Çin askeri süper güç olma yolunda

Başlatan Falcon, 05 Mart 2011, 17:46:40

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alıntı YapKamboçya 🇺🇸ABD'nin askerî ekipmanları yerine 🇨🇳Çin'e yöneliyor

🔸Kamboçya Başbakanı Hun Sen, ABD'nin silah ambargosuna karşı, ABD yapımı tüm silahları ve askerî teçhizatı kullanımdan çıkarma emri verdi
https://mobile.twitter.com/Defence_Turk


Çin'in üçüncü uçak gemisinin denize inmesine az kaldı.

https://mobile.twitter.com/notmanch_u
Mesajı Paylaş
]

]

F-117 ile YF-23 karışımı olmuş...Biraz da B-2 katmışlar sanki...

Mesajı Paylaş

#73
Doğru da bir tasarım olmuş. Amerika YF-23 yerine F-35'i tercih ettiğine, kanaatimce pişman oldu. F-22'nin verilmediği birçok ülkeye de iyi satardı F-23. F-35 görev sonuçları açısından bakınca, ikinci bir F-104 yolunda ilerliyor. Mesajı Paylaş

Doğan hocam YF-23 zaten F-22'den daha iyi bir uçaktı. Sadece birim maliyeti aşırı pahalıydı. O nedenle ABD hükümeti YF-23 yerine F-22'yi tercih etti. Yani F-22 bile satmayan ülke F-23'ün yanına bile yaklaştırmazdı. F-22 genel testlerde YF-23'e yenilmiş lakin birim maliyeti neredeyse %50 daha uygun olduğu için ABD Savunma Bakanlığı tarafından tercih edilmişti.YF-23 döneminin çok ötesinde bir uçaktı lakin çok pahalı olunca asla tercih edilmedi. Mesajı Paylaş

YF-23 çok ilginç bir gövdeye sahipti. Monokok denebilecek bir şeydi, yani gövdede olabileceği kadar az kapak vardı. Bakımını yapmak için özel ekipmanlar vs tasarlanmıştı. Mesajı Paylaş

#76
Alıntı yapılan: Archangel99 - 04 Nisan 2022, 19:17:11
Doğan hocam YF-23 zaten F-22'den daha iyi bir uçaktı. Sadece birim maliyeti aşırı pahalıydı. O nedenle ABD hükümeti YF-23 yerine F-22'yi tercih etti. Yani F-22 bile satmayan ülke F-23'ün yanına bile yaklaştırmazdı. F-22 genel testlerde YF-23'e yenilmiş lakin birim maliyeti neredeyse %50 daha uygun olduğu için ABD Savunma Bakanlığı tarafından tercih edilmişti.YF-23 döneminin çok ötesinde bir uçaktı lakin çok pahalı olunca asla tercih edilmedi.

23'ü elbette tek motor dizaynı üzerinden güncelleyerek yapacaklardı. Aslında 23, F-22'ye göre çok daha üstün bir jetti Ama işin içine ABD Askeri brokrasisi bizzat girince, ortaya F-35 gibi bana göre ergonomik uçuş sorunları olan, 100'lerce milyar doları içen bir garabet çıktı. Sormak lazım ABD neden bu uçağın kendine üretimini belirttiği sayılarda yapmadı. Uçağın benim araştırmama göre hala kronik sorunları var. 
Stratejik derinlikteki hedefleri vurma potansiyeli (bu bile sahada kanıtlanmadı.) olan/olduğu söylenen ancak dizayn ve yük yapısından dolayı zorlama uçan bir tuhaf iş. Kanada ve Japonya bu garabetin birçok sorununu bilmesine rağmen sırayla sızdırıyorlar. İsrail F-35'leri bildiğimiz F-35 zaten değil, Bize gelecek olanlarda kısıtlı ihraç versiyonuydu ki ABD'ye verilmesi kararlaştırılınca, L.Martin bu uçakları ABD F-35 seviyesine çıkarıp teslim edeceğini açıklamıştı.

Uzun lafın kısası; F-35'e güvenerek bir yola çıkan hangi ülke varsa, ilk gerçek sınavında hayal kırıklığı yaşayacak...

Olmaz ama, Hava-yer ve derin saldırı için ne olsun deseler; J-31 derim. Çin malı vs. deniyor ancak HKK bu jeti ciddi inceledi en azından literatür için ancak beğenmişlerde.



Not; Yetkin bir kardeşimizle konuşurken, F-35'in tespitinin zor olmadığını söylemiş ve detay da vermişti bizde kalmak şartıyla. ABD'nin balonu olup olmadığını ilk gerçek sınavında göreceğiz. S-400 tespit ediyor mu?  diyim en azından... Þimdi neden S-400 varsa F-35 yok dendiği... Mesajı Paylaş

Benim izlediğim tüm savaşlarda Batı jetleri , Rus jetlerini bayağı bir hırpaladı...

Bahaneler de hazır ; pilot eğitimi yetersiz , elektronik harp , istihbarat zafiyet vs.... vs....

Çin J-31'inin F-35'den iyi olduğunu nasıl anlayacağız ki... Mesajı Paylaş

Bir uçak iyi mi kötü mü bilmek istiyorsanız İsrail'e bakacaksınız.
Adamlar kendi açılarından, 6 milyon nüfusla, 400+ milyon düşman arasına sıkışmış bir millet olarak 1948'den beri ölüm kalım savaşı veriyorlar.
Kullandıkları ve geliştirdikleri silahların, çevrelerindeki ülkelerin ellerindeki silahlardan çok daha üstün olması gerekli ki, kafalarını suyun üzerinde tutabilsinler.
Hava kuvvetlerinin vurucu gücünü incelersek; F16, F15 ve F35.
Aynı uçaklar, dünyanın en güçlü ordusuna sahip ülkenin hava kuvvetlerinin de belkemiğini oluşturuyor. F35 kötü olsa İsrail'li yahudi almaz o uçağı!

S400 konusuna gelince, bizim elimizdeki S400'lerle Rusya'nın kullandığı S400'ler, menzil olarak farklı. Bu bir gerçek. F35'leri tesbit edebiliyor mu? Evet ediyor. Ama hangi menzilde ediyor? O önemli!
S300'ler nasıl rahat vuruluyorlarsa, S400'lerde o kadar kolay av olacaklardır. S300 denilen aletin üzerinde 250km menzilli füzeler var. Hem Ermenistan'da hem de Ukrayna'da çok rahatça vuruldular. Bir muvaffakiyet gösteremediler. İlk katıldığı savaşta S400 de aynı akibete uğrayacaktır. F35'ler JSOW-ER ya da Scalp ile, S400'ün, o kağıt üzerindeki menziline girmeden işini bitirebilir. TB2'leri hiç saymıyorum bile. Mesajı Paylaş

#79
İsrail F-15-16 diğer tüm ülkelerinkinden farklı, kendi ürettikleri ek sistem/paketine sahip, F- 35'i  ise ABD ve İngiltere'ninki ile muhtemelen aynıdır, diğer tüm ihraç versiyonlarında kısıtlar söz konusu, buna bize gelecek olanlarda dahildi maalesef.
Savaş olduğunda bunun sınır komşularımızla olma olasılığı yüksek tabii bir durum. Hal böyle olunca, stratejik derin darbede bir yere kadar, sınırında hatta sınır içinde karşılaman gerekecek durumları da düşündüğümüzde, hava-yer görevini her koşulda yerine getirecek, yeri geldiğinde 30km. den mermiyi güdüliyecek, HSS karşı kaçınma seçeneği verebilecek bir hız ve manevrası olacak vs. MMU tamda bu ihtiyaca binaen yapılanmakta.

Derin darbe için 1-2 filo alınır ancak 200-300km.den radara girmiyeyim diye (ki tespit ediliyor bu mesafelerde) mermiyi güdülemekse maksat, o zaman Atmaca-K veya Gezgin kullanılır daha isabetli ve maliyet etkin olur. Olmadı Mius'u 2 Çakır'la
2'li, 3'lü kolda gönderir, pilot kaybı riskini de bertaraf etmiş oluruz.

Bu benim kanaatim tabi; Yük kapasitesi sınırlı, HSS yakalandığında, manevra ve hızından dolayı vurulması çok yüksek olan bir jetten Ülkenin Hava vurucu gücünü oluşturmak intehar olur.

Rusların jet yaklaşımı ile Çinlerinki çok farklı. Çinliler daha çok batıdan kendileri için uygun olan yerlerini alıp/klonlayıp, kendi ihtiyaçlarınca sistemleri entegre ediyorlar. Bu gün J-20'nin özelliklerine bakarsak bunu net görebiliyoruz. "Þu sistem diyorlar ancak yok" diye yazılarda görüyorum. Var, bunu net söyliyebilirim. Elektronik sistemler hatta argoritmalarda Batının dahi önünde olabilecek seviyeye ulaşmış durumdalar.

Tabi bunları net şekilde ancak bir karşılaşma veya sahada gerçek sınamalarda görebileceğiz.

J-20


F-22
Mesajı Paylaş


Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz