EF2000 EUROFIGHTER TYPHOON

Başlatan Felix, 07 Nisan 2009, 22:01:33

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alıntı yapılan: tumucin - 08 Kasım 2024, 15:49:58
saka yaptim serkan

Ben de size böyle bir şaka yaparım , ödeşiriz  :D :D :D

Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Archangel99 - 08 Kasım 2024, 15:06:10
Almanya önce kendi burnunu bi pislikten çıkarsın sonra bize salça olsun.

Resesyona girdiler ucuz gaz dönemi bitti üretim düşüyor fabrikaları kapatıyorlar.

Emin ol şu an Almanya her bir dolar ve euroya muhtaç.

Seneye seçime gidecekler yüksek ihtimalle. Rusya'ya yapılan yaptırımları en çok Almanları vurdu. Zamanında bize Rusya'ya yaptırım uygulayın diyenler vardı. Uygulasak donmuştur. Almanya sanayisi ucuz Rus gazı olmadan bir hiç. Þimdi yeni iktidar gelecek ve Rusya ile arayı düzelecektir aksi durumda Almanya the end.

Eskiden "Amerika bitti-göçtü abi , Çin geliyor " modası vardı şimdi de moda : Almanya bitti abiciler ...

Rusya gaz vermiyormuş sanayisi bitecekmiş açarlar 3-5 nükleer santral oldu bitti... Bizim gibi fellik fellik her yerde gaz-petrol-nükleer santral elde etme derdinde mi adamlar...
Bir de Almanya bittiyse biz neyiz abi? Mesajı Paylaş

Almanya'nın batması ile kastedilen şey maaşların bugünkü alım gücü ile 1000 euro ya düşmesidir. Bu tablo Türkiye den iyi bir rakam ama Alman refahında endüstrisinde bu kaostur Almanya'nın bu yeni gerçeklere alışması için yeniden yapılanması gerekecek. Almanlar buna neyse ki uyum sağlarlar çünkü ruhlarında zaten bir fukaralık vardır alman halkının. Almanlar bir gün bu güzel günlerin biteceğini folklorik olarak zaten içlerinde yaşayan travmatik bir ulustur. Yemezler içmezler giymezler tasarruf ederler tek lüksleri senede bir kere Türkiye ye İspanya ya Yunanistan a gidip yanmaktır. Almanya zavallı bir ülkedir.

Amarika ise öyle güzel öyle bereketli bir ülkedir ki sınırlarına duvar örse bu dünya ABD + Kanada dan ibaret dese yine aynı refahı ile yaşar gider duvarın arkasında ne var hiç merak bile etmez. Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Alıntı yapılan: serkan1976 - 08 Kasım 2024, 18:44:21
Alıntı yapılan: Archangel99 - 08 Kasım 2024, 15:06:10
Almanya önce kendi burnunu bi pislikten çıkarsın sonra bize salça olsun.

Resesyona girdiler ucuz gaz dönemi bitti üretim düşüyor fabrikaları kapatıyorlar.

Emin ol şu an Almanya her bir dolar ve euroya muhtaç.

Seneye seçime gidecekler yüksek ihtimalle. Rusya'ya yapılan yaptırımları en çok Almanları vurdu. Zamanında bize Rusya'ya yaptırım uygulayın diyenler vardı. Uygulasak donmuştur. Almanya sanayisi ucuz Rus gazı olmadan bir hiç. Þimdi yeni iktidar gelecek ve Rusya ile arayı düzelecektir aksi durumda Almanya the end.

Eskiden "Amerika bitti-göçtü abi , Çin geliyor " modası vardı şimdi de moda : Almanya bitti abiciler ...

Rusya gaz vermiyormuş sanayisi bitecekmiş açarlar 3-5 nükleer santral oldu bitti... Bizim gibi fellik fellik her yerde gaz-petrol-nükleer santral elde etme derdinde mi adamlar...
Bir de Almanya bittiyse biz neyiz abi?

Pardon ama market mi açıyorsun nükleer santral açmak öyle 2 günde yapılacak iş mi?

Volkswagen tarihinde ilk kez fabrika kapatıyor. 3 fabrika kapatılacak 15 bin kişi işten çıkarılacak.

Mercedes ve BMW Çin'de satışlarda düşüş nedeniyle kar beklentilerini düşürdüler

Siz her şeyin aynı şekilde devam edip hiçbir şeyin değişmeyeceğini düşünüyorsunuz?

Almanya öyle çok yüksek teknoloji üreten bir ülke değil. Almanya'nın bir Apple'ı, bir Qualcomm'u, bir Samsung'u, bir Microsoft'u, bir Alphabet'i yok. Başta Almanya olmak üzere tüm AB ülkeleri yazılım ve bilişim konusunda ABD ve Çin'den fersah fersah geride.

Makine, otomotiv, kimya vs. Bu sektörlerle Almanya için bir gelecek de yok. Almanya'nın sanayi üretimi son 6 yılda %15 geriledi. Almanlar artık 2017'ye göre %17 daha az üretim yapıyor. Çoğu şirket üretimini Çin, Polonya, Türkiye, Meksika, Mısır vs. gibi ülkelere kaydırdı bile. Yapılan analizlerde bu kayış daha da artarak devam edecek.

3-5 nükleer santral açsınlar yola devam ederler kesin bilgi(!)

Mesajı Paylaş

Bir makale yazmaya karar verdim;
Almanya'nın yaşadığı krizin Rusya savaşı ile ambargoları ile zerre kadar alakası yok. Görünen durumu yorumlayıp ona ilişki uydurmak bizim basında yayında çok görülen kolaycı bir çıkarımdır. Almanya krizde yanında koca savaş var ha kesin bundandır o zaman bu savaşla ilgili duruma odaklanalım ne var ambargo var ha tamam Almanya'nın sorunu budur başka ne olabilir ki!  Almanya'nın krizi çok daha önceden başladı. Temel sebep şudur arkadaşlar. Almanya dünya ekonomik pastasında kocaman bir dilim almayı başarmış bir ülkedir. Bunu başardığı yıllarda dünya pastası bir kaç Avrupalı + ABD + Japonya arasında paylaşılıyordu. Zamanla bu pastaya Çin, Asya kaplanları, başka Avrupa ülkeleri gibi yeni ülkeler eklendi bu dilim küçülme baskısına girdi. Almanya bunu da aştı ama sonra çok daha fazla ülke pastadan dilimini almaya başladı ve buda yetmez gibi o bir önceki Çin Kore gibi ülkelerde dilimini büyüttüler. Almanya ilk dalgayı potansiyelini zorlayarak başarı ile atlattı ama baskı artmaya devam etti ve en sonunda Almanya bu artan şiddette pay kapma yağmasında gerilemeye başladı tüm dünya ile baş etmeye gücü yetmedi. En sonunda yeni ekonomik paradigmalarda ortaya çıktı yeni ekonomiler türedi dijital devrim oldu bir apartman dairesinde 20 kişi 100 milyar dolarlık işler yapmaya başladı Almanya bunlara uyum sağlayamadı. Ceyranlı araba ise artık hanceri kalbine yediği son darbe oldu. Çünkü bu ceyranlı araba Almanya'nın dijital hezimeti gibi bir sorun değil tamda Almanya'nın en avantajlı olduğu geleneksel endüstriye indirilmiş bir darbe oldu Almanya'yı tam kalbinden son darbe ile vurdu.  Almanya 90 dan beri çırpınıyor gelen krizleri kimse görmeden gördü tabi ki alman disiplini bunları mikro işaretlerde bile yakaladı ama uyum sağlayamadı. Endüstri 4 filan gibi masaldan şeyler hep Almanlardan çıktı böyle çabalarla problemi aşmaya çırpındılar hayal ettiler onlarda unutuldu gitti.

Neden peki Almanya buna uyamadı başkalarının yaptıklarını taklit edemedi. Çünkü Almanya cıvıltısız tatsız zavallı sıkıcı bir ülke. Refahını yüksek karlılığa yaslamış bunun içinde çok iyi ürünler geliştirmek gibi takdir edilesi başarılar göstermiş bir ülke. Ancak günümüzde artık bu başarıyı bir çok geriden gelen ülke gösteriyor buda Alman rekabetini karları düşürmeye zorluyor. Rakipleri bu azalan karlılığa Almanlardan daha iyi uyum sağladılar Almanya ise düşük karlılığa ve hatta düşük üretim adetlerine uyumlu bir endüstri değil. Araba mesela hem çok yüksek karla satılıyor hem muazzam adetlerde yine de üretilebiliyor. Bu artık sürdürülebilir olmaktan çıktı. Hem kar düştü hem de oda yetmez gibi üretim sayıları dünya ile paylaşıldı oda düştü.

Rusya savaşı bu çöküşü evet destekliyor ama tek başına bir sebep olarak görmek çok büyük sığlık olur. 40 milyar dolarlık ihracatı olan pazar 1.5 trilyonluk toplan ihracatı olan bir ülkeyi bu kadar batırmaya yetmez. Ama bu Almanya çöküşü ile üst üste gelen savaş durumu Rusya yı heveslendirip çöküşü dahada hızlandırma yoluna itiyor şu anda.

Peki çare ne Almanya için?
Çare yok arkadaşlar olsa Almanya bunu çoktan bulurdu. Alman endüstrisi dev bir ekonomi üstüne kurgulanmıştır pazarı paylaşmaya uyumlu değildir. Wosvagen mesela tofaş kadar küçülse yaşar gider ama yapamıyor bunu bu onun ölçeklerine uygun olmadığı gibi Alman refahıda uygun değil. Vosvagen kendini kurtarsa almanya batar küçülmek vosvageni kurtarır ama almanyayı batırır Mesajı Paylaş

Þimdi birşey diyemem olmuyacak

Almanya'nın sanayisini bir kenara bıraktım...

Almanya merkez bankası rezervleri ne kadar

Dolar
Euro
Altın

Vesaire vesaire

Bizim bu rezervlerimiz ne kadar?

Dünyada sayılı Alman şirketleri ve ciro ile birlikte değerleri?

Dünyada sayılı Türk şirketleri ve ciro ile değerleri?

Alman nüfusu ve Türk nüfusu?

Bu kıyaslamayı yapmayı ve cevapları bekliyorum Almanya batıyor diyenlerden... Mesajı Paylaş

Zaten batma denen şey zenginler ile alakalı bir ifadedir. Fakirin batmasından ne olur canını alacak değillerya kredi kartını yapılandırır yazı bulmaz düze çıkar Mesajı Paylaş

Almanya resesyonda, sanayi üretimi 2017'den bu yana %17 düşmüş diyorum hala Almanya savunuyorlar. Kimse Almanya batacak demiyor. Ülkeler batmaz. Ama Almanya artık büyümeyecek yerinde sayacak.

Dijitalleşmeyi kaçırdı, elektrifikasyonu kaçırdı, bir zamanlar herkesin kullandığı Alman teknoloji şirketleri Amerikan ve Uzakdoğulu şirketler tarafından adeta piyasadan silindi.

Bugün Çinli markalar yüzünden Alman otomotiv firmaları Çin'de satışlarını kaybediyor.

Alman ekonomisi artık resesyonda ve bundan çıkması kolay değil, nüfus artmıyor, üretim düşüyor, enerji maliyetleri katlanarak arttı.

Alman menşeili firmalar Almanya ve Avrupa'dan çıkarak üretimlerini başka başka ülkelere kaydırıyor.

Ayrıca Roma bir günde kurulmadı kimse Almanya'nın bir günde bitmesini beklemiyor. Ama Almanya başta olmak üzere tüm Avrupa için o lale devri geride kaldı. Bunları 3-5-10 sene sonra yazmıyorum şimdi yazıyorum. Özgür Demirtaş gibi 500 tane şey yazıp 5 tanesi tutunca ben bildim dememek için bugün yazıyorum.

Hele Trump artık yeter başınızın çaresine bakın dediği anda görün Avrupa'yı. Ama bazı '''dostlar'' zamanı gelince Avrupa'nın bu hale geleceği belliydi falan demesin. Öyle 3-5 nükleer santralle çözülecek bir iş değil bu. Yahu Almanya kaç tane nükleer tesisini kapattı yenilenebilir enerji için ama olmadı. Ucuz Rus gazı da gitti. O resesyona, şirketlerin karlılıklarını kaybetmesine ne neden oldu sanıyorsunuz?

Yahu bu ülkedeki Almanya aşkını bir türlü anlamıyorum. Türkiye'ye laf edilse sessiz kalırlar ama Almanya dediklerinde kutsalına dokunmuş gibi oluyor bazıları. ::) Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Archangel99 - 08 Kasım 2024, 21:05:22
Yahu Almanya kaç tane nükleer tesisini kapattı yenilenebilir enerji için ama olmadı. Ucuz Rus gazı da gitti. O resesyona, şirketlerin karlılıklarını kaybetmesine ne neden oldu sanıyorsunuz?

Trump reis ile dalga geçerken iyidi. ;D

Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Archangel99 - 08 Kasım 2024, 21:05:22
Almanya resesyonda, sanayi üretimi 2017'den bu yana %17 düşmüş diyorum hala Almanya savunuyorlar. Kimse Almanya batacak demiyor. Ülkeler batmaz. Ama Almanya artık büyümeyecek yerinde sayacak.

Dijitalleşmeyi kaçırdı, elektrifikasyonu kaçırdı, bir zamanlar herkesin kullandığı Alman teknoloji şirketleri Amerikan ve Uzakdoğulu şirketler tarafından adeta piyasadan silindi.

Bugün Çinli markalar yüzünden Alman otomotiv firmaları Çin'de satışlarını kaybediyor.

Alman ekonomisi artık resesyonda ve bundan çıkması kolay değil, nüfus artmıyor, üretim düşüyor, enerji maliyetleri katlanarak arttı.

Alman menşeili firmalar Almanya ve Avrupa'dan çıkarak üretimlerini başka başka ülkelere kaydırıyor.

Ayrıca Roma bir günde kurulmadı kimse Almanya'nın bir günde bitmesini beklemiyor. Ama Almanya başta olmak üzere tüm Avrupa için o lale devri geride kaldı. Bunları 3-5-10 sene sonra yazmıyorum şimdi yazıyorum. Özgür Demirtaş gibi 500 tane şey yazıp 5 tanesi tutunca ben bildim dememek için bugün yazıyorum.

Hele Trump artık yeter başınızın çaresine bakın dediği anda görün Avrupa'yı. Ama bazı '''dostlar'' zamanı gelince Avrupa'nın bu hale geleceği belliydi falan demesin. Öyle 3-5 nükleer santralle çözülecek bir iş değil bu. Yahu Almanya kaç tane nükleer tesisini kapattı yenilenebilir enerji için ama olmadı. Ucuz Rus gazı da gitti. O resesyona, şirketlerin karlılıklarını kaybetmesine ne neden oldu sanıyorsunuz?

Yahu bu ülkedeki Almanya aşkını bir türlü anlamıyorum. Türkiye'ye laf edilse sessiz kalırlar ama Almanya dediklerinde kutsalına dokunmuş gibi oluyor bazıları. ::)

+1

Ayıp ettin biz de aşklar bitmez. Ne ararsan bulursun. Alman aşkı Amerikan aşkı Fransız aşkı Londra aşkı.... Ne hikmetse Türkiye aşkı halen aranıyor. Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz