EF2000 EUROFIGHTER TYPHOON

Başlatan Felix, 07 Nisan 2009, 22:01:33

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alıntı yapılan: SKYWOLF - 19 Aralık 2024, 16:56:13
Alıntı yapılan: marmara - 19 Aralık 2024, 14:31:55F-35 HUD yok, sadece dijital göstergeli kask kullanıyor.

Hoşçakal TrmKurt.
Küstahlığını öğrendiğin yerde devam ettirebilirsin! Burası sana göre bir ortam değil!

Aslında bir yere kadar gayet güzel fikir çatışması gibiydi.Ama sayın Trm üslup problemine girince haklılığını kaybettiğini fark edemedi.Önce saygı.Çok harika fikir ortamındayız herkes bunun farkında,kimse ortamı bozmamalı. Bu vesileyle foruma katkısı olan arkadaşlara çok teşekkür ederim. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Merzifonlu - 19 Aralık 2024, 20:47:35Bize uyan Side Stick'li modelini ürettirmek çok mu zor acep?

Bu arada, kim bu TrmKurt? Tanıyor muyum trmilitary'den?

"Rahmetli", kesinliği ve resmiyeti olmayan verileri baz alarak, mühendislik bilgisiyle konuştuğunu iddia ediyordu.  :o

TRM Bir ara site yöneticiliği yapıyordu Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: marmara - 19 Aralık 2024, 21:11:56
Alıntı yapılan: Denizci16 - 19 Aralık 2024, 20:54:13Tam birşey sorucaktım bu mekanik döner tipte olan ecrs Mk2 ve sn.marmara Su57 de mekanik döner aesa olduğunu söyleyince şunu sorucaktım içimde kaldı.

Ef2000 için geniş açılı tarama sağlayan bu mekanik döner aesa radar bir avantaj olabilir.

Fakat su57 gibi yanak radarı olan bir uçakta geniş açılı mekanik dönen aesa radar neden kullanmışlar
Acaba diye..

Malesef tartışmadan ötürü soramadım.

Mekanik döner AESA radarı pilotun isteğine göre döner, mesela saat 4 sağ tarafa yönlendirdi ve o açıda sabitleyebilir veya tamamen döner halde de çalıştırabilir. Arızalanacak sistem değil, ağırlığı da fazla değil, araba direksiyonu yüzlerce kg yük kaldırmasına rağmen 500 bin km kadar garanti süresi varsa o döner radarın inanın daha fazla ömrü vardır, uçak ömrü tükenir ama o mekanizma tükenmez. F-16 Block 50'nin APG-68(V)9 radarı PESA mekanik döner radar.

Su-57 konusuna gelince, yan tarafındaki radarların burnundaki radar kadar görüş menzili yok.Ayrıca -+120 derece döner radarına tamamen yan tarafındaki durum farkındalık, hedef takibi yapamaz. Yan gövde radarlarıyla birlikte yaklaşık 320 dereceye kadar  hedef araması yapabiliyor.

EF Tranche 4 en büyük artısı da bu işte Su-57 gibi radara sahip olması, Yunan Rafalesi karşısında bir nevi üstünlük sağlabilecek radara sahip.

F-16 Block 50 radarı

Rafale karşısında T3 ve üstü tüm trancheler avantaj sağlar zaten orda sıkıntı yok, mk2 alabilirsek asıl avantaj GaN tabanlı olduğu için Muradla kıyaslayıp daha çok geliştirebiliriz Mesajı Paylaş

https://x.com/TayfunErdil/status/1871280766036111401

Eurofighter üretimi Türkiye'ye kayacakmış. Mesajı Paylaş

Sn HS; ingilizler için üretilecek uçaklar bize verilecek diye anladım tweet den. uçak üretimi bizde olacağını mı kast ediyorsunuz siz!! Mesajı Paylaş

Yabancı forumlarda, İngiliz basını ve takip ettiğim Anglosakson twitter hesaplarına göre İngilizler sevinçten şampanya patlatacaklar Türkiye'ye EF satışından dolayı. İstediğin yerinden öperim uçağımı al mantığı var onlarda. Tabi bunu başkası olsa da yapardı ABD hariç, onlar özeldir "hünkardır". Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: ugurkarakaya25 - 24 Aralık 2024, 00:26:26Sn HS; ingilizler için üretilecek uçaklar bize verilecek diye anladım tweet den. uçak üretimi bizde olacağını mı kast ediyorsunuz siz!!

Katar bizden önce sözleşme imzaladı. Ayrıca İngilizlerin kendi modernizasyon programları var. Büyük ihtimal ile orada kast edilen, bu programlardan önce üretim hattına ilk Türkiye^nin siparişlerinin alınacağı. Mesajı Paylaş

20 adedinin T5 olacağı ifade edilmiş. T5'ler hazır mı, yahut 2027-28'e hazır olur mu? Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: sahin1 - 24 Aralık 2024, 00:41:5420 adedinin T5 olacağı ifade edilmiş. T5'ler hazır mı, yahut 2027-28'e hazır olur mu?

O dönemde hazır olması bekleniyor, şu anda etrafta yabancı veya yerli internet ortamında 1000 çeşit iddialar dolaşıyor Türkiye'nin EF alımı konusunda. Kesin sözleşme imzalanmadıkça bilemeyiz. Eğer Türkiye Tranche 5 alırsa o zamanki fırından yeni çıkmış ürünü almış olur.

Ben şahsen, yabancı veya yerli kaynakları takip ettiğim kadarıyla Türkiye'nin F-16 Block 70 alması veya alamaması EF sayısını belirleyecek. Alamazsa, eyvallah der ve EF sayısını arttırır. Sarı kafaslı Trump gelmedikçe EF alımı ve sayısı hakkında sözleşme imzalanmayacak. Türkiye şu anda bekleme modunda... Mesajı Paylaş

Aslında Trump'ın gelmesi beklenmeyebilir de. Şimdi 40 sipariş verilip ABD F-16 B70 vermezse bu EF'ye kaydırılabilir. ABD'ye mesaj.. Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz