EF2000 EUROFIGHTER TYPHOON

Başlatan Felix, 07 Nisan 2009, 22:01:33

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Ben ısrarla bu EF işinin ABD'nin F-16 vermesi için yapılmış bir blöf olduğunu düşünüyorum...

EF alınmasını istemediğim için değil ; KAAN-Hürjet-Turbofan motor yatırımlarıyla artık Anglosakson bağımlılığımızdan kurtulmaya bir adım kalmış bir noktada bu kadar parayı EF'ye vermek akıl dışı...
14 milyar dolar diyorlar hadi 10 milyar dolar olsun biz bu para ile  bu tutumlulukla KAAN-Hürjet-Turbofan motor işini toptan hallederiz...

F-16 sözleşmesi kesinleştiğinde , üretim bandına konduğunda EF ile ilgili gelişmeler olabilir...

Heee şöyle bir şey varsa durum değişir...Bu paket ile birlikte RR'den gizliden turbofan motor için teknoloji transferi-desteği almışsak hemen OK desin bizimkiler bu antlaşmaya....
Mesajı Paylaş

Aldığım duyumlara göre ortaya atılan yüksek bedel gerçeği yansıtmıyor. Uçakların birim bedeli 100'er milyon USD civarı. Buna simülatörleri, yedek parçaları, teknik ve pilotaj eğitimlerini ekleyin. Şöyle bir şey de söz konusu olabilir. Bu yeni uçaklar gelene kadar pilotaj ve teknik eğitimler için geçici olarak T1'ler de gelebilir. Bu da ek masraf demek tabii. Mesajı Paylaş

Bence ilk eğitimler ve eğitici eğitimleri İngilterede verilir. Mesajı Paylaş

İngiltere, Türkiye'ye Meteor füzesi satışı için Fransa'yı ikna etti ;D

https://gdh.digital/ingiltere-turkiyeye-meteor-fuzesi-satisi-icin-fransayi-ikna-etti-141994 Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Mehmet75 - 25 Aralık 2024, 21:31:55Bence ilk eğitimler ve eğitici eğitimleri İngilterede verilir.

Cumhuriyetin ilk yıllarında da ingiltere ye pilot göndermiştik hatta Almanya ya karşı bile savaşmışlardı Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: serkan1976 - 25 Aralık 2024, 17:55:03Ben ısrarla bu EF işinin ABD'nin F-16 vermesi için yapılmış bir blöf olduğunu düşünüyorum...

EF alınmasını istemediğim için değil ; KAAN-Hürjet-Turbofan motor yatırımlarıyla artık Anglosakson bağımlılığımızdan kurtulmaya bir adım kalmış bir noktada bu kadar parayı EF'ye vermek akıl dışı...
14 milyar dolar diyorlar hadi 10 milyar dolar olsun biz bu para ile  bu tutumlulukla KAAN-Hürjet-Turbofan motor işini toptan hallederiz...

F-16 sözleşmesi kesinleştiğinde , üretim bandına konduğunda EF ile ilgili gelişmeler olabilir...

Heee şöyle bir şey varsa durum değişir...Bu paket ile birlikte RR'den gizliden turbofan motor için teknoloji transferi-desteği almışsak hemen OK desin bizimkiler bu antlaşmaya....

Typhoon her türlü F-16'dan daha iyi bir uçak. Biz KAAN gelene kadar filodaki uçak sayısını arttırmak istiyoruz. F-16 yanında Typhoon bu nedenle düşünülüyor ki Typhoon Trench 4 versiyonu F-16 Block 70'den daha iyi bir uçak. Daha iyi bir uçağı almak istiyoruz. Trench 5 zaten Block 70'den çok çok daha iyi bir uçak olacak.

O nedenle filodaki çeşitliliği de arttırmak elzem. Neredeyse NATO'ya dahil olduğumuz dönemden bu yana ABD uçaklarından başka bir uçak işletmedik. Zaman zaman Tornado, Typhoon konusu ciddi anlamda gündeme gelse de çeşitli sebepler yahut Amerikan alternatifleri nedeniyle tercih edilmedi.

Yunanistan bile yıllardır ABD ve Avrupa uçaklarını aynı anda işletirken biz göbekten bağlandık ABD'ye. Tabii bizim kuvvetin çok ciddi bir Amerikan hayranı olmasının da bunda etkisi var. Bunun yanında ABD şirketlerinin yedirdiği rüşvetleri de eklemek lazım. Kendi uçakları tercih edilsin diye zamanında karar vericilere çok güzel paralar yedirildi ve Amerikan uçakları tercih edildi.

Trump bir gelsin bakalım, masada çok önemli konular olacak. Misal THY'nin 300 adetlik bir Boeing siparişi hala bekletiliyor Trump için. Bu anlaşma en az 45-50 milyar dolarlık bir anlaşma olacak. F-35 konusu da muhakkak masaya gelecektir. Trump adım gibi eminim Türkiye'ye en az 100 adet satmak istiyordur. Elinde olsa göreve gelir gelmez anlaşmayı imzalar F-35'i verir. F-35 işi olursa F-16'lardan vazgeçilme ihtimali yükselir. Ama Typhoon ne olursa olsun alınacaktır ki alınması da çok doğru bir karardır. Mesajı Paylaş

Rüyada görsek hayra yormayacağımız bir mucize olurda Fransa ya rağmen Meteor füzesini de Eurofighter yanında alırsak bu bizi tamamen rahatlatır. Bir füzeye sebep şu forumda sadece milli ramjet değil onu atacak uçaklara uçakların motorlarına kadar kurmadığımız senaryo kalmadı yine de işin içinden çıkamadık. Tüm bunların içinde debelenirken birden Meteorlu Eurofihter ortaya çıkıyor ne huzur verici rüya gibi çözüm. Bu olursa uçak motoru projesine kadar gerginliğimiz ortadan kalkar Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Alıntı yapılan: Archangel99 - 27 Aralık 2024, 22:35:19
Alıntı yapılan: serkan1976 - 25 Aralık 2024, 17:55:03Ben ısrarla bu EF işinin ABD'nin F-16 vermesi için yapılmış bir blöf olduğunu düşünüyorum...

Typhoon her türlü F-16'dan daha iyi bir uçak. Biz KAAN gelene kadar filodaki uçak sayısını arttırmak istiyoruz. F-16 yanında Typhoon bu nedenle düşünülüyor ki Typhoon Trench 4 versiyonu F-16 Block 70'den daha iyi bir uçak. Daha iyi bir uçağı almak istiyoruz. Trench 5 zaten Block 70'den çok çok daha iyi bir uçak olacak.

O nedenle filodaki çeşitliliği de arttırmak elzem. Neredeyse NATO'ya dahil olduğumuz dönemden bu yana ABD uçaklarından başka bir uçak işletmedik. Zaman zaman Tornado, Typhoon konusu ciddi anlamda gündeme gelse de çeşitli sebepler yahut Amerikan alternatifleri nedeniyle tercih edilmedi.

Yunanistan bile yıllardır ABD ve Avrupa uçaklarını aynı anda işletirken biz göbekten bağlandık ABD'ye. Tabii bizim kuvvetin çok ciddi bir Amerikan hayranı olmasının da bunda etkisi var. Bunun yanında ABD şirketlerinin yedirdiği rüşvetleri de eklemek lazım. Kendi uçakları tercih edilsin diye zamanında karar vericilere çok güzel paralar yedirildi ve Amerikan uçakları tercih edildi.

Trump bir gelsin bakalım, masada çok önemli konular olacak. Misal THY'nin 300 adetlik bir Boeing siparişi hala bekletiliyor Trump için. Bu anlaşma en az 45-50 milyar dolarlık bir anlaşma olacak. F-35 konusu da muhakkak masaya gelecektir. Trump adım gibi eminim Türkiye'ye en az 100 adet satmak istiyordur. Elinde olsa göreve gelir gelmez anlaşmayı imzalar F-35'i verir. F-35 işi olursa F-16'lardan vazgeçilme ihtimali yükselir. Ama Typhoon ne olursa olsun alınacaktır ki alınması da çok doğru bir karardır.
Bir daha hatırlatayım:
Trench = Hendek, siper
Tranche = Dilim

Tranche 3'den sonraki tranch'lar, çok daha kabiliyetli değil. Ancak, daha geliştirilmiş bazı değişik sistemleri içeren uçaklar için verilmiş numaralar. Şöyleki; TR-3 uçağı çok rahatlıkla TR-4 ve daha üstü versiyona dönüştürülebiliyor.

Tranche 1  uçakları esas olarak hava-hava savaşı için imal edilmiş uçaklardı.
Tranche 2 ile uçaklara meteor adapte edildi. Kısıtlı hava yer görev kabiliyeti kazandırıldı. Tranche 1, çok kolay Tranche 2'ye yükseltilebiliyordu.
Tranche 3 ile Captor E Aesa radar kullanımı ve birçok yenilik eklendi. Uçak çok yönlü bir savaş uçağına dönüştü.
Tranche 4 ile uçağın EH kabiliyeti arttırılıp, aviyonikleri yenilendi. ECRS MK1 radarı eklendi.
Tranche 5 uçağı tamamen EH operasyonları için geliştirilmiş bir versiyon olacak. Buna Typhoon EK da deniyor. SEAD görevleri için özel bir uçak bu.

Bizim almamız gereken Tranche 4 + ECRS-MK2 radarı.

Bu konfigürasyondaki Typhoon şu anda Batı'daki en üstün 4.5 nesil uçaktır. EH kabiliyeti, taşıdığı silahlar ve supercruise özelliği ile f16V70 ile kıyas kabul etmez. Unutulmamalı, f16 gibi kısıtlı bir uçağı bir üst sınıfa taşısın ve de F35'deki bazı özellikleri bulundursun diye SABR radarı eklenmiştir. Bu radar, full Aesa radarından ödün verilerek F16'ya uyarlanmış bir radardır.

https://www.scramble.nl/military-news/germany-orders-additional-eurofighter-tranche-5-fighters

https://www.f-16.net/f-16-news-article2748.html
Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Yasar - 27 Aralık 2024, 23:39:17
Alıntı yapılan: Archangel99 - 27 Aralık 2024, 22:35:19

Trump bir gelsin bakalım, masada çok önemli konular olacak. Misal THY'nin 300 adetlik bir Boeing siparişi hala bekletiliyor Trump için. Bu anlaşma en az 45-50 milyar dolarlık bir anlaşma olacak. F-35 konusu da muhakkak masaya gelecektir. Trump adım gibi eminim Türkiye'ye en az 100 adet satmak istiyordur. Elinde olsa göreve gelir gelmez anlaşmayı imzalar F-35'i verir. F-35 işi olursa F-16'lardan vazgeçilme ihtimali yükselir. Ama Typhoon ne olursa olsun alınacaktır ki alınması da çok doğru bir karardır.
Bir daha hatırlatayım:
Trench = Hendek, siper
Tranche = Dilim

Tranche 3'den sonraki tranch'lar, çok daha kabiliyetli değil. Ancak, daha geliştirilmiş bazı değişik sistemleri içeren uçaklar için verilmiş numaralar. Şöyleki; TR-3 uçağı çok rahatlıkla TR-4 ve daha üstü versiyona dönüştürülebiliyor.

Tranche 1  uçakları esas olarak hava-hava savaşı için imal edilmiş uçaklardı.
Tranche 2 ile uçaklara meteor adapte edildi. Kısıtlı hava yer görev kabiliyeti kazandırıldı. Tranche 1, çok kolay Tranche 2'ye yükseltilebiliyordu.
Tranche 3 ile Captor E Aesa radar kullanımı ve birçok yenilik eklendi. Uçak çok yönlü bir savaş uçağına dönüştü.
Tranche 4 ile uçağın EH kabiliyeti arttırılıp, aviyonikleri yenilendi. ECRS MK1 radarı eklendi.
Tranche 5 uçağı tamamen EH operasyonları için geliştirilmiş bir versiyon olacak. Buna Typhoon EK da deniyor. SEAD görevleri için özel bir uçak bu.

Bizim almamız gereken Tranche 4 + ECRS-MK2 radarı.

Bu konfigürasyondaki Typhoon şu anda Batı'daki en üstün 4.5 nesil uçaktır. EH kabiliyeti, taşıdığı silahlar ve supercruise özelliği ile f16V70 ile kıyas kabul etmez. Unutulmamalı, f16 gibi kısıtlı bir uçağı bir üst sınıfa taşısın ve de F35'deki bazı özellikleri bulundursun diye SABR radarı eklenmiştir. Bu radar, full Aesa radarından ödün verilerek F16'ya uyarlanmış bir radardır.

https://www.scramble.nl/military-news/germany-orders-additional-eurofighter-tranche-5-fighters

https://www.f-16.net/f-16-news-article2748.html

Teşekkürler üstat.

Allah'ın cezası otomatik klavye niyeyse sürekli Trenche yazmama rağmen gidip Trench olarak çeviriyor tabii o an dikkat etmediğim için gönderiyorum. Sürekli bunu trench olarak düzeltip duruyor ben de farkına varmadığım için trenche oluyor trench  ;D Telefon tablet farketmiyor sürekli trench olarak düzeltiyor. Mesajı Paylaş

Siz de biliyorsunuz hangi uçağı alırsak alalım o uçak bizim basina-iktidara göre  "Dünya'nın en iyi uçağı" olacaktır... Onun için tank ile obüs'ü ayırt edemeyen halk için olay çok farketmez hangisini alırsak alalım alkışlayacaklardır.

Benim fikrime göre uçak çeşitliligini artırmak için Eurofighter almak tabiki doğru karar...

Ama bizimkiler bu söylemi koz olarak kullanarak asıl kafalarından F-16V alımını ve 2 filo F-35 alımını amaçlıyorlarki . Sakın ola F-16V işi bitti , parayı verdik , zaten aldık diye düşünmeyin...F-16V işi daha garanti değil.

F-16 ve F-35 işi olduğu an Eurofighter işi iptal edilecektir...

Sebepleri:
Paramız yok bizimkilerin söylediği 5 milyar ayırdık ki 10'dan aşağı olmaz bu iş  , Eurofighter'ın eğitim-lojistik-altyapısı sıfır çünkü.

Çevremizde F-16V'nin saf dışı bırakmayıp Eurofighter'ın saf dışı bırakabileceği bir düşmanımız yok...Optimum fayda lazım paran yoksa.

Eurofighter alınması doğru mu bana kalırsa çeşitlilik,yetenek olarak tabiki alınsın bir savunma sanayi meraklısı olarak en çok ben sevinirim , ama olmayan parayı ben olsam F-16V ile KAAN-TF-35000'e yatırırım.

Çünkü KAAN-TF-35000 bizim için bekaa meselesi.

F-16V , Eurofighter'ın yaptığı işi yapar ama Eurofighter , F-35'in işini yapamaz.

F-16V+ 2 filo F-35 alımı ve geri kalan tum parayı KAAN-TF-35000'e gömmek en mantıklısi.
Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz