EF2000 EUROFIGHTER TYPHOON

Başlatan Felix, 07 Nisan 2009, 22:01:33

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

"Türkiye'nin 40 adet Eurofighter Typhoon savaş uçağı tedariki için hazırlanan İhtiyaç Tanımı Dokümanı, Birleşik Krallık Savunma Bakanlığı ve ilgili firmaya iletildi.

Fiyat teklifinin yakında ulaşması bekleniyor."

Evet arkadaşlar , lojistik-muhimmat-eğitim dahil birim fiyat tahminlerinizi alayım...

Tranche 4 olarak 120 milyon euro fiyat bekliyorum... Ayrıca 80 adete kadar alım olabilecek bir fiyat istemişizdir... "
4 filoluk fiyat verin ,daha bu 40 adet alım başlangıç " demişizdir. Mesajı Paylaş

ikinci parti 40 adetlik üretimde artık yerli payı isternir.... Mesajı Paylaş

Birim fiyat 200M civarı olur bence. Yedek motoru, eğitimi falan derken o kadar olur. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: serkan1976 - 30 Ocak 2025, 15:34:25Tranche 4 olarak 120 milyon euro fiyat bekliyorum...

Bu fiyata ancak tek bacağını verir.
Son Aralık ayında imzalanan kontrata göre, İtalya'nın 24 adetlik EF fiyatı yaklaşık 7 milyar euro(birim adeti 300 milyon) değerinde olmuştu, yedek motor, ek parça vs.
Aynı döneme ait İspanya'nın 25 adetlik EF fiyatı 4 milyar euro(birim adeti 165milyon) olmuştu, ancak ne tür konfigurasyonda olacak belli değilmiş onun için ucuz imiş.

Bunlar konsorsiyum üyeleri, bir şekilde bu paranın bir miktarını kendi ekonomisine geri getirirler. Alt yapısı olan, eğitim derdi yok.
Alt yapısı olmayan sıfırdan alacak olan Türkiye için 40 adetlik uçak 10-12 milyar euro değerinde fiyat biçilir, birim adeti 250-300 milyon, hatta daha pahalı olabilir.
Mesajı Paylaş

120-150 milyon dolar arası olur taş çatlasın. Bir şey bilerek söylemiyorum ama bakınca tanırsın bir şeyin fiyatını. F35 in 100 milyon dolar altına inmesi düşünülürken bu uçak 300 olur mu akıl var mantık var hayret bişey

Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

İşte o taş çatlamıyor o şekilde.

Katar 8 sene önce 24 adet EF Tranche 3 almıştı, 6 milyar sterlin/7.1 milyar euro, birim adeti 300 milyon euro. Yedek parça, yedek motor, bakımı, eğitimi dahil bu fiyatın içinde, silahı falan yok.
Avrupa bu jeti tane tane her bölgesinde farklı parçalarını üretiyor, mesela ana gövdesi Almanya'da. Üretim hızı da kablumbağanın aya yürüyerek gitmesi ile aynı, çok yavaş.

F-35 üretimi çok hızlı, sipariş sayısı da çok fazla, EF'in 5 senede üretim sayısını F-35 1 senede üretiliyor. ABD gaza basarak üretim sayısını arttırdı ve fiyatı düştü. Avrupada o potansiyel yok, Ukrayna savaşında bile açık ortaya çıktı, ağır g.tünü kaldıracak ve hızlı üretim yapacak, Avrupanın mantığına uygun değil bu işler.

Türkiye'nin de Katar'dan farkı yok, İtalya 300 milyona alıyor ise, Türkiye için fiyatı 350 milyon bile iyi rakam. Mesajı Paylaş

Bilmediğin şeyler vardır 300 milyon dolara böyle sıradan uçak olmaz. Motoru parçası filanda olsa olmaz. Motor dediğin kaç paradırki ya 10 dur ya 15 dir en fazla. Seni yine kandırmışlar marmara

Mesajı Paylaş

Uçağın fiyatının ne olduğu ne olmadığı önemli değil , önemli olan Türkiye ; F-35'in 80 milyon olduğu bir uçağa asla 120 milyon  üzeri vermez...

Ben Eurofighter konusundaki uçuk bulduğunuz tezimi tekrarlıyorum: F-16 alım işi bittiği-garantilendiği an bizimkiler Eurofighter işinden vazgeçecekler.

Hâlâ hem F-16V hem de Eurofighter işi bizim boyumuzu-bütçemizi aşar iddiasındayım.

50 senedir F-4 / F-5 uçurmaya çalışan bir ülke için çok lüks  hele de  Hürjet + KAAN + Kızılelma + bi dolu gemi + tank-zırhlı araç  maliyeti de varken...

Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: putty - 30 Ocak 2025, 17:09:31Bilmediğin şeyler vardır 300 milyon dolara böyle sıradan uçak olmaz. Motoru parçası filanda olsa olmaz. Motor dediğin kaç paradırki ya 10 dur ya 15 dir en fazla. Seni yine kandırmışlar marmara

Beni nasıl kandırsınlar, ucuz deyip kendimizi kandırmak saçmalık olur.
Deve kuşu gibi 300 değil, en fazla 150 eder deyip kafamızı kuma mı gömelim.
İtalyan parlamentosu 24 adet EF alımı için 7.47 milyar euro bütçe ayırmış, bunu da görmezden gelelim.
https://defence-industry.eu/italian-parliament-approves-eur-7-47-billion-purchase-of-eurofighter-jets/

Böyle fiyat yok, marmara'yı kandırmışlar  ;D
Mesajı Paylaş

Bilmediğin şeyler vardır kimse 24 uçağa yedi buçuk milyar yuro para vermez. Meclisten bir tedarik paketi topluca geçiyordur içinde jeneratörde vardır tekerlekte vardır yağ da vardır bir kalemde uçaktır ertesi gün 7.5 milyar lık karar onaylandı 24 uçak alınacak filan denir kulaktan kulağa haber buna döner bölerler tanesi 300 müş derler. Kimsede düzeltmez banane der zaten uçağın birin fiyatını söylemek anlaşma gereği yasaktır paketin içindekileri listelemekte ordunun istemediği bir sırdır filan anlaşılmaz mevzu böyle bir şeydir mesela. Rusyayla alakalı mevzularda cin gibi uyanıksın bunlara geldim mi oluyon masum

Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz