EF2000 EUROFIGHTER TYPHOON

Başlatan Felix, 07 Nisan 2009, 22:01:33

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alıntı yapılan: serkan1976 - 28 Aralık 2024, 13:41:46F-16V , Eurofighter'ın yaptığı işi yapar ama Eurofighter , F-35'in işini yapamaz.

F-16V, suyunu sıksan dahi EF-T4 olamaz. EF-T4 hemen her açıdan daha üstün. Cümlenin ikinci kısmına katılıyorum.

Bence, bizimkilerin EF-T4'ü isteme nedenlerinden biri de Kaan. Kaan için konsept oluştururken, EF-T4'ü tıpkı bir laboratuvar gibi kullanmak istiyorlar. EF-T4 hem EH yetenekleri nedeniyle ve hem de çift motorun sağladığı üstün kinematik kabiliyetiyle, bu iş için biçilmiş kaftandır.

Bu nedenle, EF-T4'ün her koşulda envantere alınacağını düşünüyorum. F-16V ve F-35 alınsa dahi bizimkiler yine de EF-T4'ü talep edeceklerdir.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Özetle, bence bizimkiler Kaan'ı bir nevi (EF-T4 + F-35) melezi olarak kullanmak istiyorlar. Sensör füzyonu konseptini oluşturmak için elbette F-35'i de isterlerdi; hala da isterler.. Ama dronları müşterek kullanarak, başka bir yoldan o konsepti kurguladık bence. Geriye EF-T4 üzerinden edinilecek tecrübeler kaldı... Mesajı Paylaş

Bu para yok söylemi içi çok da dolu olmayan bir laf.

Türkiye reel gsmh'si yıllardır 1.2 trilyon dolar seviyesinde bir ülke.

bekçilere,İstihbarat,polis,jandarma ve sahil güvenlik gibi içişleri unsurları hariç MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI unsurlarına ; sadece NATO standartı olan %2'yi ayırsa bile yılda 24 milyar dolar yapar. Bugün bu rakam 11-12 milyar dolar seviyesinde.  Bütçe goygoyu esnasında söylenen rakamlar ise yukarıda saydığım tüm birimlerin toplanması ile ortaya çıkan abartılı ve yanıltıcı bir rakam. Oysa %2 sadece MSB için olması gereken bir oran.

Askeri bütçelerim yaklaşık 1/3'ü modernizasyon ve teçhizat alımına ayrılır ki bu da yılda 8 milyar dolar yapar. Tedarikimizin %80'ini yurt içi şirketlerden YERLİ VE MİLLİ projelere ayırsak bile geriye yılda 1,6 milyar dolar dış alım imkanı kalıyor.

Kaldı ki biz barıştaki bir ülke değiliz. %2 değil, soğuk savaştaki standart olan %4'ü veya hadi ortayı bulalım %3'ü harcamamız lazım.

Mesajı Paylaş

Bütçe yaklaşık 300 milyar dolar. söz konusu bunu paylaştırmak olunca verilen pay hiçkimseye hiçbir zaman yeterli olmaz. hele de savunmaya. siyaset te bu yüzden yapılıyor tüm dünyada. gerisi palavra Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: ocelot - 28 Aralık 2024, 15:32:48Bütçe yaklaşık 300 milyar dolar. söz konusu bunu paylaştırmak olunca verilen pay hiçkimseye hiçbir zaman yeterli olmaz. hele de savunmaya. siyaset te bu yüzden yapılıyor tüm dünyada. gerisi palavra

300 milyar TL olmasın o sn.ocelot yoksa o kasteddiğiniz 300 milyar dolara nükleer tahrikli denizaltı,uçak gemisi sayısı 10 ları bulan tf2000, 300 Kaan, 100 f35 ,80 f35'i alır üstüne para bile kalır. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Denizci16 - 28 Aralık 2024, 17:02:45
Alıntı yapılan: ocelot - 28 Aralık 2024, 15:32:48Bütçe yaklaşık 300 milyar dolar. söz konusu bunu paylaştırmak olunca verilen pay hiçkimseye hiçbir zaman yeterli olmaz. hele de savunmaya. siyaset te bu yüzden yapılıyor tüm dünyada. gerisi palavra

300 milyar TL olmasın o sn.ocelot yoksa o kasteddiğiniz 300 milyar dolara nükleer tahrikli denizaltı,uçak gemisi sayısı 10 ları bulan tf2000, 300 Kaan, 100 f35 ,80 f35'i alır üstüne para bile kalır.
Sn Denizci,
Yanlış anlıyorsunuz. TC bütçesinden bahsediliyor.
2024 için :
bütçe gelirleri 8.5 trilyon tl
bütçe giderleri 11 trilyon tl

Olarak hesaplanmış.

Dolar kurunu 30Tl alırsanız:
gelir için 283 milyar dolar
gider için 383 milyar dolar çıkar

Mesajı Paylaş

Pardon sn Yaşar ben sn ocelotun savunma bütçesinden bahsettiğini sandım aslında genel bütçeden bahsediyormuş. Mesajı Paylaş

Süper militarist ülke olmadıkça bütçenin en fazla 6% savunmaya harcanır. İstisnalar olabilir Ukrayna 40 milyar $, Rusya 150 milyar $ veya ne kadar harcadığı bilinmez ama bu sınıfa katabiliriz K.Kore gibi.

Dip not,
Ukrayna'ya batı tarafından  son 3 senede verilen yaklaşık 420 milyar dolarlık yardımı katmadım. Rusya'nın her oblastın bütçesinen veya oligarşi zenginlerin ayrılan para da hesaba katılmadı.
Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Merzifonlu - 28 Aralık 2024, 14:25:31
Alıntı yapılan: serkan1976 - 28 Aralık 2024, 13:41:46F-16V , Eurofighter'ın yaptığı işi yapar ama Eurofighter , F-35'in işini yapamaz.

F-16V, suyunu sıksan dahi EF-T4 olamaz. EF-T4 hemen her açıdan daha üstün. Cümlenin ikinci kısmına katılıyorum.

Bence, bizimkilerin EF-T4'ü isteme nedenlerinden biri de Kaan. Kaan için konsept oluştururken, EF-T4'ü tıpkı bir laboratuvar gibi kullanmak istiyorlar. EF-T4 hem EH yetenekleri nedeniyle ve hem de çift motorun sağladığı üstün kinematik kabiliyetiyle, bu iş için biçilmiş kaftandır.

Bu nedenle, EF-T4'ün her koşulda envantere alınacağını düşünüyorum. F-16V ve F-35 alınsa dahi bizimkiler yine de EF-T4'ü talep edeceklerdir.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Özetle, bence bizimkiler Kaan'ı bir nevi (EF-T4 + F-35) melezi olarak kullanmak istiyorlar. Sensör füzyonu konseptini oluşturmak için elbette F-35'i de isterlerdi; hala da isterler.. Ama dronları müşterek kullanarak, başka bir yoldan o konsepti kurguladık bence. Geriye EF-T4 üzerinden edinilecek tecrübeler kaldı...

Merzifonlu hocam yazımda ben de param olsa Eurofighter isterim dedim kim istemez ki Eurofighter'ı?

Ama tatlı ihtiyacın varsa Reçel de Bal da tatlı ihtiyacını giderir...Paran varsa bal yoksa reçel alacaksın başka ihtimal var mı? O tatlı yenilecek...

Biz F-16 filosu ile ortadoğu ve Avrupa'nın en güçlü 3 hava kuvvetinden biriydik EF almayıp F-16V +F-35 alsak bu konumumuzu kaybetmeyiz ...

Ama mesele sınırlı kaynakları maximum verimle değerlendirmek...

F-16V+ 2 filo F-35 (fazlası değil)geri kalan bütçe KAAN+TF-35000'e...Benim görüşüm bu...
F-16V ile F-35 işi olursa Eurofighter işi iptal edilecek diyorum ben....

Mesele yetenek değil para meselesi... Şöyle denilebilir acil savaş uçağı lazım ABD ambargosunu EF ile aşabiliriz...Size ne kadar garanti verilirse verilsin bir mesele de EF içinde ambargo yersiniz , bundan kaçış yok taki KAAN gelene kadar... Paralar KAAN'a geri kalan hiçbir uçak alımı bizim ambargo yeme korkumuzu ortadan kaldırmaz. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: marmara - 28 Aralık 2024, 20:31:46Süper militarist ülke olmadıkça bütçenin en fazla 6% savunmaya harcanır. İstisnalar olabilir Ukrayna 40 milyar $, Rusya 150 milyar $ veya ne kadar harcadığı bilinmez ama bu sınıfa katabiliriz K.Kore gibi.

Dip not,
Ukrayna'ya batı tarafından  son 3 senede verilen yaklaşık 420 milyar dolarlık yardımı katmadım. Rusya'nın her oblastın bütçesinen veya oligarşi zenginlerin ayrılan para da hesaba katılmadı.

%6 bile çok fazla. Türkiye'nin 2024 milli geliri 1,344 Trilyon dolar. Milli gelirin %5'ini savunmaya ayırsan 67 Milyar dolar yapıyor. 2025 bütçesi tahmini 45 milyar dolar. Bu da yıllık milli gelirin yaklaşık %3,3'üne denk geliyor. Maksimum %4 civarı ayrılır Türkiye'de savunmaya. Tabii savaş veya bölgesel gerilim söz konusu olunca elbette %5'leri görebiliriz. Ama onun dışında savaş harici ya da militarist bir yönetime sahip olmayan her ülke için savunma harcamaları %3-4 arası olur. Mesajı Paylaş

Şöyle de bir nokta var. Evet Türkiye bugün 45 milyar dolar harcıyor ama hepimizin bildiği üzere 2012 2013 den beri 17 18 milyar dolarlar seviyesinde gezmiştik. Bu 2 senedir ciddi bir alım planlamasına giriştiğimiz ve görece ekonomimiz kötü olduğu için bu durumda.

Yoksa Türkiyeye gelecekde 35 40 milyar dolar gayet yeterli Ekonominin büyüyeceği bir senaryoda bu yüzde 2.0 2.5 oranı gayet yeterli olacaktır.

Haa ben ileride Türkiyenin askeri harcamalarının ve asker kapasitesinin artması gerektiğini savunan biriyim.Deniz kuvvetleri özelinde ayrıca isteyen biriyim. Lakin bir şart ile Türkiyenin bir doktrin oluşturup siyasi askeri bir yayılma politikası neticesinde bu yayılmanın 20 30 milyar dolar ekonomik kazanım getirecek şekilde olması ile mümkün.

Afrika'da Orta Asya da Balkanlar da Güney Asya da üsleri olan bir üs ağından Türkiye'nin savunmasını ve çıkarlarını koruyan bir doktrin. Ki zaten sömürgecilik döneminden gelen İngiliz ve Fransızların buna çok iyi örnek durumları var.Askeri anlamda.

Lakin sivil olarak biz sömürge olamayacağımıza göre Nijer Altın madeninde olduğu gibi soft power ve Türk sanayi ve burjuvasını o bölgede aktif rol alacak şekilde olmalı. Fuat Tosyalı demir çelik fabrikaları buna örnektir. Cezayir fabrikası gibi. Niceleri olmalıdır. Nijeri soymaya Avrupalılar gibi bölmeye ayrımaya gerek yok. Doğru politika doğru kanallara erişim ile o bölgenim inşaatını biz yapalım(onların ihtiyacına ve finansmanına göre), madenini biz çıkartalım, elde ettiğimiz karlar ile medyalarına okullarına biz girelim, Üniversite yatırımlarını ortak atalım ve bizim eğitim sistemimizden geçen bir sınıf oluşturalım.

Ama tabi bunun için doğru planlama, doğru burjuva ve doğru politika bulunması lazım. Önce kendimize bulalım sonrası ip söküğü gibi gelir. Tarihimiz , kültürümüz ve durumumuz bizi buraya itiyor , itmeli.

Türkiye yüzde 75 ticaretini Avrupaya yaptığı Çin-ABD,AB ticaret savaşında bizim başka ticari yollar bulmamız geldi de geçiyor. Arada kalırsak 90 milyonluk bu nüfusu doyuramayacak noktaya geleceğiz gelecekteki ekonomik düzenin değişiminden benim izlenimime göre. Kapanan kapanıp çift kutupa dönmeye ve ulus devlet- Büyük sermayedar şirketlerin mücadelesine giden bir Avrupa toplumu ile iç içeyiz. Mesajı Paylaş
Toprakların ucu deniz olan bir ulusun sınırını, halkının kudret ve yeteneğinin hududu çizer. Bu yüzden mükemmel ve kaadir bir Türk Donanmasına malik olmak gayedir.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz