EF2000 EUROFIGHTER TYPHOON

Başlatan Felix, 07 Nisan 2009, 22:01:33

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Arkadaşlar şu son iki sayfadaki uçağın bilgisayar kodları ,ortak parça üretimi, motorun burda üretilmesi vs vs istekler için...

Ne yani 40 uçaklamı bu tavizi alacaksınız kusura bakmayın 40 uçak siparişi için Ef2000 nın anca 1/32 ölçeğindeki maketi için üretim tavizi alırsınız.

Bizim milli mühimmatlarımızı sertifiye etsinler öpüp başınızın üstüne koyun. Mesajı Paylaş

Eurofigter alimi ilan başlığı. Son iletiler anayasa ile veya devlet bütçesi ile.. 😀
Mesajı Paylaş

Silaha 10 milyar tl harcarken para topladılar diye 20 milyar tl harcamayacaklar ki yine 10 milyar tl harcayacaklar. Senden toplanan para söz verildiği gibi silaha harcanacak ama aynı sene bütceden her sene verilen para bu sene verilmeyecek dolaylı olarak toplanan para bütceye aktarılmış olacak. Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Alıntı yapılan: Denizci16 - 13 Ekim 2024, 19:33:08
Madem savunma için paraya ihtiyac var,Bağış olarak kampanya başlatsınlar ve IBAN no'su paylaşsınlar bırakalım bakalım halkın gönlünden ne kopuyor ne kadar toplanıyor birlikte görürüz

Çoğunluk vermez. Devlet bu dernek değil! Devleti yönetenler devletin kaynaklarını her koşul için kullanmak zorunda. Bütün olumsuz olasılıkları düşünmek zorunda. Ona göre hazırlık yapmak zorunda. Deprem olur, İBAN'la yardım istenir, Sel olur İBAN'la yardım istenir, yangın olur İBAN'la yardım istenir vs. Devletin yapması gerekenler için vergi dışında yardım toplaması bizim gibi ülkeler için normaldir. Ancak her konuda da böyle olmaz.

Savunma konusu bir ülke için çok önemli. Ülkeyi savunacak önemli sistemler elinizde yoksa, ülke güvenliği tehlikeye düşer. O zaman ne ekonomi, ne de ekonomiyi yönetenler vs hiçbir şeyin önemi kalmaz. Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Aynı şeyin laciverti olarak o zaman bütçeyi aşan savunma harcamasında bulunsunlar buda bütçe açığına neden olsun,bu açığı kapatmak içinde mecburen ekstra vergiler bindirmek zorunda kalsınlar illa bu yöntememi başvursunlar.

Yani illa zor yolu kullanmak zorunda değiller işi bu duruma getirmemek lazım.Mesele sn putty'nin dediği para toplanınca ekstra silaha ve savunmaya harcanıp harcanmayacağı,genel bütçeye eklenip eklenmiyeceği...

Ef2000,F16 vesaire vesaire bütçesi ayrılmış projeler mi mesela..

Zaten gerekirse tekalif-i Milliye kanunları bile uygulanır ama savaş durumunda yada savaşa girmeye az kalmış durumda değiliz Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: kabardey - 13 Ekim 2024, 17:45:21
Alıntı yapılan: mehmet05 - 13 Ekim 2024, 16:32:13
Bir atıf, açıklama yapsaydın da anlasaydık.

100 küsur uçak alıyoruz, fabrika kuruyoruz, bize özel motor yapılıyor, bize özel uçuş bilgisayarı yapılıyor. Arkadaşlar devlet gündelik işleri için kaynak bulmaya yönelik, kredi kartı limitine vergi getiriyor. Gerçek dünyaya dönmenizi tavsiye ederim.

Öyle bir ifade kullanıyorsunuz ki nereye gittiği belli değil. Bu bakımdan forumda sevgi saygı çizgisi içinde hareket etmekte fayda var.

Zannedersem  40 uçaktan fazla EF alınmasını savunanlar aynı zamanda F-16 Blok V alınmasını istemeyenler. Bize özel motor yapılmasını isteyen var mıydı hatırlamıyorum. Ancak Yaşar Bey motorda ortak üretim olabileceğini ve motorun Hürjet'e de takılabileceğini ifade etti zannedersem ki, ben EF alımı niyetinin ilk zamanlarında F-404 gelmeme ihtimaline karşın aynı şeyi savundum. Hürjette de EJ-200 motoru kullanılması halinde motor ihtiyacı muhtemelen 160 üzerinde olacaktır ki, ortak üretim için gayet yeterli bir miktar. F-404 için bölgesel bakım üretim merkezi olmayı düşünüyorduk. EJ-200 motoru için de bu olabilir. Bölgede EJ motoru kullanan ülke/uçak sayısı F-404'e göre daha fazla.

Bize özel motoru bilmem, ama bildiğim kadarıyla adamlarda seri üretime girmemiş , daha güçlü, biri vektöringli iki ayrı model EJ-200 motoru daha var. Normalde Trench 4'ün de bu daha güçlü motorlara sahip olması gerekiyordu hatırladığım kadarıyla ama muhtemel Ukrayna krizi öncesi bütçe kısıtlamalarındandır, konsorsiyum bu şekilde uygulama yapmadı. Bize özel uçuş bilgisayarına da gerek yok  muhtemelen uçaklarda kaynak kodlarına erişim olacak.

Başlangıçta Trench 1 alınmış olsaydı, modernizasyonu Murad radarı ve kendi uçuş kontrol bilgisayarı ile de yapabilirdik. Ama şimdi 20 adedi ikinci el olsa da Trench 4 alacağımız ortaya çıktı, modernizasyon ihtiyacı ortadan kalktı.

Ekonomi bütçe kaynaklarına gelince, haklısınız ama özellikle F-16 Blok 70 alınmaz ise EF gayet mantıklı. Bunun dışında elkonomik kaynakların yerli üretim, yerli savunma sanayi lehine kullanılmasını her zaman tercih ederim.

Açıkçası şu anda ekonomik olarak yine ithal ikamesi politikasına geçiş görüyorum. Yani enflasyon, ucuz döviz ile ithalat yoluyla düşürülmeye çalışılıyor. Ancak böyle bir ekonomi politikası bizim gibi hem borçlu hem de cari açığı olan ülkelerde eninde sonunda patlar. ABD ve Avrupa'da faiz düşürülmesi ile bir kısım sıcak sermaye bu politikayı geçici olarak finanse edilebilir kılsa da, senyoraj gücü (karşılıksız para basma) olmayan ülkeler böyle bir politikayı sürdüremez.  AKP ilk 15 senesinde, dünya çağında para basma, ekonomik genişleme politikalarının yarattığı para bolluğu içinde bir eli yağda, bir eli balda hükümet etti.

Sayın Mehmet 75, AKP bir yandan milli birlik bütünlük derken, bir yandan Mehmet Bekaroğlu'nun söylemlerinin bir bünyede olmayacağı açık.  Konunun, bölgemizde görevli CIA aparatlarının yıkıcı, ülkemizi kaybedebileceğimiz, İsrail ve ikinci Kürdistan lehine Yeni Osmanlı kandırmacasından, bizdeki bir kısım yöneticilerin ve istihbaratın ise Yalçın Küçük'ün dillendirdiği "Türkiye büyümezse küçülür" ifadesinde anlamını bulan boyuta uzanan niteliği anlaşılmakla birlikte,

Hükümetin kendisini çok güçlü hissettiği Açılım döneminde bile, işlerin hiç de öyle kontrol altında olmadığı ortaya çıkmışken, ipin ucu kaçıp, PKK'yı Suriye'de devlet sahibi yapma riski bu kadar büyük iken,

Ders almayanlara ne denilebilir ki ? Osmanlıyı Arap, Sırp, Yunan, Bulgar, Kürt, Ermeni vs milliyetçiler yıkmışken, şimdi Kürt vs mikro milliyetçilik yapanlardan Osmanlı ummak çelişkidir.  Mesajı Paylaş

Arkadaşlar, Hürjet F-404 motoru ile yapılıyor, bu konu kapandı, neden ısrarla başka motorlar takılmaya çalışılıyor anlamış değilim. Temel Kotil kendi ağzından, başka bir değişiklik yapacak bir ekip ve para olmadığını, zaten böyle bir talep de olmadığını tekrar tekrar söyledi. EJ-200 tek başına kullanılamayan bir motor. Tek kullanmak için yeniden yazılım ve tasarım değişiklikleri yapılması gerekli. Kimse bunları babanızın hayrına yapmaz.

Hem acil uçak lazım deyip, hem de en erken 2030-2033 bandında harbe hazır olabilecek EF istemek hangi mantığa uyuyor? Eğer acil uçak lazım ise adres belli, F-16V modernizasyonuna girecek uçaklarımız 1 yıl içinde göreve hazır olarak uçabilirler. Gerçek manada çok acil uçak ihtiyacı olsa idi, ABD'nin elindeki Block 50'ler ikin el alınıp F-16V modernizasyonundan geçirilip, 1-2 sene içinde envantere alınırdı. Demek ki hükumet bu kadar acil ihtiyaç görmediği için geniş geniş takılıyor.

Bütçe konusu ise zaten hepimizin bildiği konu. Hiç o tarafa bu tarafa çekmeye gerek yok. Hükumet ülke yönetimini kaybettiği gibi ekonomi yönetimini de kaybediyor. Kendi lüksünden kısamadığı için halkın sırtına çöküyor. Belli ki muhalefet ve halk da memnun. Kimse sesini çıkarmıyor. O yüzden boşuna kendimizi yormaya gerek yok. Mesajı Paylaş

http://youtu.be/t_aJk_VL_FA?si=vFCycZOPX6Xzr_V9

Burda ef2000 nın F16 blok70 den daha önce envantere gireceği söylenmiş...

Ef2000 hangi tranche'den sonra ecrs mk2 radarını kullanmaya başladı ve bu radar hangi ülkelerin uçaklarında var?

Bileniniz var mı? Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: SKYWOLF - 13 Ekim 2024, 19:49:55
Alıntı yapılan: Denizci16 - 13 Ekim 2024, 19:33:08
Madem savunma için paraya ihtiyac var,Bağış olarak kampanya başlatsınlar ve IBAN no'su paylaşsınlar bırakalım bakalım halkın gönlünden ne kopuyor ne kadar toplanıyor birlikte görürüz

Çoğunluk vermez. Devlet bu dernek değil! Devleti yönetenler devletin kaynaklarını her koşul için kullanmak zorunda. Bütün olumsuz olasılıkları düşünmek zorunda. Ona göre hazırlık yapmak zorunda. Deprem olur, İBAN'la yardım istenir, Sel olur İBAN'la yardım istenir, yangın olur İBAN'la yardım istenir vs. Devletin yapması gerekenler için vergi dışında yardım toplaması bizim gibi ülkeler için normaldir. Ancak her konuda da böyle olmaz.

Savunma konusu bir ülke için çok önemli. Ülkeyi savunacak önemli sistemler elinizde yoksa, ülke güvenliği tehlikeye düşer. O zaman ne ekonomi, ne de ekonomiyi yönetenler vs hiçbir şeyin önemi kalmaz.
Açıklama bu.. ortam aşırı isniyor. Önlemlerinin çok hızlı şekilde almalıyız. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Denizci16 - 13 Ekim 2024, 21:11:11
http://youtu.be/t_aJk_VL_FA?si=vFCycZOPX6Xzr_V9

Burda ef2000 nın F16 blok70 den daha önce envantere gireceği söylenmiş...

Ef2000 hangi tranche'den sonra ecrs mk2 radarını kullanmaya başladı ve bu radar hangi ülkelerin uçaklarında var?

Bileniniz var mı?

A haber'e inanacağıma fal bakar ona inanırım daha mantıklı.

Captor-E ECRS Mk2 radarı Tranche 3 ve sonrası için uygulanıyor. İngilizler, 2030 civarı ilk kullanan olacaklar. Henüz bildiğim kadarı hava testleri yeni başladı. En son Katar ve Kuveyt'in uçakları Captor-E ECRS Mk0 ile üretildi. Tahminim radar büyük oranda hazır ama bütçe sebebi ile ileriki tarihlerde uygulaması yapılacak. Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz