EF2000 EUROFIGHTER TYPHOON

Başlatan Felix, 07 Nisan 2009, 22:01:33

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sayın Metin , Türk Hava Kuvvetleri 2030 planlamasını F-16+KAAN (hava-hava) ile F-35 (hava-yer) üzerine kuruldu sizde biliyorsunuz...

Sonrasında yaşananlar artık tam bir paradigma kırılması ki bu paradigma değişikliği ile birlikte tamamen hava-yer görevleri için  tasarımı değiştirilen KAAN ile KAAN'a geçene kadar ki süreçte F-16+Siha ikilisine döndük...Madem karar verildi plana sadık kalalım....

Kanımca maliyeti çok yüksek EF alımı da çok kaydadeğer bir farklılık yaratmayacaktır...

Tabi bu benim görüşüm...Hatta Trump ile birlikte F-35 işinin canlanacağı bile konuşuluyor.
Ayrıca mesele çift motorlu EF'nin Çift motorlu F-4'u ikamesi değil derin darbe özelliği olan bir hava-yer uçağı ihtiyacı. EF zaten forumda tartıştık meteor füzesi Rafale için alınıyor ...

Neyse karar vericiler gereğini düşünmüşlerdir...KAAN motoru bizim için daha büyük bekaa getirisi olan bir sistem. Önümüzdeki 50 seneyi kotarırız parayı KAAN motoruna yatirırsak.  Mesajı Paylaş

KAAN'ın F110 motorlu versiyonunun 2028'de en az 1 filosunun envantere gireceği kesin olsa, Typhoon almaya gerek yok. Biz, kanımca, 4.5 nesil KAAN'ları daha çok kullanacağız. Nasıl F15'ler'i ABD daha çok kullanıyorsa, bizde bir çok yönden, KAAN 4.5 nesil uçaklarını ana kullanım modeli olarak kullanacağız.

Typhoon'lar en erken 2026 sonu gelmeye başlar. 2027/28'de kullanıma girer. KAAN'da olabilecek gecikmeler göz önünde tutularak hazır, kendisini ispat etmiş bir uçağa yatırım yapmak çok ta kötü bir adım değil. İngilizler, Typhoon'u 2040'lı yıllarda da kullanmayı planlıyorlar.
Aslında, ABD ile anlaşılıp 2 filo F15 alınsa lojistik açıdan daha iyi olurdu. Ama tüm yumurtaları aynı kefeye koymakta hatalı. Typhoon alımında İngilizlerle, parça, silah ve bakım açısısından, sıkı anlaşmalarla kontratı sağlam kazığa bağlamak lazım ki ileride sürprizlerle kaşılaşmıyalım. Mesajı Paylaş

Elimizde yeterli sayıda çift kullanıma uygun F110-129 olsaydı, 2028 yılında ve 4.5 nesil alüminyum gövdeli olarak dahi Kaan envantere girerdi. Uçurulan o ilk prototipe aviyonikleri entegre eder ve üretime alırdık, ne olacak ki. O prototip alüminyum gövdeli.

Gövde içinde bomba taşımazdı ve o bölüme yakıt tankları koyardık. Uzun süre havada kalan, F-15E muadili bir bomba kamyonumuz olurdu. Ama işte, mesele en başından beri, MOTOR!

Ha bu arada, ben hala EF-2000'lerin gelmeyeceğini ve F-16V alımının da spagetti gibi uzadıkça uzayacağını düşünüyorum. Alamanyada hükumet kurulacak taaaa, onlar rasyonel kararlar alacak taaaa, ölme eşeğim ölme! Mesajı Paylaş

Kendimi tekrar edeceğim, EF çok iyi bir uçak. Alınması düşünülen T3+ ve T4'lerin üstündeki mühimmatları, motor, radar, EH, aviyonik vs tamamen modern uçaklar. Türkiye alırsa da, en verimli ve harbe hazırlık oranları en yüksek ülke olarak kullanacaktır. Fakat Almanya gibi bir ülkenin net karar verici noktada olması, bu ürünü benim gözümde en kötü ürün yapmaya yetiyor. ABD ile o kadar kavgalı olduğumuz halde pek çok konuda buluşabiliyoruz. Almanya ile aramızda doğru düzgün bir sıkıntı yokken, karşılıklı 2+2=4 diyemiyoruz. Bu uçakların alınması kuvvetin ayağına bir pranga daha vurulması anlamına geliyor. İlla alternatif alacaksan o uçak Rafale'dir. Mesajı Paylaş

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler:

40 adet F-16 alacağız. Sözleşmeler imzalandı. 

Ayrıca 40 adet de Eurofighter Typhoon alacağız. Almanya uzun zamandır ayak diretiyordu lakin İngiltere, İspanya ve İtalya'nın olumlu katkılarıyla Almanya olumlu geri dönüş yaptı. Mesajı Paylaş

Hayırlı olsun... Karar vericiler bunu öngörmüş yapacak birşey yok...

Biz Almanya+ Maliyet kaynaklı çekincelerimizi dilimiz döndüğünce anlatmaya gayret ettik...

Olumlu yanları:

Hızlı bir teslimat sureci olursa KAAN'a kadar ara uçak ihtiyacı giderildi.
En üst düzeyde 4.5 nesil modern bir savaş uçağı.
Yunan'ın Aesa-meteor füzeli Rafale ile elde ettiği üstünlüğü dengeler.
AB ile ilişkileri olumlu etkiler.
Tek kaynak (ABD) uçak alımı sevdasından vazgeçildi.

Olumsuz yanları:

Pahalı,eğitim,altyapı sorunları
ALmanya'nın siyasi nedenlerle çıkarabileceği lojistik sorunlar

Not: Almanya'da 28 şubatta erken seçim olacak. Bu antlaşma yeni hükümetçe geçersiz sayılabilir.
  Mesajı Paylaş

Savaş uçağında para hesabı yapmak doğru değil. Orduların gücü hava kuvvetlerinin gücü ile sınırlıdır. Uçağa harcanan para asla israf olmaz.  Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Herkese merhabalar
Bizim boyunduruktan çıkış projemiz KAAN dır ve ne var ne yok ona yüklenilmelidir. f16v+f16+sihalar bizi idare edebilir. Önümüzdeki bir 10 yıl boyunca hiçbir ülkeye saldırı düşüncemiz olmadığını varsayaraktan ülkemizin hava savunmasını bu kombinasyon + hızla ilerlediğimiz hss füzelerimizle çok rahat yerine getirebiliriz. Komşularımıza tek tek baktığımızda suriye diye bir devlet kalmadığını, ırağın bize muhtaç olduğunu, ermenistan ve gürcistan ın kendini savunacak durumları bile olmadığını, bulgaristanın ise bu taraklarda bezi olmadığını çok rahat görebiliriz. Geriye yunanistan ve iran kalıyor. Gaza gelerek saldırırlarsa bile iranda uçak olmadığını biliyoruz. tüm güçleri balistik füzeler. yunanistan ise silah tedarikçilerinin oyuncağı durumunda ve deniz ve hava sistemleri olarak donatılıyorlar. Deniz veya hava saldırısı yapsalar bile dönebilecekleri liman veya pist kalmayacağını çok iyi biliyorlar. Potansiyel düşmanlar arasında en tehlikelisi israil gözüküyor ama onlar kendi başlarının çaresine bakıyorlar bize ancak terör örgütleriyle saldırabilirler.
Velhasıl kelam füze ve motor teknolojilerine tüm imkanlarımızı seferber etmeliyiz. Balistik ve hss füzeleriyle yeterince caydırıcı olduğumuzu düşünüyorum. motor ıkamesini yapabildiğimizde KAAN en önemli silahımız olacaktır Mesajı Paylaş

Eninde sonunda bir bahane çıkartıp vermezler diyorum ama aklıma ilk gelen şey...

Bayram değil seyran degil eniştem beni niye öptü...

İnşallah Suriye vs taviz verilmemiştir Mesajı Paylaş
What is steel compared to the hand that wields it?

Almanya'nın çöküşü şu sıralar aylarla günlerle fark edilecek derecede vahim bir tabloya girdi. Almanya'nın paraya değil dosta ihtiyacı olacak bundan sonra. Kibirli küstah umarsız Almanya artık bundan sonra bir daha hiç olamayacak. Almanya daha batmadı ama panik bu yaz ile iyice başladı. Türkiye Almanya'nın yanında şu sıralar yeni bir yıldız doğuyor görüntüsünde. Bundan sonra zavallı Almanya'nın en güzel günü yaşadığı gün olacak. Artık bu coğrafyada ne Almanya ne Fransa'nın borusu ötecek Türklerin asrı başlıyor inşallah. Gülün siz şimdi ama buraya yazdım on yıl sonra okuruz Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz