Yunanistan Silahlı Kuvvetleri Ve Genel Envanteri

Başlatan Hawkerx, 09 Şubat 2011, 18:12:18

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Valla bizim en iyi yapacağımız şey Akıncıyı envantere alıp orta menzilli bir gemi savar füzesi koymamız lazım 2 tane taşısa bile yeter. Mesajı Paylaş
Ayakta ölmek,diz üstü yaşamaktan daha iyidir.

Komutan hocam, bizim şu an yapacağımız en etkili işlerden biri krizi egede yunanın çok turist gelen yerlerine doğru taşımak. Bence maddi kayıp yunan üzerinde silahdan daha caydırıcı olacaktır diye düşünüyorum. Zaten yunan aynı anda, hem ege hep akdeniz ile baş edemez.

Ama dediğiniz gibi, Akıncı ile geriden yapılacak baskı atışları çok caydırıcı olur. Mesajı Paylaş

Alçak uçuşlar yapacaksın oralarda ama sınırlara taciz edeceksin bakın nasıl korkuyorlar bunu desteklemeyen arkadaşlar olacaktır ama adamlar bize hep yapıyor. Artık herkes gergin bir savaş çıksın diye bekliyor millet. Mesajı Paylaş
Ayakta ölmek,diz üstü yaşamaktan daha iyidir.

Sonra bizim kıyılara yakın adaları ablukaya almamız lazım. Böyle adamları serbest rahat bırakırsak onlar bizimle uğraşır. Biz onlara dert açalım ki bizimle uğraşacak imkan ve zamanları olmasın.

Kimse zamanında yunanla pkk nın yediği haltları unutmadan yorum yapsın.  Bu yunan baya bi odunu hak ediyo. Bu yüzden acıma yetime ... Gerisi malum. Acıma yunan a!

Þu an neden atinada bombalar patlamaz, gemiler batmaz, uçaklar düşmez, elektrikler kesilmez, sular bulanmaz, korona azmaz, rafineri yanmaz, limanda ki gübre patlamaz, cephanelik uçmaz v.s v.s. Þimdi olmayacak da ne zaman olacak. Adamlarla gırtlak gırtlağa gelmişiz, hiç arka plan çalışmıyoruz. Mesajı Paylaş

Daha önce kemer sıkma politikaları nedeniyle envanterindeki askeri araçları yenilemeyen Yunanistan, Türkiye'ye karşı kemerleri gevşetme kararı aldı. Buna göre Akdeniz'deki en büyük destekçisi Fransa'dan önümüzdeki 5 yıl içinde 10 milyar euroluk silah satın alacak.



Yunan kurmaylar, biri 2020-2021, diğeri de 2020-2025 için iki ayrı silahlanma programı üzerinde çalışıyor. Yunan medyasına göre hükümet, "Oruç Reis" krizi üzerine, 10 yıl süren ekonomik kriz nedeniyle silahlı kuvvetlerde uygulanan "kemer sıkma" politikalarına son verilmesini kararlaştırdı.

5 YILLIK SİLAHLANMA PROJESİNDE ASLAN PAYI FRANSA'NIN

Hürriyet'ten Yorgo Kırbaki'nin haberine göre; Bu çerçevede ilk aşamada, 1-1.5 milyar Euro harcanarak önemli bölümü uçamaz durumda olan 44 adet Fransız Mirage savaş uçağının yanı sıra, kara ve deniz kuvvetlerindeki arızalı helikopterler için derhal gerekli yedek parça siparişi verilecek. Ayrıca, Almanya'dan satın alınan 214 tipi ve 209 tipi denizaltılar için 33 yeni torpil ile 4 adet Sikorsky helikopteri de satın alınacak. 5 yıllık silahlanma programında da aslan payını Fransa'nın alacağı öngörülüyor.

FRANSA İLE ANLAÞMA 10 EYLÜL'DE

Yunan Hava Kuvvetleri'ne 12 ila 18 adet Rafale tipi savaş uçağının satın alımı için müzakereler sürüyor. Rafale savaş uçakları geçen hafta Doğu Akdeniz'de Fransa, Yunanistan, İtalya ve Kıbrıs Rum yönetiminin katılımı ile gerçekleştirilen ortak tatbikatta yer almıştı. Deniz kuvvetleri için ise 4 fırkateynin modernizasyonunun yanı sıra Fransa'dan yeni fırkateynler (2 ila 2.5 milyar Euro değerinde) satın alınması planlanıyor. Silahlanma programında, Yunanistan'ın destekçileri İsrail ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden de bazı silah satın alımlarının bulunduğu belirtildi. Yunanistan'ın, silahlanma programlarının yanı sıra Fransa ile yeni bir savunma işbirliği anlaşması imzalaması da bekleniyor. Yunan medyasına göre, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis söz konusu anlaşmayı muhtemelen 10 Eylül'de imzalayacak.

https://www.haberler.com/yunanistan-turkiye-ye-karsi-silahlanma-13555828-haberi/ Mesajı Paylaş

Bu iş, dönüp dolaşıp Almanya'yı vurur. Yunanistan o parayı ödeyemez, Fransa alacağını Almanya'dan ister. Mesajı Paylaş

Bu islerde ciddi isek, Biden secilip yerine oturmadan ve Yunanistan aradaki ustunlugu kapatmadan dalmamiz lazim..yoksa hikaye, bir 100 sene daha bekleriz..

Cozmek istiyorsak tabi.. Mesajı Paylaş
What is steel compared to the hand that wields it?

Yunan yayını defence-point.gr, Yunan Hava Kuvvetlerinin Doğu Akdeniz'de ve Libya Denizi'nde Türkiye'ye karşı olası bir operasyonel avantajını nasıl kaybettiğini gündeme getirdi. Yayın, yıllar önce yanlış kararlar alınmamış olsa olası sonuçları tartışıyor.



Nisan 1993'te Yunanistan, teslimatları Ocak 1997'de başlayan 40 yeni F-16C / D Blok 50 savaş uçağının satın alınması için Peace Xenia II sözleşmesini imzaladı. Bu tarihte F-16'lardan hava konuşlu AGM-84D Harpoon Block 1D füzesi atılabiliyordu. 221 kg savaş başlığa sahip füze, su üstü geniş yüzeyli gemileri güvenli bir mesafeden ve aynı zamanda 240 km'ye ulaşan menzilden etkisiz hale getirme yeteneğini haiz idi. Yunan Hava Kuvvetleri bu mesafeye ulaşma ihtiyacı hissetmedi.



Hava Kuvvetleri, onun yerine Mirage 2000EGM / BGM uçağını AM-39 Block II Exocet gemi savar füzeleriyle donatmayı planladı. Bu füzeler 1998-2003 döneminde alındı ​​ve maksimum menzilleri 50-70 kilometre arasında ve savaş başlıkları 165 kg'a ulaşıyor.

O zamanın gerekçesine göre, Mirage 2000EGM / BGM, diğer şeylerin yanı sıra, deniz taarruz görevlerini üstlenecekti, bu nedenle F-16C / D Block 50'yi ABD'nin attığı bir gemi savar füzesi ile donatmak için hiçbir neden yoktu. o zaman bırakmamış olabilir.

Bu kararla Yunan Hava Kuvvetleri görev açısından ikiye bölündü ve Yunanistan F-16C / D Blok 50'den bir deniz taarruzu olasılığını terk etti.

Finansal kriz nedeniyle Mirage 2000EGM / BGM'nin harbe hazırlık seviyesi düşük kalıyor. Yunan Hava Kuvvetlerinin gemi savar füzeleri var ancak bunları atacak yeterli uçağı yok.

Yayın organı tartışmayı şu noktada tamamlıyor: Hava Kuvvetleri önceki yıllarda F-16C / D Blok 50'yi donatmak için az sayıda AGM-84D Harpoon Blok 1D füzesi almaya karar verseydi, Yunanistan artık deniz taarruzu alanında bir alternatife sahip olacaktı ve Türk Filosu için ölçülebilir, gerçek ve operasyonel olarak hazır bir tehdit oluşturabilirdi.

https://www.c4defence.com/Gundem/agm84-harpoon-veya-exocet-icin-yunanistanda-gecikmeli-tartisma/10744/1 Mesajı Paylaş

Fransızlar, 2018 yılında Yunanistan'a iki FREMM (FRégate Européenne Multi-Missions - FREgate Multi-Missions/ Avrupa'nın çok Rollü Fırkateyni ve sonra  Çok Rolllü Fırkateynler) önermişti. Yunan medyasına göre teklif yine müzakere masasında. Fransa, Alsace (D656) ve Lorraine (D657) öneriyor. Hollanda hükümetinin sunabileceği iki modernleştirilmiş fırkateyn var.



Doğrulanmayan bilgilere göre iki geminin yıllık kiralama bedeli 150 milyon euro olacak ve kiralama işlemi tamamlandığında Yunanistan satın alma hakkı olacak. Süresi henüz bilinmemekle birlikte, Fransızların 2018'deki teklifi 5 yıllığına gemilerin kiralanmasını teklif etmişti.
Bu iki gemi, 32 Aster 15/30 füzesi taşıyan 4 adet A50 dikey fırlatıcı ve Herakles 400 km menzilli çok rollü radarının daha güçlü bir versiyonu ile donatıldığından, FREMM fırkateynlerinin geri kalanından kısmen farklı bir donanıma sahip.



Gemide MBDA'nın sekiz adet gemisavar füzesi MM-40 Exocet Block 3 ve MU 90 torpidoları, iki adet uzaktan kumandalı Narwhal 20 mm Nexter top,Artemis IRST elektro panoramik erken ihbar sistemi, Heliport  ve 10 tonluk bir helikopteri destekleme yeteneği bulunuyor.
İlk gemi olan Alsace (D656) 2021'de Fransız Donanması'na, ikincisi ise 2022'de Lorraine'e (D657) teslim edilecekti. Bu görüşme olumlu sonuçlanırsa Yunan mürettebatının 2021'de Fransa'ya girmesi gerekecek.

Öte yandan, Hollanda da Yunanistan'a modernize edilmiş iki gemi öneriyor. Hollandalılar, yakın zamanda modernize edilen iki çok görevli fırkateyn Karel Doorman sınıfı fırkateyni 50 milyon euro karşılığında Yunanistan'a satışa sundu.
Bunlar yeni Yunan S fırkateynlerinin yeni nesil versiyonu. Hollanda'nın Yunanistan'a sunduğu iki gemi, sırasıyla Eylül 1995 ve Mayıs 1993'te Hollanda Donanması'na teslim edilen HNLMS Van Speijk (F828) ve HNLMS Van Amstel (F831) gemileri..

Aynı modernizasyon programı, ilk olarak sırasıyla Kasım 1991 ve Mayıs 1991'de Hollanda Donanması'na teslim edilen ve Belçika tarafından satın alınan iki Belçikalı Karel Doorman (M), Louise-Marie (F931) ve Leopold I (F930) için de uygulandı. Belçika ile Yunanistan arasında herhangi bir müzakere olup olmadığı bilinmemektedir.

https://www.c4defence.com/Gundem/yunanistan-fransa-dan-fremm--kiralayabilir/10741/1 Mesajı Paylaş

#179
2 Fremm'in 4 SOM'luk canı var...

Bu gerizekalı Yunanlıları hem gazlayıp üzerimize salıyorlar hem de kazıklayıp gemi , uçak satıyorlar...

Yunanlılar,  Fransa'ya " Yahu binlerce kilometre öteden gelerek hem bizi gaza getirip sınır komşumuz Türkiye
ile çatışma durumuna getiriyorsunuz  ; hem de bize fahiş fiyattan silah kakalıyorsunuz. Tamam Türk düşmanlığı gözümüzü kör etti de biz de bu kadar eşşek değiliz"
demesi gerekirken borçlandıkça borçlanıp kendilerini AB'ye sömürtüyorlar.

Biz hemen hemen herşeyi kendimiz üretiyoruz siz bizim ürettiklerimizi 4 kat para vererek satın alıyorsunuz. Bizim ile sidik yarıştırmak sizin ne haddimize be komşu... Mesajı Paylaş


Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz