yani. Biz alacağımızı zamanında almışız en büyük Türk Atatürk sayesinde çok şükür. Bize biraz zinde kalmak fazlası ile yetecek gelecekte. Ama seyir füzesi osu busu olan bir düşman 12 mile çıktım dese ne yaparız o soru işareti. İsrail mesela düşünün 12 mil e egede kara sularını çıkartsa ne yapardık. Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Cumhuriyet kurulduğu zamanlar Yunanistan ve Türkiye ekonomik ve nüfus olarak denk ülkeler. Yunanistan kabaca 6 milyon biz de 10 milyon nüfustaydık 1920'lerde (hatta bizim nüfusumuzu abarttığımız iddia edilirdi batılı kaynaklarda), milli hasıla olarak bizden daha iyilerdi. Bugün bize kendilerini rakip görmeleri biraz da bunun mirası. Ama yıllar yunanlara acımadı, nüfus olarak 8.3 ekonomik olarak 5.3 katlarıyız 2024 itibariyle. Daha keskin bir istatistik vereyim, Yunanistan'da 0-14 yaş grubunda sadece 1.4 milyon kişi varken biz de 20 milyon kişi var, yani aradaki makas giderek açılacak ilerde. Yüzlerce sektör içinde, bu 1.4 milyon kişiden kaç kişi kalacak savunma sanayinde istihdam edilebilecek?

Putty değil İskender bile yattığı yerden gelse kurtaramaz yunanlıları bu nüfus dinamigiyle. Nüfus artırıcı teşvikler büyük bütçelere rağmen sonuç vermiyor batılı ülkelerde, yunanlar olmayan paralarıyla nasıl nüfusu arttıracaklar? Mesajı Paylaş

Yunanistan'ın nüfusu küçük değilki 12 milyon daha ne olacak iyi nüfus. Yüz ölçümüde İtalya ya yakın nerdeyse bu yüz ölçümü ile 50 milyona kadar nüfusu rahatlıkla barındırabilir. Türkiye ninde nüfus artış hızı dramatik rakamlara geriledi iş yaşlanmaya gelince 100 milyonun yaşlısı 12 milyonun yaşlısından daha büyük derttir gelecek açısından. Yunanistan için güzellikler dilemiyorum ama ihtimal dahilinde olacak olan şeyleri söyledim kendimce bir mantığa dayadım o iddialarımı ben. Şunu demedim Yunanistan araba üretim üssü tüketici elektroniği üssü makine üretim üssü olacak demiyorum. Ama savunma sanayi için bizim sayemizde bir umut var onlar için. Bizimle yarış onların dinamiklerini etkileyecek ve illa bir yerde ulusal çabaya dönecek bu. Siha üretmek zorunda kalacaklar çünkü alınması zor ve buna başladılar bile. Amerikadan Selçuk Bayraktar ın profu olan akademisyeni getirdiler iha yapmaya çalışıyorlar. TB2 boyunda belkide daha büyük ne çıkacak belli değil. Diyaspora insan kaynağı işte bu mesela hep dediğim şey dakka bir gol bir.

Yunanistan için tek kalkınma şansı silah sanayidir. Çünkü bu sanayi niş bir sanayidir biraz butik üretimdir robotlar top sahası kadar tesisler binlerce işçi filan böyle verim kaygıları yoktur küçük tesislerde küçük kadrolar ile büyük işler yapılır ve bu çaba sonra tıp cihazları gibi makine gibi niş alanlara dallanır. İsrail örneği gibi yani araba tv üretmiyor makine gemi üretmiyor ama ciddi bir sivil sanayi ihracatı üretimi gelişti. Yunanistan bu miskinlik ile bir otomotiv ülkesi filan olamaz ama kalkınmasını silah sanayine akıl eder kaydırırsa olur yani. Tabi nüfusun yarıdan çoğunu Atina gibi cehennem sıcağına koyunca kalkınmakta zor yani

Bu proje yani. Bunun tadını ulusal coşkusunu bir sevecekler başarma hissi onları devam ettirecek göreceksiniz. OIndan sonra milli gemi idare sistemi Genesis gibi yani başlayacak bu kesin yol haritası yani akıl gereği. Sonra mühimmat radar filan çığ gibi büyüyecek çünkü imkanları da paralarıda var AB pazarı da var ambargolar sıfır oh ne ala. Bu silah endüstrisinin çoğu kısmı çok butik işlerdir mesela SOM füzesini Yunanistan küçücük bir yerde üretebilir Fransa dan gırla motor Almanya dan optikleri alır yazılımı kendi yapar diyaspora da istemediğin kadar Yunan akademisyen mühendis var çağırır ama kendi insan kaynağı bile yapabilir. O kadar kolayki Yunanistan da silah üretmek bizimle mukayese edince. Bizde İTÜ ODTÜ Boğaziçi var onlarda yokmu sanıyorsunuz. Biz çok daha taşları yerine oturmuş bir ülkeyiz ama onlarında batı dayanışması var teraziye vurunca bir nebze endüstriyel ve insan kaynağı dezavantajı telafi edilebilir. Arap emirlikleri bile hırslanınca neler başardı çöl ülkesi iken Yunanistan onların yanında Amarikadır. Buraya notumu yazdım 2050 de denizin karşısında karşımızda İsrail kadar savunma endüstrisi olan bir Yunanistan olacak bu kesin. Bizimle bu yarışı hep böyle ağzı açık izlemeyecekler daha şimdiden bütün faşist akil adamları bizde yapalım diye isyan ediyorlar bile görüyorsunuz Youtube da yunan gazeteci filandan.

Mesajı Paylaş

Yunanistan nüfusu 12 milyon değil 10 milyon. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: putty - 18 Kasım 2024, 03:30:31O zaman her şey değişir

Abi bunu sanırım sen paylaşmıştın. Burada nüfusun 10M olmasından ötürü daha büyük bir problem var. Nüfüsun büyük bir kısmı 60 yaş üstü. Nüfusun 2/3'ü 60 yaş üstü olmak üzere. Eğer geleneksel yöntemler ile üremeye devam edersek Yunanistan'ın sonu karanlık. Mesajı Paylaş

Çok şükür ki nüfusun azalması medeniyet ile sağlanıyor bu dünya için büyük bir şanstır. Keşke her ülke Yunanistan gibi azalsa. Zaten de öyle bir gidişat başladı tüm dünyada nüfus azalmasa da nüfus artış hızı her ülkede azalıyor. Bir zaman sonra nüfusu azalmayan ülke kalmayacak dünyada bu gidişata göre.

Benim ilmim bu nüfusun hareketlerini hesaplamaya izin vermiyor ama mantıkan bir zaman sonrasında ölenlerle büyüyenler bir dengeye kavuşacak ve bu yük daha makul olacak. Geçiş döneminde haliyle gençlere çok yaşlı düşecek ama ilelebet böylemi olacak matematik filan hesaplamak lazım Mesajı Paylaş

Nüfusun fazla olması iyi bir şey değil ki! Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz