EF2000 EUROFIGHTER TYPHOON

Başlatan Felix, 07 Nisan 2009, 22:01:33

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Şimdikinden iyidir ama içimiz buruk çünkü bu uçaklara sahip olan ülkelerin hepsi F35 de sipariş etti. Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Şu anda Katar'ın 24 adetlik Tranche 3 ve Kuveyt'in 28 adetlik Tranche 3 üretimi devam ediyor.
Belki İspanya eskiyen E/F-18 yerini alacak Helcon sözleşmesi imzalayabilir , belki F-35A alır ama Juan Carlos için kesin F-35B alacaktır. Almanya alacaktır Quadriga projesi var, sonuçta kendi malı.

Türkiye Tranche 4 alacak veya 2030 kadar teslimat uzarsa Tranche 5 bile olabilir. F-35 değil ama çift motorlu uçak, bunun getirdiği olumlu yanları kesin olacaktır. Eşek kadar ağırlıkta olan bombaları taşıyacak, çift motorun tadı farklıdır.
Mesajı Paylaş

Uçaktan ya az karlı çıkarsın ya çok karlı çıkarsın zararlı çıkmazsın. Hiç bir savaş uçağı aptallık değildir Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

İngiliz Hawklarının emeklilik zamanı geliyordur herhalde. Motor ömürlerinde de problem vardı hatırladığım kadarıyla. Win win fırsatı da doğabilir belki Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: mehmet05 - 15 Kasım 2024, 00:42:54İngiliz Hawklarının emeklilik zamanı geliyordur herhalde. Motor ömürlerinde de problem vardı hatırladığım kadarıyla. Win win fırsatı da doğabilir belki

Aman abi Avrupadan forma bulamayan 39 yasina gelmis forvet transferine döner. Elde kalir 2-3 seneye. Bosa masraf.

Ben Amerikanin bize yaptığı bu şeyi hic unutmayacagim. (Ucak parasini alip saf dışı bırakmak) Kişisel olarak biri bana bunu yapsa iliskimi keserim geriye dönüp bakmam. Hala ayni ulkeden ucak alacak olmak bana dokunuyor açık konusayim. İran gibi fuzelere abanirim ama bunlara el acmam. Mesajı Paylaş

Katar Emiri bugün Ankara'daydı. Acaba siparişleri bize mi kaydırılacak diye düşünmeden edemiyorum. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: ACE - 15 Kasım 2024, 00:54:58
Alıntı yapılan: mehmet05 - 15 Kasım 2024, 00:42:54İngiliz Hawklarının emeklilik zamanı geliyordur herhalde. Motor ömürlerinde de problem vardı hatırladığım kadarıyla. Win win fırsatı da doğabilir belki

Aman abi Avrupadan forma bulamayan 39 yasina gelmis forvet transferine döner. Elde kalir 2-3 seneye. Bosa masraf.

Ben Amerikanin bize yaptığı bu şeyi hic unutmayacagim. (Ucak parasini alip saf dışı bırakmak) Kişisel olarak biri bana bunu yapsa iliskimi keserim geriye dönüp bakmam. Hala ayni ulkeden ucak alacak olmak bana dokunuyor açık konusayim. İran gibi fuzelere abanirim ama bunlara el acmam.

Yok yok, İngiltere'ye Hürjet satabilir miyiz anlamında sormuştum. Şimdiye kadar İngiltere ABD dışında dışarıdan savaş/eğitim jeti almadı herhalde, olursa olay olur. İngiliz yetkililerin TUSAŞı bu kadar gezmesinin özel bir anlamı vardır mıdır acaba? Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Archangel99 - 15 Kasım 2024, 01:34:40Katar Emiri bugün Ankara'daydı. Acaba siparişleri bize mi kaydırılacak diye düşünmeden edemiyorum.

Selamlar,

EF-2000 siparişlerinin bize kaydırılacağı yönündeki düşünceler çok fazla sosyal medya platformlarında dile getirilsede spekülatif bir yaklaşım olabilir. Katar'ın mevcut politikaları ve savunma stratejileri yüksek ölçüde kendi ihtiyaçlarına ve bölgesel güvenlik dinamiklerine dayalıdır. Bu bağlamda, Katar'ın EF-2000 programına olan bağlılığını aniden sonlandırması veya siparişlerini başka bir ülkeye devretmesi gibi bir senaryonun gerçekleşmesi oldukça düşük bir ihtimal olduğunu değerlendiriyorum.

EF-2000 gibi platformlar genellikle kullanıcı ülkenin spesifik operasyonel gereksinimlerine göre özelleştirilir ve entegrasyonu hem zaman hem de kaynak açısından yüksek maliyetler gerektirir.

Bunun sebeplerini maddeleştirir isek;

Birim Fiyat: EF-2000'in birim fiyatı genellikle 80-100 milyon dolar arasında değişir, ancak kullanıcı ülkenin istediği donanımlar, yazılım modifikasyonları ve diğer özel entegrasyonlar bu maliyeti artırabilir.

Sipariş İptali/Devir Ücretleri: Katar'ın mevcut EF-2000 siparişlerini ülkemize devretmesi durumunda, sözleşmede öngörülmeyen iptal veya devir ücretleri ortaya çıkabilir. Bu tür değişiklikler genellikle yüksek tazminat gerektirir.

İşletme Hattı Uyumlama: Bizim için farklı operasyonel gereksinimler, uçakların üretim hattında modifikasyon gerektirir. Bu da hem zaman hem de maliyet açısından yük getirir.

Ayrıca Katar ve ülkemiz arasındaki yakın ilişkiler savunma alanında iş birliğini artırmış olsa da bu iş birliği genellikle eğitim lojistik ve ortak tatbikatlar gibi daha geniş kapsamlı alanlarda yoğunlaşmaktadır. Katar'ın mevcut EF-2000 siparişlerini bize devretmesi gibi bir hareketin pratikte hem ekonomik hem de operasyonel açıdan uygulanabilir olması oldukça zor görünmekte.

Bu tür spekülasyonlar genellikle savunma politikalarında sıkça görülen yanlış yorumlardan kaynaklanır. Ancak bizim ve Katar'ın savunma iş birliğinin farklı projelerde gelişmesi daha muhtemel bir senaryo olacaktır.

Sonuç olarak EF-2000'in operasyonel ve entegrasyon maliyetleri sadece uçakların satın alma bedeliyle sınırlı değildir; eğitim, altyapı, bakım ve yazılım gibi alanlarda milyarlarca dolarlık ek masraflar gerektirir. ülkemizin kendi milli savaş uçağı projeleri olan HÜRJET ve MMU'ya odaklandığı bir dönemde, bu tür yüksek maliyetler stratejik olarak da büyük bir ödün anlamına gelebilir. Bu nedenle, EF-2000 siparişlerinin bize kaydırılması olasılığı ekonomik ve operasyonel açıdan gerçekçi görünmemektedir. Mesajı Paylaş

Başından beri benim Hürjet için istediğim motor EJ-200 'dü...Tüm yumurtaları aynı sepete( ABD uçak ve motorları) koymaya bayılıyoruz.

Tek EJ-200 motora uygun bir tasarım harika olurdu...

F-404 ;

Maximum itki: 11,000 lbf (48.9 kN) asgari itki. 17,700 lbf (78.7 kN) artyakıcılı

EJ-200;

Azami itki: 60 kN (13.500 lbf) ve 90 kN (20.200 lbf) (art yakıcı ile) Mesajı Paylaş

Kendi mühimmatımızın entegre edilmesi meselesi hem Viperlar hem de Eurofighterlar için yapılan teknil müzakerelerde konuşuluyordur. Buna dair haberler de çıktı zaten. Belki de Eurofightera kendi mühimmatımızı entegre edebilirsek sadece meteor alır geçeriz. Belki onu bile almayız. Gökhan zaten 3 4 yıla gelecektir. Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz